Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė vers
xDMx rašė:mmm... matai aš matematinę fiziką studijuoju, tai aš Dievą suprantu tik protu, per logiką, per dėsnius. Realiai mano mąstymas yra labiau kaip ateisto. Man aklas tikėjimas iš vis nepriimtinas. Tačiau aš neneigiu Dievo ir galiu liudyti žmonėms kaip Dievo meilė pakeitė mano gyvenimą, nes tikrai pakeitė į gerą. Ir dalinuosi tuo su kitais, nes tikiuosi, kad tai gali padėti, ypač kenčiant nuo depresijos, kaltės, užsidarymo, vienatvės, blogų santykių.

O monoteizmo terminu turėjau omeny dieduką debesyse, kuris neva viską valdo. Dievas yra vienas ir tik vienas (ne daug), bet jis ne toks kokį piešia Senasis Testamentas.
Jeigu religija yra tik tušti ritualai, dogmos ir įsitikinimai - tai nieko verta. Esmė gyvas santykis su gyvuoju Dievu.

Senasis Testamentas - tai dieviskoji zmonijos istorija, kuria Dievas norejo, kas mes zinotume. Kaip nuo pat musu sukurimo, jis stengesi mus isvaduoti is musu nuodemes. Nenusakomos gelmes atsiskleidzia, pradejus studijuoti Senaji Testamenta. Dievas niekada nesikeicia, nei Senajame nei Naujajame. Tie ritualai, dogmos ir panasiai buvo atsiusti zydamams, kurie buvo pasimete zmones, buve Egipte daug metu ir dabar isvaduoti, kad jie butu padaryti Dievo tauta, kad atspindetu Jo characteri kitoms tautoms. Kaip kitaip Dievas juos suformuos, jeigu ne duodamas Desimt Isakymo ir ivairiu kitu isakymu, kurie is tiesu buvo nepaprastai praktiski tu laiku zmonems. Zydai daugybe kartu nuvyle Dieva, buvo labai isvirtke, bet Dievas gailestingas pazadejo jiems Mesaja. Pranasu knygos apie tai sneka. Beje, Senasis Testamentas nebuvo parasytas vienu prisedimu ar kaip nors, tai istorijos ir kultura senoves zydu metu metus, kiekvienas zydas zinojo is kur jie atejo, ka Dievas jiems padare. Tai nuostabu, kad mes dabar turim rasta ir galim gristi tukstancius metu atgal ir isgirsti Dieva per tai. Visgi, kad suprastumem zmones kurie gyveno taip seniai, reikia prisesti ir gerai pastudijuoti istorinius saltinius, kurie nusako, ka vienas ar kitas dalykas reiske tada. Sventasis Rastas yra Dievo ikveptas, tai reiskia, kad Dievas dalyvavo jo rasyme.
Griskime prie Mesajo dar. Kaip anksciau Judaismas buvo tik zydams, Jezus atejo duoti visiems zmonems, nesvarbu lyties, tautos, rases, spalvos, turtingomo - amzina gyvenima. Jisai buvo zydas ir atejo pas zydus, kurie ilgai Jo lauke, pazadeto Karaliaus. Pranasai kalbejo, kad kai Jis ateis, atnest geriausius gerumus. Zmones galvojo, kad tai bus apie karine galia ir materialius dalykus. Zydai jo neprieme, tiksliau tie, kurie buvo aukstesniuose postuose. Jie jaute gresme, kad sitas zydu Karalius atims, ka jie metu metus dare - hypokritiskai dare religija. Jie atstume Dievo Sunu. Velgi, netgi Jezaus pasekejai daznai suabejodavo Jo galia, tiksliai nezinojo, kas Jezus tikrai yra, nors ir mate visokius stebuklus ir nuostabius mokymus, jiems truko Sventosios Dvasios tai suprasti. Jezus atejo numirti uz mus, kad mes turetume amzina gyvenima. Jis mire ir prisikele is numirusiu, ir tai reiskia, kad jis GYVAS. Mums buvo atsiusta Sventoji Dvasia - Jezaus Dvasia, kad mes zinotume, kad Jis yra su mumis, kad Jis gyvena salia musu, mes galime Jam melstis ir Jis mums atsako, del to kad mus myli. Jis gyvena. Kiekvienas zmogus po mirties bus teisiamas. Zmones, kurie neprieme Jezaus, nebus isteisinti. Tik su Jezumi, tik Jo Dvasioj mes esam padaryti teisingi Dievo akivaizdoje. Joks zmogus, kuris neturi santykio su Jezumi, negali buti isteisintas. Dievas yra toks sventas ir geras, kad net ir geriausias zmogus yra pats purviniausias Jo akivaizdoje. Jezus savo krauju nuplove musu nuodemes ir dave mums gyvenima, kurio isivaizduoti negalejom. Kaip budama krikscione galiu pasakyti - be Jo neimanoma suprasti gyvenimoe, be jo gyvenimas tuscias ir leidziamas beprasmiskai. Daznai mums iskyla klausimai, ka as veikiu siame pasaulyje, kas yra Dievas. Dievas gailestingas, kuris sukure viska ka matome ir jauciame, nepailiko musu vienu, Jis dave mums Jezu, kad Jis visuose gyvenimo takuose lydetu ir duotu sviesa musu akims, tokia sviesa, kurios niekada nematem.
Vartotojo avataras
Parašė maumuo
vers rašė:Dievas yra toks sventas ir geras, kad net ir geriausias zmogus yra pats purviniausias Jo akivaizdoje....
O vot ir ne.:kazokas Dievo akyse aš esu spindintis briliantas, aukso luitas ir pan. Jis mane sukūrė, pagal Savo įvaizdį =) :lakstau :))) Na, gal mažumėlę išsivoliojęs tinginystėje, mele ir nesusipratimuose, BET ŠERDIS TAI OHOHOHO! :king
vers rašė:Joks zmogus, kuris neturi santykio su Jezumi, negali buti isteisintas.
Gal taip buvo biblijiniais laikais, kai visi buvo religingi, apaštalas rašė turėdamas omenyje kitatikius, tai buvo agresyvaus krikščionybės piarinimo metodas (PR-public relations). Dabar yra nuostabių ir gerų žmonių kurie nėra religingi ir daug yra turinčių santyki su Jėzumi, bet pagiežingų ir pilnų neapykantos.
:da
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
maumuo rašė:Jis mane sukūrė, pagal Savo įvaizdį =)

