Moderatorius: Astro-Meška

ParašėŠiršė
Mano aplinkoje 90 proc. pažįstamų ir draugų gyvena pagal tai kas parašyta šventraščiuose ir pagal tai ko moko bažnyčia

Tik kad bažnyčia ne visada moko to, kas parašyta šventraščiuose - jos mokymas istorijos eigoje kito. Tas pats teologijos mokslas irgi.
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
#265760 insomnia, pirmą kartą sutinku kataliką, taip apsišvietųsį Šv. Rašte. Malonu. Spaudžiu ranką.
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#265806 Spindulėli, sutiktum ir daugiau ir geriau apsišvietusių jei tik pažiūrėtum.

Rožine pantera: Bažnyčia nemoko nieko kas prieštarauja šventraščiui. Švenntasis raštas jai yra apreiškimo šaltinis ant kurio statoma visa tradicija ir mokymas.
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#265808 Čia šiaip, pamąstymui:
Paveikslėlis
Vartotojo avataras
Parašė Anomaly
insomnia rašė:bet žinai kas dar sakoma Biblijoje? Kas myli savo artimą tas myli Dievą.
taigi pamilk save, pamilk artimą, pamilk Dievą.
Tik pasakysiu paslaptį, reikia pradėti nuo antro galo. Pamilęs Dievą, pamilsi artimą, pamilęs artimą pamilsi save.
Na bent jau man taip buvo.

Insomnia,o tau viskas kas parašyta Biblijoje yra priimtina?Ir ar būna taip,kad kategoriškai nesutinki su tuo,apie ką kalba dvasininkai?Nes žinai,nors ir pripažįstu,kad šventraščiuose yra daug gerų ir teisingų dalykų parašyta,visgi lygiai tiek pat daug yra ir ne tokių gerų.Man atodo,kad kiekvienas žmogus pvz.Bibliją interpretuoja savaip ir tie patys dvasininkai kurie kaip teigia-skelbia Dievo žodį,daug ką "prideda" nuo savo asmeninio požiūrio.Nes man jų kalbos labai dažnai kertasi su elementariu žmoniškumu ir sveiku protu.
ParašėŠiršė
insomnia rašė:Rožine pantera: Bažnyčia nemoko nieko kas prieštarauja šventraščiui. Švenntasis raštas jai yra apreiškimo šaltinis ant kurio statoma visa tradicija ir mokymas.

Nenoriu pateikinėti jau tiek kartų daugybės žmonių minėtų argumentų, bet tie patys kryžiaus karai - gryna politika, įtakos plėtimas. Tuo metu tai buvo bažnyčios pozicija. Popiežius visada teisus? Kiek Vatikane yra buvę nesutarimų dėl valdžios, įtakos? Tuo noriu pasakyti, kad klaidų yra buvę daug, ir niekas manęs neįtikins, kad ši organizacija tik iš Dievo, ir viskas, kas joje nuspręsta, šventa.

Man, tarkim, labai nepatinka, kad katalikybėje einama per kaltės jausmo sukėlimą. Koks aš nusidėjęs, Viešpatie, tik tavo dėka (...). Tiek nusidėjęs, tiek Dievo atspindys, tai kodėl susikoncentruojama būtent ties žmogaus "purvinumu"?
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
#266055 Rozine pantera, pamastymams - kiek Vatikanas remia (nesuprantamu protu) gamybos sferu...
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
#266081 Insomnia, kokia tavo nuomone apie adventistus sukoncentruotai skirtumus pateik, prasau. Internete labai daug info, o as noriu tik esme perprast.
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#266090 O as draugu adventistu turiu ,pats lankiau ju baznycia ,bet ne del tikejimo ,o is smalsumo .Ten sestadieniais vyksta pamaldos,bet ne taip kaip musu baznycioj .Tame tikejime gerti negalima,mesos dar kai ko .Cia tik insomnia zino .O as ka maciau rasau. Vilniuje yra prie Europos toks pastatas ,kur renkasi pamaldoms.
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
#266095 o ko dar negalima?
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#266099 Man reikes tam draugeliui paskambint ir paklaust.Man atrodo rukyt negalima.Mylet reikia . Ten tos pamaldos tuo blogai ,kad mazai zmoniu buna ir pazista vieni kitus.Ir jeigu nelankysi iskart pastebes. Krikstina idomiai... Ten eina nusivyle gyvenimu ,na tokie visokie.
Tave Pauksti domina ?
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
#266100 Siaip, smalsauju. Idomu.
Vartotojo avataras
Parašė intentions
#266109 O ka reiskia negalima? Juk man atrodo, kad ir pas katalikus rukyti, gerti, vartoti narkotikus ir kitaip tersti savo kuna yra nuodemes, ar as klystu.
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
#266114 Šaunuolė intentions.
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#266115 Gal ir negalima ,bet kataliku daug ,ju niekas nesukontroliuos.