)
"Nėra problemų - nėra galimybės vystytis".
Kovos su depresija klubas
Moderatorius: Astro-Meška
aš laikau saugų atstumą tarp manęs ir religijos, ir stengiuosi išlaikyti sveiką protą. Bet, kad žmogus yra sukurtas Dievui - faktas. Dar klausimas - koks tas Dievas? Aš esu fizikas, todėl monoteistiniu Dievu negaliu tikėti - tokia Dievo sąvoka prieštarauja tiek gamtos dėsniams, tiek logikai.
Keberiokst rašė:Aš niekada niekada nesutiksiu su tuo, jog mano apsisprendimus, darbus ir t.t. lemia kažkoks mistinis, nematomas protas, kuriam pamojus lazdele ir suteikus malonę žmonės gauna "dovaną".
Esu išstudijavęs labai daug religijų, todėl nenorėčiau būti tik krikščionybės gynėju. Tiesiog krikščionys Lietuvoje lengviausiai pasiekiami.
Bet labai gerai, kad nubrėžei ribas tarp savęs ir religijos, nes jau buvau pagalvojęs, kad nuo besąlygiško tikėjimo tau gerokai užspaustos smegenys.
xDMx rašė:Ooo, atleisk, brolau.
mmm... matai aš matematinę fiziką studijuoju, tai aš Dievą suprantu tik protu, per logiką, per dėsnius. Realiai mano mąstymas yra labiau kaip ateisto. Man aklas tikėjimas iš vis nepriimtinas. Tačiau aš neneigiu Dievo ir galiu liudyti žmonėms kaip Dievo meilė pakeitė mano gyvenimą, nes tikrai pakeitė į gerą. Ir dalinuosi tuo su kitais, nes tikiuosi, kad tai gali padėti, ypač kenčiant nuo depresijos, kaltės, užsidarymo, vienatvės, blogų santykių.
O monoteizmo terminu turėjau omeny dieduką debesyse, kuris neva viską valdo. Dievas yra vienas ir tik vienas (ne daug), bet jis ne toks kokį piešia Senasis Testamentas.
Jeigu religija yra tik tušti ritualai, dogmos ir įsitikinimai - tai nieko verta. Esmė gyvas santykis su gyvuoju Dievu.