ne pagal įvaizdį, o pagal pagal paveikslą ir panašumą (Pr 1,26) skirtumas milžiniškas
Vartotojo avataras
Parašė maumuo
insomnia rašė:
maumuo rašė:Jis mane sukūrė, pagal Savo įvaizdį =)

ne pagal įvaizdį, o pagal pagal paveikslą ir panašumą (Pr 1,26) skirtumas milžiniškas

O kuom paveikslas buvo tapytas? :D
Vartotojo avataras
Parašė maumuo
#226189 Norėjau pasakyti jog, Biblijos originale nėra jokio "paveikslo" žodžiai celem ir dmut hebraiškai reiškia panašumą ir kraują. Todėl artimiausias vertimas būtų rusiškai - "Бог создал нас по образу и подобию Своему.." Artimiausias atitikmuo lietuviškai - įvaizdis (žodis atvaizdas per daug siaura prasmė, o paveikslas tik senesnės lietuvių kabos vertimo skurdumas) :angel
Vartotojo avataras
Parašė vers
#226475 maumuo, Dievo zodis niekada nesikeicia, nesvarbu kuriuose laikuose gyvenam. Jeigu zmogus negims per nauja naujam gyvenimui, jis nebus isteisintas. Biblija aiskiai tai sako ir man gaila jusu, maumuo, kad skaitai ir nesupranti. Tu nepaleidi nuodemes buti savo gyvenimo kontoliuotoju, tavo nuodemes tau brandgesnes ir ju neissizadesi del gerumo. Del savo nuodemiu nepriimsi Dievo, kuris tave sukure, zino tavo varda, viska apie tave ir begalo nori kad tu sugriztum. Gimimas per nauja tai ne tiktai mintis ar doktrina kuria priimi. Tai visiskai pakeicia zmogaus gyvenima. Tie, kurie negime naujam gyvenimui, nezino Dievo ir gyvena tamsybeje.
Vartotojo avataras
Parašė maumuo
vers rašė:maumuo, Dievo zodis niekada nesikeicia, nesvarbu kuriuose laikuose gyvenam. Jeigu zmogus negims per nauja naujam gyvenimui, jis nebus isteisintas. Biblija aiskiai tai sako ir man gaila jusu, maumuo, kad skaitai ir nesupranti. Tu nepaleidi nuodemes buti savo gyvenimo kontoliuotoju, tavo nuodemes tau brandgesnes ir ju neissizadesi del gerumo. Del savo nuodemiu nepriimsi Dievo, kuris tave sukure, zino tavo varda, viska apie tave ir begalo nori kad tu sugriztum. Gimimas per nauja tai ne tiktai mintis ar doktrina kuria priimi. Tai visiskai pakeicia zmogaus gyvenima. Tie, kurie negime naujam gyvenimui, nezino Dievo ir gyvena tamsybeje.

