Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#155021 na tas tai taip..bet vaistu reik stipresniu vis :bloga
na gal sikart sunkiau nes sedziu namie pastoviai ir fobija turiu debiliska palyginus su preitais kartais :)
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#155549 vis dazniau ypac vakarais pradeda kaist ausys ir galva :bloga galvoju , kad spaudimas sukyla...gal tai nuo vaistu :? kazkaip nermau biski :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Jozhik v'tumane
#155572 Informaciniam lapelį parašyta, kad vaistas gali kelti spaudimą. Man iš pradžios irgi pakėlė. Bet kadangi maniškis visada pažemėjęs, tai didelių problemų nesukėlė. =)
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#155610 na teks priprast :) ir stengtis nepanikuot :D
Parašė Fabas
Manigrivette rašė:Man nuo venlafaxino irgi padidėjo apatija, sumažėjo dėmesio koncentracija, dėl apetito nežinau, ko gero, nieko nepakeitė, nes ir šiaip labai mažai valgiau, tačiau tapau mažiau dirgli, jaučiu mažiau nerimo. Nuotaikos negerina. Pirmąkart, kai vartojau šį vaistą, jis man suveikė po 3-4 mėnesių.

Dar nesu tikra, kad vaistas tinkamas, nes su tokia apatija ir buvimu be nuotaikos tiesiogine ta žodžio prasme (nors ir prieš pradedant vartoti AD tas pats buvo) labai sunku mokytis. =)

Taip pat šis vaistas veikia ir mane - apima apatija, dar sunkiau tampa susikaupti, be to, prasideda prostatos problemos, gerokai padidėja potraukis alkoholiui. Vienintelis pliusas - mažesnis dirglumas, irzlumas (bet nedaug mažesnis). Nuotaikos tikrai negerina. Minusų randu gerokai daugiau negu pliusų, tad šio vaisto atsisakiau. Jei kam nors jis tinka ir patinka - galiu padovanoti pora likusių pakuočių, jose kapsulės po 150 mg.
Parašė Fabas
#161228 Beje, tarp tokių dangiškų kojų turėtų būti kitoks pistoletas:) Atsiprašau, jeigu ką
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#161232 bet jis graziai atrodo :DD
Parašė Fabas
#161351 Na taip, gražios kojos gali papuošti net ir tokį brudą kaip pistoletas.
Beje, pamiršau pasakyti: man vietoje Alventos geriau Triptan forte. Gerina nuotaiką, tačiau nesukelia jokių pašalinių reiškinių. Tiesa, nėra kompensuojamas, 30 kapsulių kainuoja per 40 Lt.
Parašė Diana7777
#161362 Tai kad TRIPTANas rimtos ligos negydo :song
Vartotojo avataras
Parašė Jozhik v'tumane
#161363 Originalus Venlafaksinas, vadinamasis Effexor, net kompensuojamas kainuoja virš 40. Tik visokie kitų firmų vediniai, na, tokie kaip Alventa, aš vartojau dar ten kažkokį, kainuoja bent tris kartus mažiau. Bet iš esmės daro tą patį, ką ir Effexoras. =)

Smagu, kad šitas vaistas jums tinkamas. Man jis sukelė aktyvų nerimą (kai nerimavau reikėjo kažką daryti, na, bent jau vaikščioti), nebeturėjau jokio apetito ir pagilino nemigą. O tai labai sekina ir vargina.
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#161409 na man triptanas pagerino miega..o kaip mano psi sake tai maisto papildas...
as tai kai perdaug valgau ir perdaug miegu tai man jauciu del to taip ir patinka efexoras, nes galiu svori mest tada be problemu :D
Parašė Fabas
Diana7777 rašė:Tai kad TRIPTANas rimtos ligos negydo :song

