Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Opaque
#437889 Sakykit forumiečiai, kokie jūsų knygų skaitymo įpročiai, kai kalba eina apie
knygų skaitymą vienu metu? Ar skaitot vieną knygą kol pabaigiat ir tada paimat kitą skaityti, ar skaitot kelias skirtingas knygas vienu metu? Nes aš pastaruoju metu įstrigus su viena knyga, ir jaučiu net pasipriešinimą vidinį imt pradėt kitą knygą, nes norisi pirmąją pabaigt. Ar iš tiesų, jūsų patirtimi, geriau skaityt kelias knygas kaip kai kurie žmonės tvirtina? Sako, jog taip daugiau knygų persiskaito.
Vartotojo avataras
Parašė Aldona Julita
#437891 Smegenys-lankstus organas ir greit pavargsta nuo vienodumo. Aš tai kelias knygas skaitau. Viena rimta ir 1 grozine. Viena pazinimui, kita knyga malonumui. Mokslines daug nepaskaitysi, o norisi veiklos, tai kelias skaitau. Tikrai daugiau gaunasi paskaityti. Dar ir audioknygu klausau paraleliai :achtung kaip raumenus pavargsta but vienoje pozoje, taip ir smegenys nuo vienodumo degraduoja. Drasiai skaityk kelias knygas. Daugiau informacijos galvoje bus :)))
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#437904 Ojei... Pamatytumėt kiek mano skaityklėj pradėtų skaityti knygų.. :achtung :redface

Bet aš blogas skaitymo pavyzdys. :D Nes šiemt tik vieną knygą perskaičiau. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Opaque
#438021 Šiuo metu skaitinėju chemijos sąvadą ir fizikos pagrindų knygutę. Visko neskaitau, tik tuos skyrelius, kurie domina. Jau savaitė su biškeliu praėjo nuo pasiėmiau iš bibliotekos. Reiktų pradėt rimčiau atsisėst paskaityt.
Vartotojo avataras
Parašė Opaque
Opaque rašė:Skaitau Daniel Z. Lieberman, Michael E. Long "Dopaminas: troškimo molekulė. Viena jūsų smegenyse esanti cheminė medžiaga yra atsakinga už meilę, seksą, kūrybiškumą - ir žmonijos likimą". Kol kas pirmam skyriui.

Perskaičiau šitą. Su ja ir buvau užstrigus :achtung Skaičiau daugiau negu metus. Kadangi knyga apie dopaminą, kitus neuromediatorius ir smegenis, tai ir apie psichines ligas buvo užsiminta. Pasirodo, jei vartojami neuroleptikai bandant sureguliuot dopaminą, bet per daug nuslopina jį, t.y. per didelė dozė, gali reikštis apatija, motyvacijos stygius ir nenorejimas nieko daryt iki tokio lygio, jog nesinori lipt ir lovos. Per didelis dopamino kiekis sukelia psichozės simptomus.
Vartotojo avataras
Parašė Opaque
#438159 Perskaičiau fizikos pagrindų knygutę. Su chemijos sąvadu, tai dar kramtau jį :achtung norisi kai ką įsimint, tai neskubu su perskaitymu. Mokausi. Tai pat perskaičiau Tony Buzan "The Buzan study skills handbook". Angliškai. Moko kaip mokytis. Yra pabrėžiama, jog reikia kartotis išmoktą medžiagą, kitaip neišliks atmintyje. Taip pat išdėstomas minčių žemėlapių būdas, skirtas besimokant sudaryt besimokomos medžiagos sąvadą, kuris išdėstomas žemėlapiuose, o ne paprastu tekstu. Taip pat mokoma greitojo skaitymo.
Vartotojo avataras
Parašė Aldona Julita
#439896 Aš dabar ne knygas skaitau, o žurnalus. Prisipirkau įvairių :roll: Labiausiai patinka Savaitė. Pigus ir daug vertingos informacijos. Taip pat Psichologija Tau neblogas
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#439899 Aš skaitau dvi knygas dabar. S.Kingo "Apie rašymą" ir J.Saramago "Aklumas". Dar galvoju kokią knygą pasiimt skaitytą jau prieš miegą paskaityti, kad būtų ritualas prieš miegą. :geek
Vartotojo avataras
Parašė Opaque
Astro-Meška rašė:Aš skaitau <...> dabar S.Kingo "Apie rašymą"

Įdomi? Autobiografinė, man rodos? Turiu svajonių sąraše knygos.lt savo paskyroj, tik neapsisprendžiu, ar pirkt :).
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
Opaque rašė:
Astro-Meška rašė:Aš skaitau <...> dabar S.Kingo "Apie rašymą"

Įdomi? Autobiografinė, man rodos? Turiu svajonių sąraše knygos.lt savo paskyroj, tik neapsisprendžiu, ar pirkt :).

Galvojau ką parašyt. :D Šiaip įdomi, nebūčiau gailėjusis, jei būčiau pirkusi. :geek Bet žinai kaip sakoma... skonis skoniui nelygu. :D Esu jo knygas skaičiusi, tai man labai įdomu skaityti ir apie jį patį ir apie rašymą.