- 2025 07 05, 19:33
Aha. Siaubo. Filmus mačiau.
Knyga gal geresnė. Nors filmai man irgi patiko.
Knyga gal geresnė. Nors filmai man irgi patiko.
Kovos su depresija klubas
Moderatorius: Astro-Meška
kaip raumenus pavargsta but vienoje pozoje, taip ir smegenys nuo vienodumo degraduoja. Drasiai skaityk kelias knygas. Daugiau informacijos galvoje bus
Nes šiemt tik vieną knygą perskaičiau.
Opaque rašė:Skaitau Daniel Z. Lieberman, Michael E. Long "Dopaminas: troškimo molekulė. Viena jūsų smegenyse esanti cheminė medžiaga yra atsakinga už meilę, seksą, kūrybiškumą - ir žmonijos likimą". Kol kas pirmam skyriui.
Skaičiau daugiau negu metus. Kadangi knyga apie dopaminą, kitus neuromediatorius ir smegenis, tai ir apie psichines ligas buvo užsiminta. Pasirodo, jei vartojami neuroleptikai bandant sureguliuot dopaminą, bet per daug nuslopina jį, t.y. per didelė dozė, gali reikštis apatija, motyvacijos stygius ir nenorejimas nieko daryt iki tokio lygio, jog nesinori lipt ir lovos. Per didelis dopamino kiekis sukelia psichozės simptomus.
norisi kai ką įsimint, tai neskubu su perskaitymu. Mokausi. Tai pat perskaičiau Tony Buzan "The Buzan study skills handbook". Angliškai. Moko kaip mokytis. Yra pabrėžiama, jog reikia kartotis išmoktą medžiagą, kitaip neišliks atmintyje. Taip pat išdėstomas minčių žemėlapių būdas, skirtas besimokant sudaryt besimokomos medžiagos sąvadą, kuris išdėstomas žemėlapiuose, o ne paprastu tekstu. Taip pat mokoma greitojo skaitymo.
Labiausiai patinka Savaitė. Pigus ir daug vertingos informacijos. Taip pat Psichologija Tau neblogas
Astro-Meška rašė:Aš skaitau <...> dabar S.Kingo "Apie rašymą"
.
Opaque rašė:Astro-Meška rašė:Aš skaitau <...> dabar S.Kingo "Apie rašymą"
Įdomi? Autobiografinė, man rodos? Turiu svajonių sąraše knygos.lt savo paskyroj, tik neapsisprendžiu, ar pirkt.
Šiaip įdomi, nebūčiau gailėjusis, jei būčiau pirkusi.
Esu jo knygas skaičiusi, tai man labai įdomu skaityti ir apie jį patį ir apie rašymą.