- 2012 07 15, 15:21
Anomaly rašė:Insomnia,o tau viskas kas parašyta Biblijoje yra priimtina?Ir ar būna taip,kad kategoriškai nesutinki su tuo,apie ką kalba dvasininkai?Nes žinai,nors ir pripažįstu,kad šventraščiuose yra daug gerų ir teisingų dalykų parašyta,visgi lygiai tiek pat daug yra ir ne tokių gerų.Man atodo,kad kiekvienas žmogus pvz.Bibliją interpretuoja savaip ir tie patys dvasininkai kurie kaip teigia-skelbia Dievo žodį,daug ką "prideda" nuo savo asmeninio požiūrio.Nes man jų kalbos labai dažnai kertasi su elementariu žmoniškumu ir sveiku protu.
Taip, viskas kas parašyta Biblijoje man yra priimtina, kitaip nebūčiau katalikas.
Kas dėl kunigų, tai ne kiekvienas kunigas turi talentą skelbti Dievo žodį. Man kaip teologui dažnai rėžtelna ausį pamokslai. Bet teologinių klaidų kolkas daug nepastebėjau. Kunigai nešneka teologinių nesamonių. Kartais nusivažiuoja į lankas kalbėdami apie pašalinius dalykus, bet ir tai ne kiekvienas kunigas taip daro.
Man, tarkim, labai nepatinka, kad katalikybėje einama per kaltės jausmo sukėlimą. Koks aš nusidėjęs, Viešpatie, tik tavo dėka (...). Tiek nusidėjęs, tiek Dievo atspindys, tai kodėl susikoncentruojama būtent ties žmogaus "purvinumu"?
Kalbi apie kažkokią kitą katalikybę, nei praktikuoja dauguma katalikų. Savo klaidų pripažinimas nebūtinai turi būti lydimas kaltės jausmo. Katalikai stengiasi būti Dievo vaikais, mylėti savo artimą ir per caritas ir per tikėjimą eiti link išganymo vaisių atsiradimo jų gyvenimuose. Pasidomėk kaip iš tiesų gyvena katalikai, nes tai ką sakai neatspindi katalikybės, ypač dabartinės jos situacijos.
Kas dėl popiežiaus neklystamumo, tai jis laikomas neklystančiu tik tikėjimo ir moralės dalykuyose kai kalba ecatedra, tai yra visos bažnyčios vardu skelbia jjos mokymą. O ir kur čia suklysi kai, nėra kur klysti kai tai ką skelbia popiežius pereina per daugelio kongeragacijų patikkrinimus, susirinkimus ir t.t. Viskas ką pasako ex catedra yra tiksliai pagal bažnyčios mokymą.
Kryžiaus karai, o well kas nedaro klaidų tegul pirmas meta į mane akmenį. Beje popiežiaus neklystamumo dogma yra labai nauja ir kryžiaus karams jos neprikiši.
Insomnia, kokia tavo nuomone apie adventistus sukoncentruotai skirtumus pateik, prasau. Internete labai daug info, o as noriu tik esme perprast.
Adventistai yra sekta, kuri išsirinko naujus apaštalus, jie vadovauja viskam. Jiems aklai paklūstama. Dievo žodis iškraipomas. Žodžiu blogai ten su jais. Nepatariu lankytis, nes dar prastesnis reikalas nei Tikėjimo žodis savo gyvavimo pradžioje. Beje jų yra ir Lietuvoje jau.
O ka reiskia negalima? Juk man atrodo, kad ir pas katalikus rukyti, gerti, vartoti narkotikus ir kitaip tersti savo kuna yra nuodemes, ar as klystu
Narkotikai griežtai draudžiama, nes tai nuodėmė.
Rūkymas ne nuodėmė bet yda. O ydos veda prie nuodėmių.
Alkoholis, saikingai galimas daalykas. Na jei nesistengi skandintis jame.
Šiep vėl gi samprata. Galima negalima. Pas katalikus viskas galima, tik ne viskas teikia naudą. Tu ir vartodamas narkotikus gali būti katalikus. Pas adventistus kitaip. Jei jau pradėsi rūkyti, tai tave ės ilgai, kol mesi rūkyti arba išeisi iš adventistų. Bet ir po to jie tau ramybės neduos. Nes juk advntistai išgelbėtieji, kurie žino tiesą, visi kiti eis į pragarą.