Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė intentions
#266117 Maingirdai, baznycia juk ne vaiku darzelis, kur aukletoja kiekviena turi kontroliuoti. Kiekvienas pats turi buti samoningas.
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
maingirdas rašė:Gal ir negalima ,bet kataliku daug ,ju niekas nesukontroliuos.

Esmė ne tame. Jeigu reikia kontroliuoti, tai ne į tą valtį įlipai.....
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#266130 plaukiu pasroviui...
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
Anomaly rašė:Insomnia,o tau viskas kas parašyta Biblijoje yra priimtina?Ir ar būna taip,kad kategoriškai nesutinki su tuo,apie ką kalba dvasininkai?Nes žinai,nors ir pripažįstu,kad šventraščiuose yra daug gerų ir teisingų dalykų parašyta,visgi lygiai tiek pat daug yra ir ne tokių gerų.Man atodo,kad kiekvienas žmogus pvz.Bibliją interpretuoja savaip ir tie patys dvasininkai kurie kaip teigia-skelbia Dievo žodį,daug ką "prideda" nuo savo asmeninio požiūrio.Nes man jų kalbos labai dažnai kertasi su elementariu žmoniškumu ir sveiku protu.

Taip, viskas kas parašyta Biblijoje man yra priimtina, kitaip nebūčiau katalikas.
Kas dėl kunigų, tai ne kiekvienas kunigas turi talentą skelbti Dievo žodį. Man kaip teologui dažnai rėžtelna ausį pamokslai. Bet teologinių klaidų kolkas daug nepastebėjau. Kunigai nešneka teologinių nesamonių. Kartais nusivažiuoja į lankas kalbėdami apie pašalinius dalykus, bet ir tai ne kiekvienas kunigas taip daro.

Man, tarkim, labai nepatinka, kad katalikybėje einama per kaltės jausmo sukėlimą. Koks aš nusidėjęs, Viešpatie, tik tavo dėka (...). Tiek nusidėjęs, tiek Dievo atspindys, tai kodėl susikoncentruojama būtent ties žmogaus "purvinumu"?

Kalbi apie kažkokią kitą katalikybę, nei praktikuoja dauguma katalikų. Savo klaidų pripažinimas nebūtinai turi būti lydimas kaltės jausmo. Katalikai stengiasi būti Dievo vaikais, mylėti savo artimą ir per caritas ir per tikėjimą eiti link išganymo vaisių atsiradimo jų gyvenimuose. Pasidomėk kaip iš tiesų gyvena katalikai, nes tai ką sakai neatspindi katalikybės, ypač dabartinės jos situacijos.
Kas dėl popiežiaus neklystamumo, tai jis laikomas neklystančiu tik tikėjimo ir moralės dalykuyose kai kalba ecatedra, tai yra visos bažnyčios vardu skelbia jjos mokymą. O ir kur čia suklysi kai, nėra kur klysti kai tai ką skelbia popiežius pereina per daugelio kongeragacijų patikkrinimus, susirinkimus ir t.t. Viskas ką pasako ex catedra yra tiksliai pagal bažnyčios mokymą.
Kryžiaus karai, o well kas nedaro klaidų tegul pirmas meta į mane akmenį. Beje popiežiaus neklystamumo dogma yra labai nauja ir kryžiaus karams jos neprikiši.

Insomnia, kokia tavo nuomone apie adventistus sukoncentruotai skirtumus pateik, prasau. Internete labai daug info, o as noriu tik esme perprast.

Adventistai yra sekta, kuri išsirinko naujus apaštalus, jie vadovauja viskam. Jiems aklai paklūstama. Dievo žodis iškraipomas. Žodžiu blogai ten su jais. Nepatariu lankytis, nes dar prastesnis reikalas nei Tikėjimo žodis savo gyvavimo pradžioje. Beje jų yra ir Lietuvoje jau.

O ka reiskia negalima? Juk man atrodo, kad ir pas katalikus rukyti, gerti, vartoti narkotikus ir kitaip tersti savo kuna yra nuodemes, ar as klystu

Narkotikai griežtai draudžiama, nes tai nuodėmė.
Rūkymas ne nuodėmė bet yda. O ydos veda prie nuodėmių.
Alkoholis, saikingai galimas daalykas. Na jei nesistengi skandintis jame.
Šiep vėl gi samprata. Galima negalima. Pas katalikus viskas galima, tik ne viskas teikia naudą. Tu ir vartodamas narkotikus gali būti katalikus. Pas adventistus kitaip. Jei jau pradėsi rūkyti, tai tave ės ilgai, kol mesi rūkyti arba išeisi iš adventistų. Bet ir po to jie tau ramybės neduos. Nes juk advntistai išgelbėtieji, kurie žino tiesą, visi kiti eis į pragarą.
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
#266137 Pas katalikus viskas galima, tik ne viskas teikia naudą.

insomnia ne tik pas katalikus. Galima net pacituoti tą vietą.
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#266139 ..aga - man irgi tas ,,esu kaltas, esu kaltas, esu labai kaltas'' nepatinka :bloga Visada pagalvoju ir kuo gi as cia tokia kalta? :bloga :achtung
Dar ta Gimtoji nuodeme man absoliuti nesamone.
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#266141 Mano pacituota vieta yra šv. apaštalo pauliaus mintis: viskas galima, tik ne viskas teikia naudą.