Nžn ką jis ten gydo ko ne, bet nuotaiką jis pagerina, o tai man svarbiausia:)
Parašėnemoku
Jozhik v'tumane rašė:Na, as nuo pat pradziu gelbejuosi situo antidepresantu. Is pradziu vartojau 75, bet buvo per silpnas. Po to perejau prie 150... Iki rudens jau buvo geris mano sieloj. Rudeni su gydytoja sumazinom iki 75... Ir va neaisku, ar del atsiradusiu problemu siokiu tokiu, ar del to sumazinimo, vel pablogejau. Dabar vel grizau prie 150. =) Tai va. Man nuolat zemas kraujospudis. Ar gali buti nuo sio antidepresanto? Gal kas dar ji vartojat? Informaciniam lapeli raso tik kad gali pakilti kraujospudis... Bet mano nuotatinis 90/60 sako visai ka kita...

Danguole rašė:as geriu si vaista jau antra savaite.....nerimo nera, apetitas dingo, ko pasekoje minus 3 kg (cia labai gerai), taciau buna kartais toks jausmas,kad galva lyg aptirpus..na tikiuos praies...

Danguole rašė:tuojau bus menuo,kai geriu sita vaista...geriu po 75 mg. nu man savijauta tai gera...tik va nakti keleta kartu prabundu, bet cia niekis..tuoj pat vel uzmiegu. :da vat kas gerai-apetito nera...tai tik kudeju ir dziaugiuos,kad ant pavasario labai pasitaisysiu figura :super jauciuos puikiai...

Fabas rašė:O mano nuotaikos ir savijautos kol kas Effexor nepagerina. Tiesa, geriu jį tik 2 savaitės, be to, 75 mg. Prieš tai buvo Zoloft, Remeron – be teigiamų rezultatų, bet su stipriu pašaliniu poveikiu. Rasti „savo“ vaistą nelengva.
Ir apetito Effexor man beveik nemažina - kai depresucha sustiprėja, ypač vakarais, norisi prisikimšti iki soties, kad bent kiek smagiau taptų:)
Jei ir po mėnesio situacija liks tokia pati, prašysiu dozę padidinti.

dangiska rašė:man yra nerimo sutrikimas, atkrentu jau trecia karta.
kai sirgau antra karta vartojau si vaista ir man labai padejo ..
dabar vel pradejau ji vartot , nes pablogejo ..tikiuosi pades ir si karta :da

beje labas visiems ;) labai dziaugiuos atradus sita foruma , nes labai noris pabendraut su zmonemis turinciais panasiu problemu B)

Jozhik v'tumane rašė:Vartoju venlafaksiną (75) jau mėnesį. Pirma reakcija buvo pykinimas, visiška apatija, mieguistumas, visiškas negalėjimas susikoncentruot.

Dabar vėl esu normaliai mieguista ir apatiška. Sumažėjo nerimas.
Kadangi turiu rimtų koncentracijos problemų, dozę padvigubinom. Žiūrėsim, kas bus toliau.

Beje, nuo šito AD mane kankina didesnė nemiga, nei paprastai.

=)

dangiska rašė:na kai pradejau gert miegojau tik su raminamaisiais ..
o stipriai sumazejo nerimas?
as geriu jau menesi , sumazejo, bet liko dar...

Jozhik v'tumane rašė:Man irgi tik sumažėjo. Bet džiaugiuosi tuo. Vadinasi, vaistai tikrai tinka, tik reikia kantrybės išlaukti, kol suveiks taip, kad jausiuosi tikrai gerai. =)
Vartotojo avataras
Parašė deadcandance
#210033 Nu va siandien as irgi paemiau pirmaja tablete, Prefaxine 37.5...Po keturiu valandu panikos ataka istiko..Nerimas smarkiai padidejes...nzn ka ir daryt dabar...poryt egzas...ar apsimoka gert iki to laiko...ar cia pirmas dienas tokie salutiniai buna...
Vartotojo avataras
Parašė Mona
#222485 Man jie labai tiko, ir šalutinių nedaug jaučiau. O nerimas jau po pirmų dienų smarkiai sumažėjo.