Apie kurią bibliją tu čia, ar bent žinai kada ji buvo išversta į lietuvių kalbą? Ar skaitei kokia kita kalba Dievo Žodį? Beje, kaip tau ar gerai matosi krislelis mano akyje per rąstą savojoje? :D
Čia supratau, jog ne senai atgimei Naujam Gyvenimui Jėzuje =) Sprendžiu iš to jog krykšti lyg naujagimis. Aš irgi krykštavau, po to subrendau :da todėl tave puikiai suprantu. Tačiau ar tikrai atgimei? Ar tikrai esi Dievo vaikas? Kodėl tada puikuojuosi tuo, kaltini ir prakeikinėji žmones kurių tu net nepažįsti: "man gaila jusu, maumuo, kad skaitai ir nesupranti. Tu nepaleidi nuodemes buti savo gyvenimo kontoliuotoju, tavo nuodemes tau brandgesnes ir ju neissizadesi del gerumo. Del savo nuodemiu nepriimsi Dievo,..."... Ar žinai kas yra Brolis Kaltintojas? Ar ne cituodamas Švento Rašto eilutes Šėtonas gundė Jėzų dykumoje?
Beje, sakai jog "Tai visiskai pakeicia zmogaus gyvenima.", tada ką čia veiki depresijos klube? Nepanašu jog skelbtum Dievo Žodį, Evangelizuotum ar ką nors panašaus.. tik sakai jog mes blogi ir mums bus blogai, tai ir be tavęs žinom todėl čia ir dalinamės savo patirtimis ir palaikom vienas kitą. Pabandyk ir tu =) :flo
Vartotojo avataras
Parašė Ars Velvetica
#227048 Labai smalsu pasidarė, ar yra čia, jūsų tarpe, nuoširdžiai tikėjimą praktikuojančių Romos katalikų ir/ar ortodoksų (stačiatikių)? :)
Vartotojo avataras
Parašė maumuo
#227095 Aš katalikas =)
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#227098 aš praktikuojantis katalikas
Vartotojo avataras
Parašė the ending
#227103 praktikuojanti katalikė,prijaučianti induizmui ir jo atsakom(budizmui ir krišnaizmui)
Vartotojo avataras
Parašė maumuo
#227118 Gal kas čia iš praktikuojančių katalikų dalyvauja bendruomeninės maldos valandose - skaito arba gieda breviorių?
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
maumuo rašė:Gal kas čia iš praktikuojančių katalikų ...skaito arba gieda breviorių?

Aš, stengiuosi kasdien melstis brevijoriaus pagalba
Vartotojo avataras
Parašė Ars Velvetica
#227181 Oho, smagu :) Krikščionybės istorijos kurso metu (universitete) labai susidomėjau stačiatikybe (ortodoksija), susipažinau su vietos (Vilniaus) lietuvių ir/arba lietuvių kilmės stačiatikių bendruomene. Itin gilūs įspūdžiai, nemažai galvojau apie perėjimą/konversiją, nes esu tik formaliai pakrikštytas Romos kataliku, tačiau neretu atveju stinga nuoseklumo ir gelmės ..
Vartotojo avataras
Parašė Ars Velvetica
#227183 Man kartais taip maga surengti kokį tekstų (Šventojo Rašto) interpretavimo seminarą (kažkas panašaus į grupinį lectio divina), kad pateikus nurodytus tekstus, antrinę kritinę literatūrą, būtų diskutuojama, po to pereinama prie maldos, paskirų teksto atkarpų meditavimo (kaip pas kokį šv. Bonaventūrą).. =)