Moderatorius: Astro-Meška

Parašė Cinderella
Unfortunate rašė:Paskaičius, kokias knygas skaitai, imu abejot Tavo amžium/brandumu.
nesupyk.

Neseniai baigiau „Aš nužudžiau savo dukterį“.
Nuostabi knyga.

Ne nera ko pykti.O kodel imi abejot?
o apie ta knyga "As nuzudziau savo dukteri"?
Vartotojo avataras
Parašė nulis
#121532 Unfortunate, o ką pagalvotum apie mano brandumą, jeigu pasakyčiau, kad dabar skaitau Danuko Dunduliuko nuotykius? :bloga
Parašė autumn
#121533 Dunduliukas jėga!!!
Vartotojo avataras
Parašė nulis
#121534 Jo. :D Gal kokius 15 metų jau neskaičiau, taip faina prisiminti. :D
Vartotojo avataras
Parašė Unfortunate
#121535 Na, sakykim „Tik su dukra“. jii puiki, bet, mano subjektyvia nuomone, labiau tinka paaugliams.
O „Aš nužudžiau savo dukterį“ – tai moters, pasidariusios abortą, išgyvenimai. Ta moteris net į beprotnamį papuolė... Na, nemoku aš pasakot apie knygas.
Pasiskaityk.
http://www.rasyk.lt/knygos/as-nuzudziau ... /3855.html
Parašė autumn
#121536 Aš tai nelabai ką prisimenu, bet tas faktas, kad baisiai kieta knyga, iki šiol likęs :DD
Vartotojo avataras
Parašė juodulys
#121540 Man tai is vaikystes topine - "Mergaite, su kuria draudziama draugauti" .
Bet Danuka Dunduliuka irgi dar mielai paskaityciau ;-)
Parašė Cinderella
Unfortunate rašė:Na, sakykim „Tik su dukra“. jii puiki, bet, mano subjektyvia nuomone, labiau tinka paaugliams.
O „Aš nužudžiau savo dukterį“ – tai moters, pasidariusios abortą, išgyvenimai. Ta moteris net į beprotnamį papuolė... Na, nemoku aš pasakot apie knygas.
Pasiskaityk.
http://www.rasyk.lt/knygos/as-nuzudziau ... /3855.html

Na istkruju ta knyga ir skaiciau kaip buvau paaugle,bet ji man paliko gera ispudi ir lb patiko.Tikriausiaita knyga tai pat super,bet negaleciau jos perskaityt,nes pati norejau darytis aborta,jau buvau surinkusi pinigus ir nuejus i ligonine,taciau ta pati knyga tik su dukra(ja prisiminus,mane ir sustabde)kai pagalvojau kad nugalesiu sunkumus,pabegsiu nuo vyro,bet tai galiu padaryti ir su vaiku...o delto,kad norejau nuzudyti toki nuostabu kurini kaip savo vaiko,sau gyvenime neatleisiu!Vie to sauatleist negaliu,tai jei buciau taip ir padarius dabar tikriausiai ir beprotnami buciau.
Bet skoniai skirtingi..Dabar labai noriu paskaityti "7 savizudybes budai"
Parašė Esperanza
#121553 Aš labai mėgau G.G.Markesą, turbūt ir dabar mėgstu. "Tūkstantį metų vienatvės" tikrai skaitysiu dar kartą (n-tąjį kartą). Mėgau Irvingą, bet ne taip smarkiai, "Sidro namų taisyklės" man patiko. Čia iš "populiariosios" literatūros serijos.

Neišdildomą įspūdį man paliko Hessės "Stepių vilkas". Ilses Aichinger knyga "Die größere Hoffnung" (Didesnioji viltis, galima taip versti).

Nerealus briedas - Kortasaro istorijos apie chronopus, famus ir.. esperanzas =)

Turgenevas, Dostojevskis... net nežinau, kokią knygą čia dabar išskirti.

Įspūdingiausia vaizduotės ir rusų kalbos atžvilgiu man Tolstojos "Kys".

Škėma man vis dar patrauklus, vis ta pati "Balta drobulė" skaitosi skaudžiai skaniai.

Kas čia dar... Poeziją mėgstu. Labai labai. Nebeskaitau beveik jokių eilių, niekieno, bet prisimenu: Erich Fried, Erich Kästner, Rilke, senas geras Rilke..

Kai geso mano močiutės, norėjau apie mirtį skaityti, pirkau Yalomą iš interneto, brangiai kaip atsiėjo šmikis, o po to žiūriu, jau ir išverstas guli mūsų knygynuose. "Apie mirtį ir mirimą", Elisabeth Kübler-Ross. Labai sunku skaityti, kai artimas žmogus keliauja anapilin po žingsniuką, drąsos labai daug reikia. Nepabaigiau dar..

Va, prirašiau čia kiek :)
Parašė Nematoma
#125678 Moterys, kurios per stiprai myli...daugelyje vietu atpazinau save, supratau,kas paskatino mano susirgima depresija, supratau, kodel reikalaudavau ir iki siol reikalavau is draugo to, kas neimanoma - charakterio, budo pakeitimo, kodel reikalaudavau siltu santykiu, pasitelkdama manipuliacija, aukos vaidmeni...taigi jei bent viena is jusu, moterys,merginos, jauciate, kad jusu santykiai su draugu, vyru yra destruktyvus ir jauciate tai, kad isgyvenate daugiau skausmo, nei dziugiu akimirku, tarpusavio supratimo, rekomenduoju perskaityti sia knyga, nes labai placiu spektru pamatoma, kur yra daromos klaidos ir is ko jos kyla, daugelyje aprasytu situaciju imanoma pamatyti save, atpazinti savo seima, is kurios esi kilusi, izvelgti pastarosios problemas, kurios galbut turejo itakos tolesniam tavo gyvenimui...si knyga isties mane priverte susimastyti apie pasikeitima bei savianalize
Parašėvers
#126393 Neišdildomą? Žiedų valdovas ir Haris Poteris. :))) Pasaka. B)
Vartotojo avataras
Parašė sumersara
#126438 As pastaruoju metu renkuosi siu dienu rasytoju kurinius, didziausia ispudi palikusi knyga pastaruoju metu Picoult "mano sesers globejas".
Autore kaip seimos psichoterapiaute gilinasi i šeimos peripetijas, seimos narių jausmine sfera. Jokiu imantrybiu, tekstas parasytas zmogiska suprantama, paprasta kalba.
Vartotojo avataras
Parašė antropomorfas
#126605 mano mėgstamiausios,kurias skaityčiau daugybę kartų(ir skaičiau aišku):
tolkieno“žiedų valdovas“
r.schneiderio“miego brolis“(viena gražiausių knygų mano gyvenime)
p.suskindo“kvepalai“ir „kontrabosas“
j.irvingo“sidro namų taisyklės“
a.camus“svetimas“
o.wildo „doriano grėjaus portretas“ir „de profundis“
m.bulgakovo“meistras ir margarita“
daugiau dabar neatsimenų,ypač kai perskaitai ir pamiršti pavadinimą ar autorių;}
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#126623 man labai gilu įspūdį prieš keletą metų paliko Fowle's Vikšras.
Parašėvers
antropomorfas rašė:a.camus“svetimas“

O mane A.Camus knyga dar labiau prislėgė ir dar labiau sujaukė mano neramų protelį. Kai sumaištis galvoj, pavojinga tokias knygas skaityt. Pagrindinio veikėjo požiūris tikrai neįprastas, vertas apmąstymų, gal tai tau patiko?