- 2007 12 14, 21:36
man liepe siuos gerti nes su savim susipykau ,miegu jau nesiskundziu bet nuotaikom taip nuolat uzeina baime norzs tikejausi dings , geriu vakare 1tbl, 5mg, gal kas naudoja
Kovos su depresija klubas
Moderatorius: signs
gal atsiras kas nors apie sias tabletukes nusimananciu
modutis rašė:aš tai pripratau prie tranxene tai dabar esu pasimetęs ir nežinau kaip to atsikratyti :x
Manigrivette rašė:Laba. Esu vartojusi šį vaistą, bet pripratusi buvau ne prie jo, o prie Lexotanili ir Lorofen.
Ar seniai vartoji Tranxene ir kiek per dieną jo suvartoji? Kokia dozė tau paskirta?
Šiaip dėl vaistų nutraukimo ar priklausomybės atsisakymo gali tartis su gydytoju.
=)
modutis rašė:ačiū už atsaymą.senokai jau vartoju tą tranxene.kreipiausi pas gydytoją patarė kaip ir visi-nutrauk ir vartok antidepresantus, bet depresijos man nėra nė kvapo, o tos tranxene piliulės jau gadina gyvenimą-jaučiuosi kaip narkomanas,net nežinau kas dar gali padėti-visi gydytojai vienodai žiūri į tą dalyką
Manigrivette rašė:O kaip manai, ar tau išeitų jų tiesiog nebevartoti?..
Nes aš tai taip ir nutraukiau. Gal po dviejų savaičių jau nebejaučiau lomkių, o prieš tai, galima sakyti, maitinausi tabletėm.
=)
modutis rašė:bandžiau nebevartoti jų,bet buvo žiauriai bloga net negalėjau dirbti,skaudėjo galva,nemiegojau, nemąsčiau ir panašiai,vos neišprotėjau,dabar pagalvojus apie tai net nupurto,kad vėl tektų tai patirti :x
modutis rašė:beje,tikrai nuoširdžiai džiaugiuosi, kad tau pavyko atsikratyti tos bjaurybės
Manigrivette rašė:Man iš pradžių buvo toks jausmas, kad galvoj koks tai smėlio maišas, o ne smegenys, ir kai stipriau pajudėdavau, atrodydavo, kad tas maišas ritinėjasi po galvą.
Miegą tikrai sutrikdo vaistų nutraukimas. Kaip ir mąstymą...
Jei reikia dirbti ir iš karto nutraukti negali, tai bandyk mažinti dozę. Nusistatyk laiką, kada geri ir kiek, po kokių trijų-keturių dienų sumažink viena kapsule. Gal taip pavyktų? Tada organizmas nepatirtų didelio šoko.
=)
modutis rašė:faktas,kad reikia imtis veiksmų tik per daug brangiai kainuoja sveikatai ir nervams tokie bandymai,o jei dar pasirenki netinkamą variantą,tai išvis pravalas,dar toks metas dabar oras bjaurus,viskas nervina,įtampa darbe-net gėda, kad į tokią kvailą situaciją galima papulti-būti priklausomam nuo kažkokio vaisto-tikrai kaip pasileidimas tiesiog
Manigrivette rašė:Na, prie tų vaistų lengvai priprantama... Ir sunkiai atprantama. Gėdos jausti nereikia. Tikrai nemažai žmonių visai nenorėdami prie jų pripranta.
Šiaip tai bent jau aš po tų poros lomkių savaičių pasijaučiau kur kas geriau, nei vartodama vaistus. Manau sveikatai, o ir nervams, tiesą sakant, sveikiau jų nevartoti, kai nereikia.
Laikas tikrai bjaurus. Aš jau net AD nevartoju, o va nuotaikos tai gedulingos.
Klausyk, o tu pats turi bent kokių minčių, ką galėtum padaryti, kad sumažintum vaisto kiekį?..
(Beje, gal nori prisistatyti naujokų temoje?.. Sveikas prisijungęs.)
modutis rašė:šiuo metu pasimetęs mintyse..........
be abejo,galiu ir prisistatyti =)
Manigrivette rašė:Kad pasimetęs mintyse - suprantu. Šiaip jau protu mes visi suvokiam, ką reikia padaryti, bet va... Aš tai bijojau nutraukti vaistus. Maniau, kad be jų bus sunku. Baimė trukdė padaryti tai anksčiau, nei padariau.
Gerai. Laukiam prisistatymo. =)
modutis rašė:o beje kaip čia prisistatyti-naujokas gi =)
Manigrivette rašė:http://www.depresijosklubas.lt/forumas/viewforum.php?f=18
Yra tema naujokams, ten visi prisistato. =)
nondescript rašė:o jei pakeistum juos kitais raminamaisiais, o po to is leto bandytum nutraukt? aisku reiktu pasitart su gydytoju. geriau tranxene, bet gerai, kad kai pasibaige issirasiau kitu vaistu, negalvojau, kad prie jo taip priprantama, o ir poveikio didelio nejauciau
modutis rašė:na va, o aš pripratau prie tranxene-dabar noriu bet kokia kaina jų atsikratyti ir nesinori gerti jokių antidepresantų ir panašiai,manau atsikratęs fizinio organizmo potraukio puikiai jausčiausi ir be jokių vaistų,bet va organizmas priprato ir reikalauja
nondescript rašė:o del ko tau juos buvo israse? jei nenori vaistu, tai mazink po truputi, iskentesi kaip nors tas pora savaiciu, dirbk, sportuok, bendrauk, linksminkis per ta laika ir viskas susitvarkiszmones dar ne tokius dalykus meta
00000000 rašė:Man dėl miego išrašė, bet visai nejaučiu aš jokio poveikio, tai neplanuoju priprast.
juodulys rašė:Man tai baisus sitie vaistai. Po paros negerimo man prasidedavo toks panikos priepuolis, kad sakes. Atrodo, kad viskas ka malsindavo sitie vaistai iskart uzgriudavo per sekundes dali ir uzspausdavo taip kad uzdust nuo saves galedavau. Man tai geriau letai kankintis nei iskenteti tokia abstinencija.