Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė aviete
#172646 nesamone butu..
kam gert vaistus,jei tau ju nereikia? =)
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#172661 bet idomu rimtai kas jam nutiktu...
Parašėnemoku
#172662 Idomu, kokia nesamone butu. Ar pasireikstu tik pasaliniai poveikiai, ar butu euforija, ar kas nors blogiau. Tarkim, priezastis - blogai nustatyta diagnoze.
Parašė dalyba iš nulio
#172684 Per klaidą gali būti, pvz dainoje SSRI dainuoja asmuo iš savo patirties būtent apie tokią klaidą, kai jam be reikalo išrašė antidepresantų (nors jam buvo liūdna dėl konkrečių atsitikusių nelaimių). Jam prasidėjo nemiga.

Man per klaidą išrašė neuroleptikų labai mažą dozę nuo nerimo (nors tam nerimui buvo reali priežastis, tai buvo natūrali reakcija, bet aš buvau jauna ir kvaila, to nežinojau). Tai prasidėjo apatija, išnyko visi jausmai, pradėjau jausti įtampą, pasidarė sunku judėti, sunku kalbėti. Gan ilgai tikėjau, kad šitie simptomai yra dėl tos ligos, kuri privertė mane jausti ir nerimą. Bet kai galiausiai mečiau, viskas per keletą mėnesių atsistatė ir buvo kaip anksčiau, o nerimas pranyko, išnykus jį sukėlusiai situacijai.

Dabar visai neseniai, kai buvau su savo depresija/nerimo sutrikimu sergančiu vyru pas gydytoją, man buvo labai liūdna, ir paprašiau, kad ir man išrašytų antidepresantų (žinau, kvaila, bet buvo tikrai liūdna). Gydytojas pasakė, kad tikrai nerašys, nes aš nesergu, kad įvykus liūdesį ar nerimą sukeliančiai situacijai šiuos jausmus jausti yra visiškai natūralu.

Šitos dvi man žinomos situacijos leidžia daryti prielaidą, kad gal vaistų vartojimas sveikam žmogui gali sukelti tokius reiškinius, kuriuos sergančiam žmogui panaikina? Klausiau vyro gydytojo apie tai, bet jis nežino, su tuo nesusidūrė.
Vartotojo avataras
Parašė Lota
#172856 Toks zmogus, manau kurį laiką nutraukęs vaistus jaustųsi tikrai blogai, nes sakykit ką norit, o prie jų priprantama, taip, kad priprastų ir sveikas žmogus.
Vartotojo avataras
Parašė comes
#172861 Vieni is tu vaistu skatina seratonino gamiba, kiti melatonino (miego hormonas). Arba ir viena ir kita. Todel pasireiskiant vieniems ar kitiems susirgimo simptomams, gydytojas ir pritaiko vienokius ar kitokius vaistus. O jei pas zmogu niekas nesutrike, ir jis prades vartoti panasius vaistus, manau, kad jam gali sutrikti smegenu hormonu pusiausvyra... Ir koks tada rezultatas.... :bloga
Vartotojo avataras
Parašė aviete
#172883 o tu nemoku gal abejoji,del tau paskirto gydymo,del to gal ir uzklausei???:?
Parašėnemoku
#172900 As del sau skirtos diagnozes visiskai neabejoju, tiesiog smalsumas.
Parašė vilijag321
#173478 perskaiciau jusu pasisakymus ir neradau lyg niekur , kad kas vartotu cymabalta AD.as juos geriu jau jau puse metu, man jie labai padeda, jei tik neisgeriu bent kelias dienas (negeriau ju kai geriau antibiotikus, bijojau sumaisyt) tai is proto krausciausi, nervuota dirgli ir pan.tik isgeriu jau kita diena jauciu pagerejima ir salutiniu poveikiu jokiu nejauciu.kai tik ligoninej pradejau gerti cymbalta tada su viduriu uzkietejimu buvo ziauru, bet tada kartu geriau ir klonezapama ir dar tokias rudas tabl nepamenu pav. bet dabar ir su viduriais viskas ok.tik uzeina nemigos priepuoliai, galiu i lubas absoliuciai visa nakti ziuret, aisku tada kitas kelias dienas miegociau per diena, bet turiu du mazus vaikucius.. B) jau pastebejau, kad prie vaistu pripratau, bet dar ir pasveikus tikrai nesu, nes mintys tikrai dar liudnos , o ir gyvenu ne "pasveikimo"salygose..tad isvis bijau , kad nepasikartotu blogi ivykiai...
ParašėŠiršė
#173511 Vieną dieną negėriau seroxato, nors vartoju tik savaitę ir tik po 10mg, o kitą dieną ėmiau dėl visko panikuoti. Tikiuosi, kad sutapimas.
Vartotojo avataras
Parašė comes
#173879 Manau, kad sutapimas. Nes visi tokio pobudzio medikamentai linke akomuliuotis organizme, todel neisgerus vienos dozes, kazkiek to vaisto lieka kraujyje. Siaip, tai lieecia daugelys vaistu, ne tik AD..... :dream:
Parašė haveimooed
Širšė rašė:Vieną dieną negėriau seroxato, nors vartoju tik savaitę ir tik po 10mg, o kitą dieną ėmiau dėl visko panikuoti. Tikiuosi, kad sutapimas.

Seroxato pusamžis yra apie parą, tai visai gali būti, kad ne visai sutapimas. Bet siaip per savaite tau dar nelabai poveikis jo turejo buti pasireiskes.

Siaip seroxat'as del trumpo pusamzio kiek girdejau turi gan sunkia abstinencija, ens greitai pasisalina is organizmo.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
haveimooed rašė:Seroxato pusamžis yra apie parą....

pažodinis vertimas..., ne pusamžis, o veikimo laikas lietuviškai reiktų sakyt, ar bent panašiai..
Vartotojo avataras
Parašė DankanasMaklaudas
#174102 Man kaip tik "pusamžis" yra informatyvesnis.
Gi tai reiškia, kad per tą laiko tarpą suyra pusė kraujyje esančios medžiagos.
t.y. jei geri kiekvieną dieną po, tarkim, 4mg kažko ir to kažko pusamžis yra para, gaunasi taip:
pirmą dieną kraujyje yra: 4mg
antrą: 4+2=6mg
trecia: 4+2+1=7mg
ketvirta: 4+2+1+0,5=7,5mg
penkta: 4+2+1+0,5+0,25=7,75mg

ir taip toliau.
Parašė haveimooed
kunigaikštisMyškinas rašė:
haveimooed rašė:Seroxato pusamžis yra apie parą....

pažodinis vertimas..., ne pusamžis, o veikimo laikas lietuviškai reiktų sakyt, ar bent panašiai..

„Gyvavimo pusamžis“ yra normalus lietuviškas terminas :)