Rasyte80 rašė:Kažkaip įdomiai čia tema išsirutuliojo... Matyt reiktų pervadint į "Pasipykim"
Jei grįžtant į temą, tai mano netradicinis (o gal tradicinis) požiūris į depresija:
depresija yra dvasios liga, todėl ir gydyti ją reikia dvasinėmis priemonėmis. Kiekvienas turi rasti savo kelią. O vaistai tikrai neišgydys, bet kartais jie yra būtini slopinimui.
Dvasios negalavimai pažeidžia protą. O kai nėra harmonijos tarp fizinio ir mentalinio kūno, automatiškai kyla ir fiziologiniai sveikatos sutrikimai...
Arba gali būti ir atvirkščiai: fiziniai negalavimai pažeidžia protą, kuris pamažu sukelia dvasios sutrikimus... Vėl gi nėra harmonijos.
Žodžiu užburtas ratas...
Ajurvedine medicina teigia, jog liga turi 6 stadijas, kur pirmosios trys yra lyg aisbergas po vandeniu, kada zmogus jauciasi nuvarges, be nuotaikos, sunku uzmigti, o ir uzmigus neissimiegama.Skaudena kuna tai sen tai ten,nuejus pas daktara ir pasidarius tyrimus nieko nerandama, o zmogus jauciasi nei sergantis nei sveikas. Tada beda suverciama stresui, kas yra didesne dalimi tiesa.Tai pozymiai, kada issibalansaves organizmas jau saukiasi pagalbos - dietos pakeitimas, rezimo sureguliavimas, buvimas gamtoje, begiojimas, greitas ejimas, santykiu derinimas ir papildu vartojimas gali pagerinti arba net atstatyti gera savijauta. Ypac gera poveiki turi meditacija.Proto nuraminimas yra galingas irankis tokioje bukleje. Dar pries pratesdama pazymesiu kas yra liga is Ajurvedos pozicijos.Tai yra visiskas sveikatos nebuvimas.Ajurveda skaito, jog nera ligu- yra sveikatos STOKA.Reiskia jog viename gale yra mirtina liga, kitame skales gale yra absoliuti sveikata, visa kita vyksta viduryje. Pradziai tiek apie Ajurvedu poziuri i sveikata.
Dabar is dvasines puses DEPRESIJA yra liga, kuria sukelia nepasitikejimas DIEVU.Rasau drasiai, nes pati sirgau.Buvau tokiame taske kai svarsciau budus kaip nutraukti ir taip iki begalybes itempta gyvybes siula. Man padejo issikapstyti ir pasveikti viso kuno giluminis masazas. Nutiko taip, kad sutikau nuostabia moteri Nina, savamoksle, bet sielos skausma iskentejusia ir Dievo pasauktaja.Ji su manimi dirbo 28 dienas, kasdien po 4-5 valandas.Pradedavo masaza nuo galvos sedint kedeje apie pusvalandi, tada guldydavo ant stalo ir masazuodavo , kol pasiekdavo koju pirstus...
Dvieju savaiciu begyje ja stebino mano pakantumas skausmui.(Pasirodo jog stresas uztresia organizma taip, jog nervu galunes nebereaguoja i dirgikli) Pamenu ir dabar jos gelezines rankas - ji negalejo patiketi, kad as buvau taip susivariusi, jog nebejauciau fizinio skausmo.Bet - po dvieju savaiciu pradejo detis su manimi idomus ir sakyciau netradiciniai dalykai.Pradejo pykinti nuo mesos kvapo, atsirado milziniskas poreikis kruopom, riesutam, medui, ruginei duonai.Darzoves tapo mano dietos pagrindu.Atsistate rega, klausa, sanariai pasidare lankstu , atsirado energijos is "niekur"... uztekdavo 7-8- valandu miego.Mano depresija dar po dvieju savaiciu dingo ir iki siol nebegryzo.Ir galiausiai treciosios savaites pabaigoje , kai pradejau kniaukseti, kad skauda, Nina patenkinta pasitryne rankas ir pasake - "Eto chorosho, ochen chorosho...O to ja dumala chto neperebju tebia"... ir nusijuokusi pasake, kad dar 5 seansai ir ji manes daugiau matyti nebenores, nes atsibodau as jau jai su savo depresija...aisku ji juokavo.Tokia tad manoji istorija apie depresija.
