Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Horacijus
#86468 Vieni žmonės tiki, kad Diveas yra, kiti - kad nėra... ir viena, ir kita neįrodoma... =)
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
#86469 IS to ka parasiusi, persasi isvados, jog tu manai SIELA esant nemiritinga... ar teisingai supratau?
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Horacijus rašė:Vieni žmonės tiki, kad Diveas yra, kiti - kad nėra... ir viena, ir kita neįrodoma... =)

Oi pralinksminai su tuo neirodoma... irodymu nereikia kai yra tikejimas.Yra tikejimas ir yra TIKEJIMAS>Pirmasis reikalauja irodymu, o antrasis arba yra arba jo nera ir jokie irdoymai jo nesutvers. Pirmuoju atveju irodzius jog Dievas egzistuoja, zmones vistike jam nepaklustu ir gyventu kaip gyvene kentedami pasekmes savo paciu kurybos... antrasis TIKEJIMAS yra visiskas samoningas atsidavimas DIEVUI ir tarnystei, ir tai nera baznytine tarnyste.TAi kasdienis eilinio zmogaus gyvenimas, grystas MEILE Devui, sau o ir artimui be jokiu salygu.Tai ir yra TIKEJIMAS :heart
Parašė Indre
#86472 Neskiriu nei dvasios nei sielos - manau kad zmoguje yra jo vidus, kuris ir kaupia jausmus, patirti, skatina judeti tolyn, tai tavo esybe - na,as ja pavadinau siela...
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Indre rašė:Neskiriu nei dvasios nei sielos - manau kad zmoguje yra jo vidus, kuris ir kaupia jausmus, patirti, skatina judeti tolyn, tai tavo esybe - na,as ja pavadinau siela...

Ta prame" neskiri" ju, nes manai esant vieniu ar neskiri, nes nesuvoki, o gal neizvelgi skirtumo?
Dekui uz kantrybe :jap
Paskutinį kartą redagavo Auksinezuvele 2008 12 01, 13:39. Iš viso redaguota 1 kartą.
Parašė Indre
#86474 Teoriskai zinau skirtuma...taciau mano gyvenimo filosofijoje dvasia ir siela yra vienis. Zmogu dalinu i jo fizini kuna ir ta dvasini kuna, kuri pavadinau siela....
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
#86475 Dekui, supratau
Parašė Indre
#86478 Prasom :jap
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
Ramus rašė:
vulneratus rašė:
Medeja rašė:ot idomu pasidarė, ką su krikščionybe susijusios institucijos pelno iš manęs :D jaučiu nieko :D

ir ką budistai už mano simpatijas pelno :D

Aš tai jokiu būdu nesu tokios nuomonės, kad religija atsirado, užsimezgusi įvairių bjaurių spekuliantų ir įžvalgių, gudrių verslo atstovų galvose. "Vat, vadinasi mano planas toks: aš apsimesiu, kad mane ištiko praregėjimas ir atidarysiu švento vandens iš mano regėjimų vietos biznį. Arba pasinaudosiu kvailais vaikais, kurie visur važinės ir liudys, o man į kapšelį kapsės $navaras$"

Man atrodo, kad religija atsirado is tvirto tikejimo. Tie zmones, kurie turi tvirta tikejima, pirmiausiai dalina. Dalinimas yra visiska priesingybe pelnymuisi ir imimui. Jeigu zmogus tvirtai tiki, jis pradeda jausti pareiga. Kai yra pareiga kitus skatinti tiketi, zmogus tampa sventiku, vienuoliu, atsiskyreliu, skelbianciuoju.
Yra tokiu, piktnaudziaujanciu siom pareigom, ko gi nebuna!, bet tik ne taip masiskai, bent jau pacioje pradzioje, kai nesugadintas zmogus tik pasirenka si kelia gyvenime.

Griztant prie religijos...
Taip, yra zmoniu tikinciu is tikejimo (idejos) jiems nieko nereikia. Bet realybe kitokia. Kazkada seniai seniai buvo indulgencijos. Dabar MB S600 kunigeliams.. vieni nusiperka patys (is kokiu $? man paaiskinkit), kitiems nuperka uz gera zodi parapijoje pries rinkimus. Variantu yra begales.. Religija tai biznis. Kuo labiau ji paplitusi tuo didesnis pelnas. O atsirandantys religiniai fanatai, kurie tikrai nuosirdziai tuo tiki, tik sustiprina ir padaro nematoma visa ta afera. Gal as ir kliedziu, bet kad tokia realybe matau.
Parašė Indre
#86648 Na, indulgencijos susikloste is nesuvokimo kaip atpirkti nuodemes...veliau jos buvo uzdraustos.
Taciau Baznycia suvokiant kaip institucija - ji gauna savo pajamas is tikinciuju, o kas kaip panaudoja gautas pajamas tai jau jo sazines reikalas. Negaunant pajamu Baznycia kaip institucija neissilaikys, o pats zmogus pats saves negali vesti tikejimo keliu - tada religija nukrypsta nuo tikrojo tikejimo. Baznycia neteikia mums apciuopiamu paslaugu - tai dvasine nauda, pasitenkinimas - galbut todel atrodo kaip "gerai prasuktas biznis"...apciuopus dvasine nauda, galbut kitaip butu kalbama.
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
Indre rašė:Na, indulgencijos susikloste is nesuvokimo kaip atpirkti nuodemes...veliau jos buvo uzdraustos.
Taciau Baznycia suvokiant kaip institucija - ji gauna savo pajamas is tikinciuju, o kas kaip panaudoja gautas pajamas tai jau jo sazines reikalas. Negaunant pajamu Baznycia kaip institucija neissilaikys, o pats zmogus pats saves negali vesti tikejimo keliu - tada religija nukrypsta nuo tikrojo tikejimo. Baznycia neteikia mums apciuopiamu paslaugu - tai dvasine nauda, pasitenkinimas - galbut todel atrodo kaip "gerai prasuktas biznis"...apciuopus dvasine nauda, galbut kitaip butu kalbama.

