Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
smekla rašė:Buvai tikinti, ne davatkaujanti, bet viduj Dievą turėjau, gyvenau pagal visas taisykles, pilnoj santarvėj su savo sažine.. Na ir.. -vos ištraukė iš ano pasaulio.. Baisu, supratau kad nežinia kas kada gali nutikti, pradėjau ir uoliai katalikaut ir galvojau dabar jau visiška šventuolė, dabar tikrai po Dievulio sparnu, ir ka manot, atsitiko daug daug baisiau, žiauri katastroja! Dievas išniekino išsityčiojo iš manęs, mano rankom padarė baisiausią dalyką žemėj.. Manau nujaučiat, ką aš dabar galvoju apie tai.. Taigi, tai tik mano nuomonė, bet tikrai nieko nėra.

nieko nesupratau...:9

Dievas nieko nedaro kitu rankomis/kokie mes, tokie musu dievai. Galima buti religingu ir netiketi, tad apibrezti santyki su religija nera taip paparsta.
ParašėKatinas
#86822 As manau,kad pasaulyje yra tam tikri desniai ,kurie viska valdo.ar energija.Dievo simbolis sugalvotas,tam kad suprastu eilinis valstietis.tai nera tikra, mano nuomone vien del to,kad visur Dievas yra vyriskos gimines,zodziu tipiskas patriarchalinis mastymas.Jei Dievas ir butu kaip kazkokia reali ,apciuopiama butybe tai negaletu atstovauti nei vyro ,nei moters,nes nei moteris, nei vyras nera sventesnis uz priesinga lyti.
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Minerva rašė:As manau,kad pasaulyje yra tam tikri desniai ,kurie viska valdo.ar energija.Dievo simbolis sugalvotas,tam kad suprastu eilinis valstietis.tai nera tikra, mano nuomone vien del to,kad visur Dievas yra vyriskos gimines,zodziu tipiskas patriarchalinis mastymas.Jei Dievas ir butu kaip kazkokia reali ,apciuopiama butybe tai negaletu atstovauti nei vyro ,nei moters,nes nei moteris, nei vyras nera sventesnis uz priesinga lyti.

Labai puikus pastebejimas. Dievas kuri as ispazystu yra triasmenis - DIEVASTEVAS.DIEVAS MOTINA ir DIEVAS SUNUS.Todel man palanku kreiptis kad ir i Jezu Kristu arba MotinaMErgele MArija ieskant atsaku i gyvenimiskas situacijas.IR dar manau, kad greiciausiai paprasti val;stieciai, kaip tu rasai, del samoningumo trukumo, kas velgi tera intelekto alipsnis, tiki butent i toki "vyriska" dieva. O tie , kurie ispazysta DIEVA sirdimi, Dievas yra toks, koks yra VISUMA.
KAd suvaldyti tokias erdves, tokius energiju kiekius, turi buti siek tiek kazkas daugiau nei dievas, kuri bauzdiz jei mes neklausmo, siuncia ligas, nepadeda, nusigrezia tada kada mums jo labiausiai reikia na ir t.t.... :heart
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
DIEVASTEVAS.DIEVAS MOTINA ir DIEVAS SUNUS
Kazkaip nesirisa man viskas.. tai kiek tu dievu Jus ispazystate :bloga
"Neturek kitu dievu, tik mane viena" Ar tik ne tokius zodzius uzrase vienas is religiniu lyderiu :)
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Morpheus rašė:
DIEVASTEVAS.DIEVAS MOTINA ir DIEVAS SUNUS
Kazkaip nesirisa man viskas.. tai kiek tu dievu Jus ispazystate :bloga
"Neturek kitu dievu, tik mane viena" Ar tik ne tokius zodzius uzrase vienas is religiniu lyderiu :)

Taip, tai vienas ir tas pats DIEVAS trijuose asmenyse, o religija as nesidomiu, tad nezinau kas ir ka uzrase, bet va Biblija buvo padiktuota ir joje tokios eilutes yra.
O kas zinot, kas padiktavo Biblija?
Zmones, kurie iesko Dievo portu, reikalauja irodymu ir remiasi mokslu, ka as vadinu kito dievo turejimu :)
Rytuose yra aiskinama, kad dievu daug ir jei gyvena skirtingose planetose... na zodziu nerasysiu, nes neismanau, tik esu girdejusi, kas Krishna yra vienas, kuris tikras DIEVAS , tiksliau KUREJAS.. nebarkit jei man atrodo kitaip nei jums... ieskokim atsaku drauge:)
Parašė autumn
#87093 Biblijoj rašoma apie Dievą Tėvą, Dievą Sūnų ir Dievą Šventąją Dvasią. Mergelė Marija tikrai nėra Dievas, ir jokio Dievo Motinos ten neminima.
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
autumn rašė:Biblijoj rašoma apie Dievą Tėvą, Dievą Sūnų ir Dievą Šventąją Dvasią. Mergelė Marija tikrai nėra Dievas, ir jokio Dievo Motinos ten neminima.

