Moderatorius: signs
- 2010 01 07, 23:45
bet idomu rimtai kas jam nutiktu...
- 2010 01 07, 23:47
Idomu, kokia nesamone butu. Ar pasireikstu tik pasaliniai poveikiai, ar butu euforija, ar kas nors blogiau. Tarkim, priezastis - blogai nustatyta diagnoze.
- 2010 01 08, 01:22
Per klaidą gali būti, pvz dainoje SSRI dainuoja asmuo iš savo patirties būtent apie tokią klaidą, kai jam be reikalo išrašė antidepresantų (nors jam buvo liūdna dėl konkrečių atsitikusių nelaimių). Jam prasidėjo nemiga.
Man per klaidą išrašė neuroleptikų labai mažą dozę nuo nerimo (nors tam nerimui buvo reali priežastis, tai buvo natūrali reakcija, bet aš buvau jauna ir kvaila, to nežinojau). Tai prasidėjo apatija, išnyko visi jausmai, pradėjau jausti įtampą, pasidarė sunku judėti, sunku kalbėti. Gan ilgai tikėjau, kad šitie simptomai yra dėl tos ligos, kuri privertė mane jausti ir nerimą. Bet kai galiausiai mečiau, viskas per keletą mėnesių atsistatė ir buvo kaip anksčiau, o nerimas pranyko, išnykus jį sukėlusiai situacijai.
Dabar visai neseniai, kai buvau su savo depresija/nerimo sutrikimu sergančiu vyru pas gydytoją, man buvo labai liūdna, ir paprašiau, kad ir man išrašytų antidepresantų (žinau, kvaila, bet buvo tikrai liūdna). Gydytojas pasakė, kad tikrai nerašys, nes aš nesergu, kad įvykus liūdesį ar nerimą sukeliančiai situacijai šiuos jausmus jausti yra visiškai natūralu.
Šitos dvi man žinomos situacijos leidžia daryti prielaidą, kad gal vaistų vartojimas sveikam žmogui gali sukelti tokius reiškinius, kuriuos sergančiam žmogui panaikina? Klausiau vyro gydytojo apie tai, bet jis nežino, su tuo nesusidūrė.
Man per klaidą išrašė neuroleptikų labai mažą dozę nuo nerimo (nors tam nerimui buvo reali priežastis, tai buvo natūrali reakcija, bet aš buvau jauna ir kvaila, to nežinojau). Tai prasidėjo apatija, išnyko visi jausmai, pradėjau jausti įtampą, pasidarė sunku judėti, sunku kalbėti. Gan ilgai tikėjau, kad šitie simptomai yra dėl tos ligos, kuri privertė mane jausti ir nerimą. Bet kai galiausiai mečiau, viskas per keletą mėnesių atsistatė ir buvo kaip anksčiau, o nerimas pranyko, išnykus jį sukėlusiai situacijai.
Dabar visai neseniai, kai buvau su savo depresija/nerimo sutrikimu sergančiu vyru pas gydytoją, man buvo labai liūdna, ir paprašiau, kad ir man išrašytų antidepresantų (žinau, kvaila, bet buvo tikrai liūdna). Gydytojas pasakė, kad tikrai nerašys, nes aš nesergu, kad įvykus liūdesį ar nerimą sukeliančiai situacijai šiuos jausmus jausti yra visiškai natūralu.
Šitos dvi man žinomos situacijos leidžia daryti prielaidą, kad gal vaistų vartojimas sveikam žmogui gali sukelti tokius reiškinius, kuriuos sergančiam žmogui panaikina? Klausiau vyro gydytojo apie tai, bet jis nežino, su tuo nesusidūrė.
- 2010 01 08, 20:59
Vieni is tu vaistu skatina seratonino gamiba, kiti melatonino (miego hormonas). Arba ir viena ir kita. Todel pasireiskiant vieniems ar kitiems susirgimo simptomams, gydytojas ir pritaiko vienokius ar kitokius vaistus. O jei pas zmogu niekas nesutrike, ir jis prades vartoti panasius vaistus, manau, kad jam gali sutrikti smegenu hormonu pusiausvyra... Ir koks tada rezultatas....
"Nėra problemų - nėra galimybės vystytis".
- 2010 01 08, 22:44
As del sau skirtos diagnozes visiskai neabejoju, tiesiog smalsumas.
