Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#318076 Skaitau knygą "Uždraustoji archeologija" apie visokius keistus radinius kurių anot knygos mokslas nenori pripažinti ir nutyli apie jų nepatogų egzistavimą. Knygoje bandoma įrodyti, jog žmogus egzistavo jau prieš dinozaurus
Parašėbarfuss
#319104 Vakar pabaigiau "Širšių fabriką", šiaip stipri knyga, vietom ir šokiruojanti, bet pabaiga kažkaip truputį nuvylė. Nežinau, ko tikėjausi, bet kažkaip ne to. Iš esmės tokia šyzinė knyga, bet kartais ir tokių reikia.
Šiandien pasiėmiau Hesės "Demianas" ir Vytauto Martinkaus "Dvylika lieptų / kalendorinės novelės", kol kas atsiliepimų jokių
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#319446 Dabar skaitau Fiodoro Dostojevskio "Brolių Karamazovų" antrą tomą. Labai įdomu. Tikra rusų klasika.
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#319451 Fantastikos komiksai , kazkaip kabina jie mane dabar :D as ir turiu dostojevskio karamazovus tik laukia eiles skaitymui , dar jaunuolio nebaiges :)
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#319453 Šaunu.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#319637 Skaityt pradėjau šian. Glen O. Gabbard "Sopranų psichologija".
Vertė Vytautas Petrukaitis
Tyto Alba 2006

"...Gleno O. Gabbardo „Sopranų psichologija“ – veikalas, atskleidžiantis painių charakterių užkulisius, analizuojantis tikrąsias serialo herojų veiksmų priežastis. Studijos objektas – Sopranų šeima ir žmonės, priklausantys jų aplinkai; tačiau dėsniai, nulemiantys jų poelgius – universalūs, parodantys netikėtus panašumus su kiekvienu žiūrovu. Kaip tik todėl tiek daug žmonių visame pasaulyje neatitraukė akių nuo televizijos ekranų, spręsdami problemas, kurias šioje knygoje nagrinėja ir Glenas O. Gabbardas. Žiūrovų diskusijoms apie Tonio Soprano asmenybę, psichoanalizės, rodomos filme, tikrumą, dr. Melfi simpatiją savo pacientui ir galimą jų santykių plėtojimąsi suteikiamas psichoanalitinis pamatas.

„Sopranų psichologija“ – ne tik serialo gerbėjams, bet ir visiems, įžvelgiantiems būties – meilės, mirties, geismo ir išdavystės – dilemas. Knygoje įdėmiai, tačiau žaismingai apžvelgiama, kaip šios dilemos atsispindi Amerikos mėgstamiausios mafijos šeimos, o drauge ir kiekvieno iš mūsų psichikoje."

https://www.knygos.lt/lt/knygos/sopranu-psichologija/
Vartotojo avataras
Parašė Skaidra
#319671 Skaitau dabar Kurto Voneguto „Sveiki atvykę į beždžionyną“. Galvoju, kad prie rašytojų, kaip ir prie naujai sutiktų žmonių, reikia priprasti. Pirmos Voneguto knygos net nepamenu, tik atsimenu įspūdį, kad visiškai man nepatiko: nei stilius, nei problematika. Antra susiskaitė pusėtinai. O kuo toliau, tuo labiau jis man įprastas, savas ir... mielas. Patinka šitas apsakymų rinkinys, net labai!
Paveikslėlis
Parašė sophie
Tuštuma rašė:Skaitau dabar Kurto Voneguto „Sveiki atvykę į beždžionyną“. Galvoju, kad prie rašytojų, kaip ir prie naujai sutiktų žmonių, reikia priprasti. Pirmos Voneguto knygos net nepamenu, tik atsimenu įspūdį, kad visiškai man nepatiko: nei stilius, nei problematika. Antra susiskaitė pusėtinai. O kuo toliau, tuo labiau jis man įprastas, savas ir... mielas. Patinka šitas apsakymų rinkinys, net labai!
Paveikslėlis

Šitą knygą aš be galo myliu! Kai ją perskaičiau, kelis mėnesius negalėjau nieko skaityti, nes bijojau, kad nė trupučio neprilygs jai.
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#319793 Kodėl taip sakai?
Parašė slibinėlis
#319794 "Žmogus be tėvynės" man labai dar patiko.
Parašė sophie
#319942 Skaitinėju knygą apie asmenybės sutrikimus. Žiauriai įdomu, kol kas nieko ypatingai naujo neradau, nes eina asmenybės teorijų apžvalga, viskas mokytasi ir puikiai prisimenama, bet toliau bus dar įdomiau.
Paveikslėlis
Parašė sophie
#319943 Jo blyn, bandžiau paveiksliuką įdėti, vadinasi...
Parašė slibinėlis
#319956 "Nerimas. Klajonės po modernųjį aš"

Erzina labai nevykęs vertimas.
Parašėbarfuss
#319959 Slibinėli, bandžiau ir aš tą knygą skaityt kažkada, bet nieko nesupratau ir padėjau šalin. Na, Šliogerio neperspjauna. nes kai jį bandžiau skaityt tai taip mhmjoo :D
Parašė slibinėlis
#319966 Šliogerio iš principo neskaityčiau. Jei norisi sunkumo, galima griebtis Kanto.:D

Ten viskas įdomu, tikrai, toje knygoje, bet jau vertimas... Košmariškas. Labai gaila, nes knyga tikrai įdomi.