- 2021 05 25, 10:59
Taigi.. kokia asmeninė jūsų patirtis? Ar klausot daktarų ir griežtai nevartojat alkoholio ar vis dėl to nusispjaunat (ypač tais atvejais kuomet suprantat jog reikės vaistus vartot beveik visą gyvenimą) ir išgeriat? Aš asmeniškai pralaukdavau be alkoholio apie pusę metų kol pasieksiu remisiją ir tuomet pradedu gert. Dažniausiai daktarams tai yra labai geras kabliukas prikibt. Jeigu negerėja sveikata, jie visada prikaišios tau "bet juk tu vartoji alkoholį". Taigi per vieną epizodą dariau "eksperimentą". Nevartojau alkoholio ir stebėjau ką man daktarai sakys šiuo atveju kodėl man taip sunkiai einasi. Ir ką gi.. tuomet jie susiranda kitų priežasčių. Dažniausiai sako "na gal tiesiog generiniai vaistai prasti, prasta siunta" arba "na neturi gyvenimo stimulo, reikia rasti norą ir priežastį gyventi" ir t.t. ir t.t. Pasaka be galo žodžiu su tais šundaktariais. Bet grįžtant prie alkoholio - ar tikrai manot jog jis toks žalingas kaip daktarai sako ir ką gi jis vis dėl to daro smegenėlėms kuomet yra vartojami keli AD bei neuroleptikai? Aš asmeniškai nieko nepajaučiau blogo, nei haliucinacijų nei kažkokių kitų keistų dalykų vartojant. Anaiptol.. alkoholis labiau atpalaiduoja negu raminamieji ir bent momentui atsigauni, pamatai jog vis dėl to yra malonumų šiam pasauly. Nesu alkoholikas ir galiu negert kad ir metus ar du, bet tiesiog nematau prasmės dažniausiai tame, o kam? Ir taip sunku matyt prasmę ir džiaugsmą gyvenime, gyvenam vieną kartą juk, tai kam kentėt ir klausyt tų daktarų, juk jie tie patys žmonės tik turintys diplomus medicinoje ir stebuklų nedaro nei vaistai nei jie.
F33.2
Sertraline100mg Quetiapine100mg Lamotrigine50mg
Sertraline100mg Quetiapine100mg Lamotrigine50mg

praktiškai vienintelis malonumas dabar teliko tai maistas. Alkoholį teks išbraukt iš malonumų sąrašo. Nežinau kaip reikės iškęst, turint omeny kad man antidepresantai labai sukelia norą gerti ir agresiją ir tik išgėrus nusiraminu.