Ji patapo tokia , kai buvo paimta su visu kunu i DANGU

Nerandu kur as rasiau kad Dievas Tevas, Dievas Sunus ir Mergele Marija...
Vartotojo avataras
Parašė Marse
autumn rašė:Biblijoj rašoma apie Dievą Tėvą, Dievą Sūnų ir Dievą Šventąją Dvasią. Mergelė Marija tikrai nėra Dievas, ir jokio Dievo Motinos ten neminima.

Būtent taip, Mergelė Marija daug vėliau atsirado. O vienatinio kūrėjo pradžia laikomas saulės dievas, kuris gimė gruodžio pabaigoj, kai saulė, sirijus ir trys žvaigždės kurių vardo nežinau, (trys karaliai) buvo vienoj linijoj, turėjo 12 pasekėjų, zodiako žvaigždynų buvo nukryžiuotas (ten vėl astrologiniai sutapimai), trečią dieną prisikėlė. Tokių dievų iki Kristaus žinoma bent keletas, tame tarpe egiptiečių Horas ir gal Krišna (jei ko nesupainiojau)
Parašė autumn
Auksinezuvele rašė:Ji patapo tokia , kai buvo paimta su visu kunu i DANGU

"Ir Mergelė Marija" nerašei; užtat rašei apie Dievą Motiną.
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
autumn rašė:
Auksinezuvele rašė:Ji patapo tokia , kai buvo paimta su visu kunu i DANGU

"Ir Mergelė Marija" nerašei; užtat rašei apie Dievą Motiną.

NA tada pagalvokim porut ir logiskai - jei mes sutverti pagal dievo paveiksla, tai koks jis tas dievas yra ar galetu buti? Jei vyras sukurtas pagal dievo paveiksla, tai tada dievas turetu buti vyriskis? O jei imsi moteri , tai tada Dievas turetu buti moteris... o dar is Jezus yra, na kaip kad mes vaiku turime, tai kodel dievas negali vaiku tureti? va ir iseitu- Dievas Tevas, Dievas Motina, ir DIevas Sunus...na cia pamastymui ka reiskia toks pasakymas, kad Dievas sutvere mus pagal savo paveiksla... :D
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
#87354 Jis transvestitas - shemale :D
Paveikslėlis
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Morpheus rašė:Jis transvestitas - shemale :D
Paveikslėlis

Kartais net juokingiausias juokas nebuna juokingas jei jis ne laiku ir ne vietoje
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
Dievas Tevas, Dievas Motina, ir DIevas Sunus...na cia pamastymui ka reiskia toks pasakymas, kad Dievas sutvere mus pagal savo paveiksla... :D

Tas juokas kyla is pamastymo :bloga
Apskritai, manau kad dievo kaip butybes/egzistavimas yra absoliutus briedas. Ji sukure religiniai fanatikai, lengvatikiai. Surase kanonus pagal kuriuos reikia gyventi, o jei kas isdrysdavo abejoti, inkvizitorius ju nuomones pakeisdavo.
O to dievo, koki jus isivaizduojate juk izeisti neimanoma, jis myli visus. Ir dar jei gavai per viena zanda, atsuk kita. Zodziu sudas ta dievybe ir panasus dalykai.
Bet griztant prie temos..
Pasakykit, ka religija (krikscionys) gero (apciuopiamo) padare nuo pat jos atsiradimo?
Tokiu faktu kaip:
zmoniu deginimas
Zudymas
Istvirkavimas (pedofilija)
Inkvizicijos sukurimas
Karu paskelbimas (priverstinis krikstyjimas)
Plesikavimas
Auku reikalavimas (vaiksto su krepsu baznycioje tarp zmoniu, ir sako duok litu)
Manau niekas nenugincys, nes tai buvo/yra baznycios ir religiniu lyderiu ranku darbas. Kur tas geris? Kur tas apciuopiamas religijos gerumas ir nauda.
Tu dvasiniu pasitenkinimu man neminekit, prasau istoriniu faktu. (raudonojo kryziaus taip pat neminekit, juos finansuoja valstybe)
Vartotojo avataras
Parašė nulis
#87419 Morpheus, psichologinė tikėjimo nauda yra nenuginčijama. :)
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
#87424 Nesakau jog as esu visiskas eretikas, taciau man nepriimtina nei viena is egzistuojanciu (man zinomu) religiju. Nes visos jos paremtos melu, pinigais ir zudymais. Ir kas keisciausia, tu religiju pasekejai visa tai priima kaip normalu dalyka.
Pagalvokim, jei tai ka isvardijau padaryciau savo rankomis buciau pasmerktas. Taciau jei visa tai padaryciau prisimetes dievo dzodziu, dabar uzdarytu i durnyna, bet jei dabartis butu keli simtai metu atgal, buciau tikras didvyris. Nors ir dabar, nori buti pedofilu, buk kunigu. Baznycia pasirupins gerais advokatais.