Dėl esu kaltas: tai gailesčio aktas, kuriuo tikima jog atleidžiamos lengvosios nuodėmės, sunkiosios nuodėmės išpažįstamos kunigui. O kadangi kaip sakoma, net šventieji septynis kartus per dieną nusideda, tai džiaugiuosi kad yra tokie va gailesčio aktai. Man asmeniškai patinka Jėzaus širdies malda: "Viešpatie Jėzau Kristau, Gyvojo Dievo Sūnau, pasigailėk manęs nusidėjėlio" (tiesa ji pravoslaviška, ne katalikiška, bet daug katalikų ja taip pat meldžiasi).

Dėl prigimtinės nuodėmės. Katalikai tiki kad žmogaus prigimtis sugadinta (protestantai tiki kad žmogaus prigimtis bloga). Krikštu atitaisoma sugadinta prigimtis ir gaunamos tikėjimo malonės. Man tai viskas atrodo labai gerai su ta prigimtine nuodėme. Prigimtis sugdinta, vadinasi ją reikia pataisyti. Tai gi prigimtinė nuodėmė yra sugdinta prigimtis (o ne tai kad pirmieji tėvai mylėjosi, kaip kad daug kas mano)
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#266144 Taip - ir as manu, kad zmogus is prigimties nera ,,dievo avinelis'', bet krikstas nieko nekeicia.

...prigimtine nuodeme - kad kad pirmieji tėvai mylėjosi, kaip kad daug kas mano :achtung :achtung
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
#266146 "Viskas man valia!" Bet ne viskas naudinga! "Viskas man valia!" Bet aš nesiduosiu pavergiamas!
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#266147 Krikštas veikia dvasiniame lygmenyje, per jį gaunamos visos reikalingos tikėjimo malonės. Žinoma, visko tai neišsprendžia. Aš va pavyzdžiui nesuprantu tų šeimų kurios krikštija vaiką ir po to jo vistiek neauklėja krikščioniškai. Čia tas pats kas nusispirkti mašina ir ją išmesti į savartyną.
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
#266149 Gerai. Porą mėnesių vaikui. Jį pakrikštijo. Nuo to jis netapo kataliku. Jis turi pats pasirinkti. Aš už krikštą kai žmogus samoningas.

Kaip yra anekdotas. Kodėl valgai kiaulieną. Aš ją pakrikštijau - dabar tai žuvis.
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#266151 insomnia ,kaip suprasti ,kad mes is numirusiuju prisikelsime?
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
Spindulelis rašė:Gerai. Porą mėnesių vaikui. Jį pakrikštijo. Nuo to jis netapo kataliku. Jis turi pats pasirinkti. Aš už krikštą kai žmogus samoningas.

Jis tapo katalikų bažnyčios nariu. Tėvai ir krikštatėviai per krikšt pasižada auklėti jį krikščioniškai. Jei taip ir būtų, tai vaikai išaugtų dorais katalikais, kaip kad ir būna sąmoningai tikinčiose katalikų šeimose. Nemėgstu statistinių katalikų. Jie diskredituoja dažnyčią.

insomnia ,kaip suprasti ,kad mes is numirusiuju prisikelsime?

Taip ir suprasti, kad kelsimės iš numirusių su tuo pačiu kūnu ir siela. Kūnas bus tarsi naujas. Bet žmogus tas pats. Nes žmogų sudaro du nedalomi pradai: siela ir kūnas. Tai gi jie susijungs laikų pabaigoje.
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
#266156 Kūnas bus kaip pas Kristų.
Vartotojo avataras
Parašė intentions
#266158 As pritariu Spinduleliui, kad zmogus turi buti samoningas, kai ji krikstija. Ar to vaiko kas nors paklause, ar jis nori buti kataliku?
Ir ta prigimtine nuodeme man nesuprantama. Kuo dabar nusikalto gimes kudikelis?
Del nuodemiu - kodel skirstoma narkomanija ir rukymas? juk ir tas, ir anas zaloja 'sventos dvasios buveine', kuna, is leto zudo, o dievo isakymas yra 'nezudyk'.
Ir dar kruva visokiu dalyku, kurie man nesuprantami, kaip pvz. celibatas kunigams (atsiprasau, bet kaip jie seimoms gali skaityti priesvedybinius pamokslus, kai patys net neisivaizduoja, kas yra toji seima? ) , priesiskas nusistatymas pries dirbtini apvaisinima, kontracepcija, lytinius santykius iki vedybu ir t.t.