- 2010 01 11, 16:33
perskaiciau jusu pasisakymus ir neradau lyg niekur , kad kas vartotu cymabalta AD.as juos geriu jau jau puse metu, man jie labai padeda, jei tik neisgeriu bent kelias dienas (negeriau ju kai geriau antibiotikus, bijojau sumaisyt) tai is proto krausciausi, nervuota dirgli ir pan.tik isgeriu jau kita diena jauciu pagerejima ir salutiniu poveikiu jokiu nejauciu.kai tik ligoninej pradejau gerti cymbalta tada su viduriu uzkietejimu buvo ziauru, bet tada kartu geriau ir klonezapama ir dar tokias rudas tabl nepamenu pav. bet dabar ir su viduriais viskas ok.tik uzeina nemigos priepuoliai, galiu i lubas absoliuciai visa nakti ziuret, aisku tada kitas kelias dienas miegociau per diena, bet turiu du mazus vaikucius..
jau pastebejau, kad prie vaistu pripratau, bet dar ir pasveikus tikrai nesu, nes mintys tikrai dar liudnos , o ir gyvenu ne "pasveikimo"salygose..tad isvis bijau , kad nepasikartotu blogi ivykiai...
jau pastebejau, kad prie vaistu pripratau, bet dar ir pasveikus tikrai nesu, nes mintys tikrai dar liudnos , o ir gyvenu ne "pasveikimo"salygose..tad isvis bijau , kad nepasikartotu blogi ivykiai...
- 2010 01 11, 19:20
Vieną dieną negėriau seroxato, nors vartoju tik savaitę ir tik po 10mg, o kitą dieną ėmiau dėl visko panikuoti. Tikiuosi, kad sutapimas.
- 2010 01 13, 20:07
Manau, kad sutapimas. Nes visi tokio pobudzio medikamentai linke akomuliuotis organizme, todel neisgerus vienos dozes, kazkiek to vaisto lieka kraujyje. Siaip, tai lieecia daugelys vaistu, ne tik AD.....
"Nėra problemų - nėra galimybės vystytis".
- 2010 01 14, 12:38
Seroxato pusamžis yra apie parą, tai visai gali būti, kad ne visai sutapimas. Bet siaip per savaite tau dar nelabai poveikis jo turejo buti pasireiskes.
Siaip seroxat'as del trumpo pusamzio kiek girdejau turi gan sunkia abstinencija, ens greitai pasisalina is organizmo.
Širšė rašė:Vieną dieną negėriau seroxato, nors vartoju tik savaitę ir tik po 10mg, o kitą dieną ėmiau dėl visko panikuoti. Tikiuosi, kad sutapimas.
Seroxato pusamžis yra apie parą, tai visai gali būti, kad ne visai sutapimas. Bet siaip per savaite tau dar nelabai poveikis jo turejo buti pasireiskes.
Siaip seroxat'as del trumpo pusamzio kiek girdejau turi gan sunkia abstinencija, ens greitai pasisalina is organizmo.
- 2010 01 14, 15:19
pažodinis vertimas..., ne pusamžis, o veikimo laikas lietuviškai reiktų sakyt, ar bent panašiai..
haveimooed rašė:Seroxato pusamžis yra apie parą....
pažodinis vertimas..., ne pusamžis, o veikimo laikas lietuviškai reiktų sakyt, ar bent panašiai..
- 2010 01 14, 15:33
Man kaip tik "pusamžis" yra informatyvesnis.
Gi tai reiškia, kad per tą laiko tarpą suyra pusė kraujyje esančios medžiagos.
t.y. jei geri kiekvieną dieną po, tarkim, 4mg kažko ir to kažko pusamžis yra para, gaunasi taip:
pirmą dieną kraujyje yra: 4mg
antrą: 4+2=6mg
trecia: 4+2+1=7mg
ketvirta: 4+2+1+0,5=7,5mg
penkta: 4+2+1+0,5+0,25=7,75mg
ir taip toliau.
Gi tai reiškia, kad per tą laiko tarpą suyra pusė kraujyje esančios medžiagos.
t.y. jei geri kiekvieną dieną po, tarkim, 4mg kažko ir to kažko pusamžis yra para, gaunasi taip:
pirmą dieną kraujyje yra: 4mg
antrą: 4+2=6mg
trecia: 4+2+1=7mg
ketvirta: 4+2+1+0,5=7,5mg
penkta: 4+2+1+0,5+0,25=7,75mg
ir taip toliau.
- 2010 01 14, 18:13
„Gyvavimo pusamžis“ yra normalus lietuviškas terminas
kunigaikštisMyškinas rašė:haveimooed rašė:Seroxato pusamžis yra apie parą....
„Gyvavimo pusamžis“ yra normalus lietuviškas terminas