Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė groowax
#218971 Toliau bus Švento Rašto eilutės iš Naujojo Testamento, išleisto 1936 metais Kaune, ir kurį išvertė tuometinis Kauno arkivyskupas metropolitas Juozapas Skvireckas. Aš šį N.T. labai branginu, o ir pats tekstas labai įdomus bei savotiškas(nes vistik 1936m. laidos);

Jėzus mus moko nebūti veidmainiais:

„Ir kad meldžiatės, nebūkite kaip veidmainiai, kurie mėgsta melstis, stovėdami sinagogose ir gatvių kampuose, kad būtų žmonių matomi. Iš tikrųjų sakau jums, jie atsiėmė savo užmokestį. Tu gi, kada meldies, eik į savo kambarį ir, užsidaręs duris, melsk savo Tėvą slapčia; ir tavo Tėvas, kurs mato slaptoje, tau atsilygins. Melsdamies, daug nekalbėkite, kaip pagonys; nes jie tariasi būsią išklausyti, jei daug kalba. Taigi, nebūkite į juos panašūs, nes jūsų Tėvas žino, ko jums reikia, pirma, nekaip jį prašote.“
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#218977 „Taigi, jūs melsitės taip: Mūsų Tėve, kurs esi danguje; tebūnie šventas tavo vardas. Teateinie tavo karalystė. Tebūnie tavo valia kaip danguje, taip ir žemėje. Duok mums šiandien mūsų antesybinės duonos. Ir atleisk mums mūsų skolas, kaip ir mes atleidžiame savo skolininkams. Ir nevesk mūsų į pagundą, bet gelbėk mus nuo pikta. Amen.“

(Mato 6,9-14)
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#219003 „Tavo kūno žiburys tai tavo akis. Jei tavo akis nepagedusi, visas tavo kūnas bus šviesus; bet jei tavo akis netikusi, visas tavo kūnas bus tamsus. Taigi, jei tavyje esanti šviesa yra tamsybė, kaipgi didelė bus ta tamsybė!“

(Mato 6,22-23)
Vartotojo avataras
Parašė the ending
#219017 groowax,ar Mato Evangelija Tavo megstamiausia?kodel?
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#219023 the ending, man visas Šventas Raštas yra brangus. Tik neteko skaityti Senojo Testamento - dabar ieškausi pirkti. Tas N.T., kurį dabar skaitau yra 1936 metų leidimo, jis mano amžinatilsį senelio, ir aš jį labai tausoju. Praėjusią vasarą aš jį perskaičiau, bet dabar į sąsiuvinį bei kompiuterį persirašau įdomias vietas, juolab, kad ir pats tekstas "keistokas" - aišku, gerąja prasme.
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#219051 „Todėl aš sakau jums: Nebūkite bailiai susirūpinę savo gyvybe, ką valgysite, nei savo kūnu, kuo vilkėsite. Argi gyvybė ne svarbesnė už valgį ir kūnas už drabužį? Žvilgterėkite į dangaus sparnuočius: jie nesėja, nei pjauna, nei į kluonus nekrauna; o jūsų dangiškasis Tėvas juos maitina. Argi jūs ne daug daugiau verti kaip jie? Kas gi jūsų gali savo rūpesčiu padidinti savo ūgį vienu mastu? Ir kam jūs bailiai rūpinatės drabužiu? Įsižiūrėkite į laukines lelijas, kaip jos auga; jos nesidarbuoja ir neverpia; tačiau aš sakau jums, kad ir Saliamonas visoje savo garbėje nebuvo taip apsivilkęs, kaip kiekviena iš jų. Taigi, jei Dievas taip apvelka laukinę žolę, kuri šiandien yra, o rytoj metama į krosnį, kaipgi labiau jus, žmones, menko tikėjimo? Nebūkite tat bailiai susirūpinę ir nesakykite: Ką valgysime, ar ką gersime, ar kuo apsidengsime? Nes visų tų dalykų labai ieško pagonys. Juk jūsų Tėvas žino, kad visa to jums reikia. Taigi, jieškokite visų pirma Dievo karalystės, o visa tai bus jums pridėta. Taigi, nebūkite bailiai susirūpinę rytojumi, nes rytdiena pati savimi rūpinsis. Kiekvienai dienai gana jos vargo.“

(Mato 6,25-34)
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
groowax rašė:(Mato 6,25-34)

Blyn net susibiesinau nuo siu zodziu. Koks zmogus turi buti trumparegis, kad tuo tiketum? "nesirupink rytojum" kas cia dabar?
Ką valgysime, ar ką gersime, ar kuo apsidengsime? Nes visų tų dalykų labai ieško pagonys.

wtf? tai palauk.. zmogus jei apsirupina savimi vadinasi jis aprupina ir savo palikuonis. Jei as esu "bedzius" tai vadinasi ir mano vaikai turi buti pasmerkti tokiais buti.
Visiski kliedesiai netinkantys siuolaikiniam, laisvam ir siekiu turinciam zmogui. Jei zmogus nori siam gyvenime buti "kazkas" vadinasi tu esi pagonis..
Patys jus apsiruke pagonys (leidziu mintis isreiksti laisvai ir emocingai)
Taigi, nebūkite bailiai susirūpinę rytojumi, nes rytdiena pati savimi rūpinsis.