Visiems zinoma ir net pats popiezius ten kazkelintas pripazino uzdrausdamas indulgensijas jog tai buvo paprasciausias ir akivaizdus biznis. Negaudama pajamu baznycia sakai neissilaikys :bloga Baznycia vienintele "institucija" kuri yra neapmokestinta mokesciais praktiskai puseje planetos. Tai turtingiausia struktura zemeje, ji issilaike per 2 pasaulinius karus ir dar simtus metu issilaikys. Tai amzinas biznis, tas kas sugalvojo viska, turbut net nesitikejo kuo visa tai baigsis.
Parašė Indre
#86660 As zvelgiu is istorines puses i indulgencijas ir sakau priezasti...labai idomu butu suzinoti ta popieziaus bule, kur yra parasyta "paprasciausias ir akivaizdus biznis", vis vien tame yra ir paiskinimas kaip indulgencijos atsirado...jeigu imamas tik vienas elementas is daugybes, visuomet atsiranda tik neigiama puse ir nera paaiskinama esme.
Gerai, Baznycia yra neapmokestinama mokesciais...nes ji nera valstybine institucija siekianti naudos. Beto, istoriskai susikloste, kad Baznycia nemoka mokesciu, o jai yra mokami pinigai, uz jos atliekamas paslaugas - o paslauga yra sielovada... Zmogus is baimes ir nezinomybes, kas su juo bus ateityje, mokejo tiems, kas uz juos meldziasi, rodo tikraji kelia...Kaip jau rasiau zmogus daugiau ar maziau yra linkes tiketi uz save aukstesne butybe, jos egzistavimu, itaka (kazkurie zmones tai nuneigia...), todel iki siol islieka Baznycia kaip institucija...
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
Indre rašė:As zvelgiu is istorines puses i indulgencijas ir sakau priezasti...labai idomu butu suzinoti ta popieziaus bule, kur yra parasyta "paprasciausias ir akivaizdus biznis", vis vien tame yra ir paiskinimas kaip indulgencijos atsirado...jeigu imamas tik vienas elementas is daugybes, visuomet atsiranda tik neigiama puse ir nera paaiskinama esme.
Gerai, Baznycia yra neapmokestinama mokesciais...nes ji nera valstybine institucija siekianti naudos. Beto, istoriskai susikloste, kad Baznycia nemoka mokesciu, o jai yra mokami pinigai, uz jos atliekamas paslaugas - o paslauga yra sielovada... Zmogus is baimes ir nezinomybes, kas su juo bus ateityje, mokejo tiems, kas uz juos meldziasi, rodo tikraji kelia...Kaip jau rasiau zmogus daugiau ar maziau yra linkes tiketi uz save aukstesne butybe, jos egzistavimu, itaka (kazkurie zmones tai nuneigia...), todel iki siol islieka Baznycia kaip institucija...

ii, uab, vsi, zub ir daugelis kitu taip pat nera valstybines institucijos, jos taip pat kai kurios uzsiima sielovada, teikia paslaugas ir moka mokescius :D na bet ne apie tai cia mes. Tarkim kiek zmoniu tiek nuomoniu. Kas liecia religija/baznycia/dieva man niekaip vis tiek nesueina galai.
Ir kodel ta religija/tikejimas taip uzmerkia zmonem akis. Jie nebemato nieko kas susije su negerais dalykais, o isaukstina tik gerus poelgius. Visi zino jog daugelis pasaulio kunigu yra degradave, iskrypeliai, nesilaiko taisykliu kuriu turetu laikytis ir vis tiek visi ziuri i visa tai pro pirstus, nes jie juk sielos vedliai :bloga nu niekad as to nesuprasiu turbut
Vartotojo avataras
Parašė smekla
#86668 Buvai tikinti, ne davatkaujanti, bet viduj Dievą turėjau, gyvenau pagal visas taisykles, pilnoj santarvėj su savo sažine.. Na ir.. -vos ištraukė iš ano pasaulio.. Baisu, supratau kad nežinia kas kada gali nutikti, pradėjau ir uoliai katalikaut ir galvojau dabar jau visiška šventuolė, dabar tikrai po Dievulio sparnu, ir ka manot, atsitiko daug daug baisiau, žiauri katastroja! Dievas išniekino išsityčiojo iš manęs, mano rankom padarė baisiausią dalyką žemėj.. Manau nujaučiat, ką aš dabar galvoju apie tai.. Taigi, tai tik mano nuomonė, bet tikrai nieko nėra.
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
#86681 Nemaisykim dievo ir religijos sampratu :bloga