Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415005 Taigi.. kokia asmeninė jūsų patirtis? Ar klausot daktarų ir griežtai nevartojat alkoholio ar vis dėl to nusispjaunat (ypač tais atvejais kuomet suprantat jog reikės vaistus vartot beveik visą gyvenimą) ir išgeriat? Aš asmeniškai pralaukdavau be alkoholio apie pusę metų kol pasieksiu remisiją ir tuomet pradedu gert. Dažniausiai daktarams tai yra labai geras kabliukas prikibt. Jeigu negerėja sveikata, jie visada prikaišios tau "bet juk tu vartoji alkoholį". Taigi per vieną epizodą dariau "eksperimentą". Nevartojau alkoholio ir stebėjau ką man daktarai sakys šiuo atveju kodėl man taip sunkiai einasi. Ir ką gi.. tuomet jie susiranda kitų priežasčių. Dažniausiai sako "na gal tiesiog generiniai vaistai prasti, prasta siunta" arba "na neturi gyvenimo stimulo, reikia rasti norą ir priežastį gyventi" ir t.t. ir t.t. Pasaka be galo žodžiu su tais šundaktariais. Bet grįžtant prie alkoholio - ar tikrai manot jog jis toks žalingas kaip daktarai sako ir ką gi jis vis dėl to daro smegenėlėms kuomet yra vartojami keli AD bei neuroleptikai? Aš asmeniškai nieko nepajaučiau blogo, nei haliucinacijų nei kažkokių kitų keistų dalykų vartojant. Anaiptol.. alkoholis labiau atpalaiduoja negu raminamieji ir bent momentui atsigauni, pamatai jog vis dėl to yra malonumų šiam pasauly. Nesu alkoholikas ir galiu negert kad ir metus ar du, bet tiesiog nematau prasmės dažniausiai tame, o kam? Ir taip sunku matyt prasmę ir džiaugsmą gyvenime, gyvenam vieną kartą juk, tai kam kentėt ir klausyt tų daktarų, juk jie tie patys žmonės tik turintys diplomus medicinoje ir stebuklų nedaro nei vaistai nei jie.
Parašė NOM
#415027 "ir tuomet pradedu gert".
na alkoholis ar koks kitas skanumynas ar pramoga, tol yra malonus, kol tai yra proginis, o ne kasdienis reiškinys,
greitai, žmogus, apsinuodiji , ir tada... nemalonu, būsena ne ta kokios nori.
yra vartojimo normos, yra intervalas , kas normalu, kas ne.
pvz. yra kasdieniai valgiai ir ne kasdieniai, jei kasdien valgysi tortą, tai nebus šventinis valgis. tikriausiai tokio džiaugsmo nebus, kaip po ilgesnės pertraukos.
paprastieji angliavandeniai t. y. (alkoholis), apkrauna virškinimo organus ,įsisavint tokias medžiagas sunku.

alkoholis nėra vaistas, jis nieko negydo. Tai pasilinksminimo priemonė, o visą laiką nieks nesilinksmina.

Tikriausiai galima būtų stebėti kada užsimanai išgerti. Ar kai nuobodu, ar kai būni labai sustingęs, nejudrus, ar po pokalbio su tėvais, ar seneliais, ar kai reikia mokėti sąskaitas, ar kai nepavysta susipažinti su kuo norėtum, ar kai nueini į kirpyklą, ar artėjant o kokiam įvykiui, ar kai esi alkanas ir tingisi pasigamint valgyti.

gal pačiam žmogui ir neblogai saikingai vartoti alkoholio, bet aplinkiniams gali tai nepatikti.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#415076 Linkciau pritarti, tokiems dalykams visada yra trigger'iai, net jei ir neisisamoninam to iki galo. Kazkas kazkur sugruzino, lyg neimi i galva, bet po poros valandu atsiranda noras isgerti ir sunku laikytis.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#415078 Man kazkaip nelabai, sertralinas panaiko nora isgerti. Anksciau kiekviena savaitgali isgerdavau
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415084 Na mane gal erzina vaistai kažkiek, kažkoks suirzęs blogos nuotaikos visąlaiką. Tai va bent alkoholis kažkiek nuramina. Dažniausiai kai pradedu AD gert, kažkodėl labai užsimanau alkoholio. Kai nevartoju vaistų nesinori alkoholio. Keistai..
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Deividas rašė:Na mane gal erzina vaistai kažkiek, kažkoks suirzęs blogos nuotaikos visąlaiką. Tai va bent alkoholis kažkiek nuramina. Dažniausiai kai pradedu AD gert, kažkodėl labai užsimanau alkoholio. Kai nevartoju vaistų nesinori alkoholio. Keistai..

Man ir AD sukelia nora isgert
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415110 Iš manų praeitų ligų tai pastebėjau kad man nuo AD žiauriai ant suicido patraukia ir žiauriai norisi alkoholio. Nors ir būdavo remisija pasiekta, bet vistiek suicidas/suirzimas ir alkoholio noras niekada nepraeidavo. Reikės bandyt gal tik neuroleptikais arba visokiais SNRI gydytis, nes SSRI tikrai žiūrint į mano ligos istoriją labai nekas būdavo man su jais.
Parašė Mutilated Death
biggie rašė:Linkciau pritarti, tokiems dalykams visada yra trigger'iai, net jei ir neisisamoninam to iki galo. Kazkas kazkur sugruzino, lyg neimi i galva, bet po poros valandu atsiranda noras isgerti ir sunku laikytis.

