Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė MiesteRuduo
nemoku rašė:Vartoju jau kelis mėnesius po 20mg. Kol kas stebuklų nepastebėjau.

o kokių stebuklų tu norėtum?
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#138445 Aš irgi po 20mg geriu - nerimą man apmalšina.
Gerai dar nesijaučiu, bet šiektiek geriau jau (porą mėn. geriu juos).
Parašėnemoku
parijas rašė:o kokių stebuklų tu norėtum?

Geresnės nuotaikos, mažiau nerimo.
Parašė Indre
nemoku rašė:
parijas rašė:o kokių stebuklų tu norėtum?

Geresnės nuotaikos, mažiau nerimo.

Nereik iš vaistų tikėtis staigaus rezultato, tai ateis su laiku.. man pačiai begeriant šiuos vaistus viskas pradėjo pastebimai taisytis ir gerėti po trijų mėnesių.. o tuos pirmuosius mėnesius tiesiog nesuvokiau, ar man geriau, ar tas pat..
Mmm, tačiau ir pačiai darbo su savim reik, o ne tik vaistais tikėti...
Vartotojo avataras
Parašė Izidė
#138716 sveiki.gal kas esate vartoję citalopram-teva 20 mg (citalopramum)?an israse, pradejau vartoti bet kol kas nieko, jau savaite vartoju.ar yra kam padeja sie vaistai?kazkodel abejoju ju efektyvumu, nes kaina vos 20 lt.
Parašėnegative
Izidė rašė:kazkodel abejoju ju efektyvumu, nes kaina vos 20 lt.

o angliukų efektyvumu irgi abejoji? :D
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
Izidė rašė:sveiki.gal kas esate vartoję citalopram-teva 20 mg (citalopramum)?an israse, pradejau vartoti bet kol kas nieko, jau savaite vartoju.ar yra kam padeja sie vaistai?kazkodel abejoju ju efektyvumu, nes kaina vos 20 lt.

Na, vaistai.lt svetainėj rašo kad dvigubai brangiau kainuoja, bet šiaip ne kainoje esmė, o tame, kaip kiekvieno organizmas priima vieną ar kitą vaistą...

Čia šiektiek komentuota apie citalopramum, tiesa, kito gamintojo - http://www.depresijosklubas.lt/forumas/ ... c.php?t=98

O čia šiektiek aprašyta AD klasifikacija ir parinkimo principai - http://www.depresijosklubas.lt/forumas/ ... php?t=1649

Žinoma, kodėl skyrė vienus ar kitus vaistus geriausiai išaiškins pats gydytojas. :)
Vartotojo avataras
Parašė Lota
#142549 Svorio priiaugau, o šiaip nieko, neblogi buvo.
Parašėvers
#142656 Aš vartojau mėnesį su puse kartu su neuroleptikais. Savijauta nepagerėjo, todėl mečiau neseniai. Vėl apsilankiau pas gydytoja ir gavau tokių pačių antidepresantų. Nežinau, ar man juos vartoti?
Vartotojo avataras
Parašė gilu
#143449 Vartoti!! kuo nuosirdziausiai patariu pasimokyti is mano klaidos - nes as juos vartojau puse metu, bet priaugau svorio, o kadangi nuotaika puikiausiai buvo susitvarkius, tai nusprendziau mest, nors gydytoja neleido. Ir ka Tu manai? Tvarkingai po poros men atkritau, bet vel pasiekt ta pacia gera savijauta nebe taip lengva, nes vaistai nebe taip veikia, kazka sutrikdziau, o gydytoja buvo del to ispejus. Pries metant, reik tikrai gerai pagalvot, nes dabar ir gydymosi laikotarpis pailgejo, nes vel viska is nauja..
Parašėvers
#144061 Mh... šiaip cipralex neturi šalutinio poveikio svorį didinti, tiek informaciniam lapely rašo, tiek gydytojai sako. Gal svoris padidėja nuo kitų vaistų kartu vartojamų, nuo pakitusių mitybos įpročių...žmonės sergantys depresija mažai valgo arba valgo daugiau nei paprastai.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#144064 cipralex
"4. GALIMAS ŠALUTINIS POVEIKIS
Dažnas (daugiau kaip 1 iš 100, bet mažiau kaip 1 iš 10 žmonių)
- užgulta arba varvanti nosis (sinusitas)
- sumažėjęs arba padidėjęs apetitas
....."
http://www.vaistai.lt/index.php?option= ... talopramum

escitalopram-ratiopharm
"Metabolizmo ir mitybos sutrikimai
Dažni: Sumažėjęs apetitas, padidėjęs apetitas"
http://www.vaistai.lt/index.php?option= ... rd=N06AB10
Parašėvers
#144173 labai ačiū, nežinojau! o aš galvoju, kodėl taip noriu valgyt nuolatos :achtung
Parašė Baubas
#147824 Nuo praeitų metų spalio iki šio pavasario vartojau Cipralex 10 mg, jaučiausi normaliai, nebuvo panikos priepuolių ir nemotyvuoto nerimo. Vasarop vartojimą nutraukiau, o dabar, rudenį, vėl norėjau pradėti vartoti, nes jaučiu, kad galimas sveikatos pablogėjimas.
Na, gydytoja man jų vėl išrašė, išgėriau pusę tabletės ir išėjau visa laiminga tvarkyti reikalų, bet vos grįžau namo, skambinau draugei, kad kalbėtų su manimi, kol pasieksiu namus, nes galvojau, kad kur nors "pasivyniosiu" (atsirado panikos priepuolis, sustiprėjo nerimas).
Gal kas nors turėjo panašios patirties, kad kurį laiką vaistai tinka, o po to jau nebe? Gal žinote, kodėl taip atsitiko?
Gydytoja išrašė kitus vaistus (Seroxat), bet nuo pusės tabletės šio gėrio man buvo dar blogiau nei nuo Cipralex'o: pradėjau vemti, sutriko koordinacija.
Na, aišku, stebuklo po pusės tabletės aš ir nesitikėjau, bet tooooks šalutinis poveikis turbūt irgi nenormalu?
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#147881 buna ju labai slyksciu tu salutiniu poveikiu..paskui jie mazeja...tai manau normalus..ir galva svaigsta ..ir raumenis sutraukia..ir nematai...ir panikuoji..ir nevalgai...bet po keliu dienu praeis..