- 2011 01 11, 11:54
sveiki,
kiek vėluoju su savo pažadu, bet jo nepamiršau. Rečiau prisėdu čia.
Kaune psichodinaminės krypties: Živilė Paulauskienė, Baranauskienė, Darius LEskauskas. Rekomendavo Psichostudiją, kuri yra Molėtų gatvėje. Bet manau verčiau juos neoficialiai kabinti.
Kaune Kongnityvinės elgesio terapijos (KET) atstovai: J.Bielickaitė, Simona Dirvelytė.
KET - tai maždaug taip vyksta: veiksmas, po kurio seka kokia nors mintis, o paskui blogos emocijos. Pvz. sustojime Tave nužiūrinėja vyriškis (veiksmas) - aplink daug gašlių senių (mintis) - baimė, kad gali užpulti nuošalioje vietoje (jausmas). Gydymo metu koreguojamos mintys, taigi šioje situacijoje: aš verta tikrai geresnių (mintis) - pasitikėjimas savimi ir savivertės kilimas (jausmai).
Psichodinaminė: kodėl man taip svarbu, kad į mane žiūri tas senis, ar tai kažkas buvo panašaus anksčiau?
Psichodinaminė tęsiasi ilgai kelis metus.
KET vyksta viskas greičiau.
o jei palyginti jas su spintos tvarkymu tai būtų maždaug taip: sugrūdu visus drabužius į spintą ir labai svarbu, kad iš jos nekristų daiktai (KET), o jei išmeti viską iš spintos ir pradedi viską rūšiuoti, gražiai perlankstyti ir tt ir tik tada gražiai viską talpini (psichodinaminė).
Jūsų teisė rinktis
=)