Kas cia dabar? Parodykite man nors viena zmogu, kuris nesirupines savo ateitimi turejo ta ateiti. Nors viena... Vietoj to, kad sakytu pasirupinkite savimi ir savo artimaisiais sako - gyvenkite relakse ir dievuliukas jumis pasirupins. Nu blyn nesamone kazkokia. Man gaila zmoniu kurie tuo nuosirdziai tiki. Tiesiog gaila.
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#219070 gerbiamas Morpheus, ar norite pasakyti, kad man neberašyti citatų iš Šventojo Rašto? Aš juk neverčiu Jūsų tuo tikėti. Čia juk religijos skyrius - beje.
Vartotojo avataras
Parašė the ending
#219074 Morpheus,nereikia juk suprasti Biblijos pažodžiui.tai velgi tų fariziejų ir rašto aiškintojų klaida,kurią padarė jie,nukryžiavę Jezų.
juk Biblija,tai ištisi palyginimai ir pamokymai,bet jokių būdu ne tiesiogiai.juk kažkur Biblijoj sakoma, "jeiv iena akis verčia jus nusideti,nusilupkite ją,jau geriau buti be vienos dalies,negu visu kūnu nusidejusiam.jeigu viena ranka vercia jus nusideti-nusipjaukite ja,jau verčiau būti be vienos dalies,negu visu kūnu nusidejusiam" ir negi Tu čia supranti tiesiogine prasme paimti pjūklą ir nusipjauti ranka ir peiliu issilupti akį? :)
šitoj mintį,kuri Tau užkliuvo juk nesako visiškai negalvoti apie rytoju.cia kalbama apie materialuma,butent ta,kuris užvaldo žmogu,kai jam svarbiausia tureti daug pinigu,karjera.taip,tuo reikia visad rupintis,bet nereikia to isaukstint.yra sakoma "ieskokite Deivo karalystes,o visa kita bus jums prideta"
svarbu būti dvasingam,pasitikinčiam Dievu.
tuo lab,juk Biblija parasyta daugiau nei prieš 2tūkstantmečius,todel akivaizdu,kad kai kurie dalykai šiuolaikiniam žmogui nebeaktualus,ir tu teisus sakydamas,kad gaila tokiu zmoniu,kurie tuo tiki,bet ju vienetai.joks siulaikinis zmogus taip netiki.nes keikvienas susimasto apie rytoju.bet kas per daug,tas blogai.t.y. nereikia,kad materialumas būtų aukščiau dvasios,ar kažkas tokio.
groowax,tm šis skyrius ir yra,kad dalintis citatom,todel drąsiai tai daryk toliau.ne visi turi tuos pačius issitikinimus.;)
Vartotojo avataras
Parašė Morpheus
groowax rašė:gerbiamas Morpheus, ar norite pasakyti, kad man neberašyti citatų iš Šventojo Rašto? Aš juk neverčiu Jūsų tuo tikėti. Čia juk religijos skyrius - beje.

Beja sis skyrius man yra megstamiausias ir as niekada nesakiau jog neberasyk. Rasyk - rasyk taciau nesiparink del karts nuo krto islindusios kritikos :)
Man kartais patinka pafilosofuoti, o ir kilus klausimui bei neradus atsakymo viska nuleisti dieviskumui negaliu.
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#219080 Aš sutinku su the ending, kad Biblijos nereikia suprasti pažodžiui. Jau buvau išsigandęs kad gausiu "ban'ą" . [/i]
Vartotojo avataras
Parašė comes
#219102 "Neieškok, kas tau per aukšta, ir netyrinėk, kas viršija tavo jėgas,
bei visados mąstyk apie tai, ką yra tau įsakęs Dievas,
ir nebūk žingeidus pažinti visus Jo veikalus.
Nes tau nereikia matyti savo akimis tai,
kas yra paslėpta.
Nenaudingų dalykų netyrinėk daugeriopai...."

Sir.3:22-23
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#219108 Ačiū, comes, už tokią gerą citatą. Tik ką reiškia "Sir."?
Vartotojo avataras
Parašė comes
#219111 Siracido knyga (arba kaip visiems zinoma - Ekliziastiko)

Sir 4:20-23

Mano vaike, atsižvelk į laiko aplikybes, bijok to,
kas negera, ir nesigėdyk būti toks, koks esi.
Juk yra gėdos jausmas, vedantis į nuodėmę,
ir gėda, pelnanti garbę ir pagarbą.
nebūk per griežtas pats sau, neleisk gėdai vesti tave į pražūtį.
Nesusilaikyk nuo kalbėjimo, kai reikia kalbėti,
ir neslepk savo išminties.
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#219113 „Taigi, kiekvienas, kurs girdi šituos mano žodžius ir juos daro, bus panašus į išmintingą žmogų, pastačiusį savo namus ant uolos. Lijo lietus, upės patvino, pūtė vėjai ir ištiko tuos namus; bet jie nesugriuvo, nes buvo pastatyti ant uolos. Ir kiekvienas, kurs girdi šituos mano žodžius, bet jų nedaro, bus panašus į paiką žmogų, kurs pastatė savo namus ant smilčių. Lijo lietus, upės patvino, pūtė vėjai ir ištiko tuos namus, ir jie sugriuvo, o jų griuvimas buvo didelis.“

(Mato 7:24-27)