Dar noreciau trumpai pamineti jog mes ne tik fizinis kunas.Mes dar ir energija.Kalbant fizineje plotmeje, musu kune esancios liaukos sutampa su energijos suliniu ( chakru) issidestymu energetikoje. Toks sutapimas nera atsitiktinis.Kadangi liaukos siejamos su hormonais, hormonai reaguoja i stresa, stresa sukelia sunkumai, sunkumai atsiranda nuo per dideliu kruviu, per dideliu kruviu atsiradima itakoja musu pasauleziura ir pasaulejauta, dar smulkiau ir giliau zvelgiant galima prieiti isvadu, jog asmenybe, susiformavusi nuo akimirkos kai Motinos isciose uzsimezge vaisius...kuri nestumo metu itakojo Motinos savijauta, o gal but irgi depresija - paemus visuma nesamoningai tveria depresija per stresa ir hormonu disbalansa.Todel pazvelgus is biologines puses sakoma - sutrikusi seratonino gamyba...ir tai tiesa, bet surasti tikrasias priezastis tokio sutrikimo reikia atsizvelgti i visa visuma, o ne tik i hormonu veiklos sutrikima, kas jau tera tik pasekme o ne preizastis.Tai Ajurvedinis poziuris. Ir jis netradicinis. Dabar siek tiek apie energetini sutrikima.
Chakra gali buti arba per aktyvi, arba nepakankamai aktyvi. Apibresiu kas yra CHAKRA.Tai materijos ir energijos labai koncentruotas susikirtimo taskas, per kuri sruva informacija. Depresijos atsiradimui itakos turi SAULES REZGINES pazeidimai.Rysys tarp saules rezgines, sirdies, gerkles ir virsugalvio chakru yra labai stiprus. Apie "superaktyvias" arba per silpnai aktyvias chakras siam kartui nerasysiu, tik pazymesiu, jog tokie klausimai kaip " Kas as esu? Ka as cia veikiu? Kodel mano gyvenimas toks ir toks...?Kas yra tiesa? Ar surasiu as tai ko ieskau?" paprastai yra issaukti asmenybes susireiksminimo , kas tera zmogaus charakterio iptumas,auklejimo itaka arba nesusivokimas,nes nesugebejimas isgirsti saves arba ignoravimas savu tikruju identisku poreikiu, sukelia ir veda zmogu i gilia ir visiska nevilti, kuria vadiname depresija..Tai tipiski 7 chakros superaktyvumo pozymiai, kurie balansuojami kasdienes meditacijos pagalba, savidisciplina ,sujungus ir harmonizavus dvasines veiklos, fiziniu poreikiu ir emociju santyki, tikrinant ir auginant savuju isitikinimu sistema, duoda gerus ir labai gerus rezultatus balansuojant musu organizmo energija.
Baigdama noriu padekoti, jog skaitet ir jei leisit ateityje pratesiu su nuorodomis asmeninems paieskoms.
Medziaga emiau is
www.chopra.com
Anodea Judith,Ph.D. "Eastern Body,Western Mind"
CAroline Myss,Ph.D. "Why people don't heal, and how they can"
Taip pat gausu medziagos www.hayhouse.com
Richard Gerber, M.D. - A practical guide to vibrational medicine
Graziu, siltu ir ramiu rudens vakaru sveikstant visu kunu, protu ir visa sirdimi

bet sugalvojau pasitikslinti. psichologė - ne ta pati..
ezoterikas 
po to ir juokas iš savęs ima ir pyktis ant tų, kurie bandė įtraukti - ar nematė kokios būklės buvau?
ar jiems tyai įprasta būklė..