Man su rūkymu taip. :oops:
Parašė NOM
#415174 taigi, nuo kaip kurio stipraus alkoholio tampu nekantri, primityvi ir grubi, tikra kvaiša (kvaišalai). Tai mane gąsdina, ,sakoma, išryškėja tai, ką žmogus slepia.
tai gal save pažint ir tinka, bet ką su tuo pažinimu daryti ?
ir silpnas nelabai gerai veikia- krinta galvos spaudimas, ypač vasarą, kai karšta ir išsiplėtę kraujagyslės.
spiritas -vaistas, bet ne "džiaugsmo " vaistas.
gerti aukštos kokybės sausą vyną gal ir nieko, jei tai po valgio, dera su maisto skoniu, yra pilnu skrandžiu , tik ne ant tuščio, ir gal 30 g ar 100g, atsigėrus kompoto. :o
sausas vynas ne toks cukraus sirupas, kaip stiprūs gėrimai ar saldūs vynai. bet kas trukdo ( ar ko per daug), kad džiaugtis gyvenimu be to.
na užbaigti valgį tai gal ir nieko.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#415286 As isvis labai retai geriu, pries pusmeti buvau nusipirkes vyno buteli, istaskiau vienas ir tiek ziniu. Be sito ivykio nesu pirkes pats kokius 3 metus jau, kartais kokia skarbe alaus prie kompanijos, bet ir tai nelabai. Kanape jau kitas reikalas.. 16 years high and shit continues. Apskritai turbut jei butu galimybe rukyciau istisai, bet susikaupti ir kazka padaryti buna neimanoma, kitiems kaip tik pozityvu afekta zole duoda, pasidaro daugiau nei neparuke. Kaip ir visur, individualumo reikalas.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Deividas rašė:Iš manų praeitų ligų tai pastebėjau kad man nuo AD žiauriai ant suicido patraukia ir žiauriai norisi alkoholio. Nors ir būdavo remisija pasiekta, bet vistiek suicidas/suirzimas ir alkoholio noras niekada nepraeidavo. Reikės bandyt gal tik neuroleptikais arba visokiais SNRI gydytis, nes SSRI tikrai žiūrint į mano ligos istoriją labai nekas būdavo man su jais.

Jei netoleruoji SSRI, jokiais budais neimk SNRI. Man reikia kitu 5 vaistu, kad atsvertu tai, ka man daro venlafaxinas. Isvis as dabar nuolatos misrios busenos, nerimas, suicidas ir disforija nepakenciami. Anksciau nors olanzapinas padedavo, dabar visiska sikna. Man konkreciai vyksta ligos kindling'as, beveik visi antidepresantai mane aktyvina per 2-3 dienas, pora dienu geriau, poto tragedija, ant tiek itampa, kad rakina kuna prasilenkinejant su zmonemis gatveje. 3x dienoj lorazepamas+depakinas+pregabalinas, nevartojant antidepresanto man net arti tiek vaistu nereik.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415295 Na.. kažkodėl mano daktarė sako jog aš jau vartoju SNRI (mirtazapiną), bet aš jai vis aiškinu jog čia nėra SNRI, bet ji vistiek įsitikinus kad yra. O šiaip nežinau ar toleruoju ar ne. Anksčiau viską toleruodavau. Dabar toks įspūdis kad niekas nebepadeda ir nieko nebetoleruoju, tai.. jo. Sunku pasakyt ar aš toleruoju SSRI. Bet suicidas ir alkoholio noras ir šiaip agresija nuo SSRI visada man kildavo, bet aš tiesiog su tais jausmais ir susigyvendavau ir laikydavau kad tai normalu.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Deividas rašė:Na.. kažkodėl mano daktarė sako jog aš jau vartoju SNRI (mirtazapiną), bet aš jai vis aiškinu jog čia nėra SNRI, bet ji vistiek įsitikinus kad yra. O šiaip nežinau ar toleruoju ar ne. Anksčiau viską toleruodavau. Dabar toks įspūdis kad niekas nebepadeda ir nieko nebetoleruoju, tai.. jo. Sunku pasakyt ar aš toleruoju SSRI. Bet suicidas ir alkoholio noras ir šiaip agresija nuo SSRI visada man kildavo, bet aš tiesiog su tais jausmais ir susigyvendavau ir laikydavau kad tai normalu.

Mirtazapinas yra noradrenalino releaser'is, jis neblokuoja jokiu atgaliniu transportuotoju. Beje, paroxetinas irgi yra savotiskas SNRI, bet kaip ir su kitais SNRI, noradrenerginis poveikis pasireiskia daugiau aukstesnese dozese, kai jau serotonino pompa buna daugiau maziau prisotinta.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415300 Na nesuprantu deja aš tų terminų, teko tiktai rasti internete jog Mirtazapinas nėra SNRI, o jis yra NaSSA panašus į triciklį, bet nenorėjau daugiau su daktare ginčytis. Žinau tik kad mirtazapiną lengviau toleruoju, o paroksetinas šį kartą man kaip vanduo (galbūt todėl kad vartojau 30mg 8 metus, susidarė jau organizmo "imunitetas" paroksetinui). Nežinia kaip reaguočiau į zoloftą ar kitus ssri. Kažkada Cipralex'as visai smagiai suėjo, bet po kiek laiko nebeveikė irgi. Toks įspūdis jog po kiek laiko SSRI tiesiog pradeda nebepadėt arba reikia labai agresyvių dozių.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415301 O dėl alkoholio tai nusprendžiau tęsti blaivybę. Žiauriai nepatinka ir žiauriai niekas neįdomu ir labai norėtųsi išgerti, bet bandysiu šį kartą gydytis be alkoholio :D praktiškai vienintelis malonumas dabar teliko tai maistas. Alkoholį teks išbraukt iš malonumų sąrašo. Nežinau kaip reikės iškęst, turint omeny kad man antidepresantai labai sukelia norą gerti ir agresiją ir tik išgėrus nusiraminu.