- 2011 07 04, 14:26
Labukai ir bučkiai visiems ir visoms iš saulėtos Kalifornijos
Pradėjau Zoloft'ą 100mg. gerti kažkur prieš dešimt savaičių. Galiu pasidžiaugti, kad man geriau. Buvo penkta savaitė, nulis reakcijos, jau galvojau š.. nieko gero nebus. Atėjo penkta savaitė, staiga maža švieselė užsidegė kažkur giliai depresijos iškapanotose smegenyse. Dabar dar toli iki optimalaus manęs egzistavimo, tačiau yra tokie pagerėjimai:
1. Geresnė nuotaika

Pasaulis nebe toks tamsus, nebėra nuolatinių minčių apie savižudybę.
2. Stabilesnis protas: sunku žodžiais išreikšti, bet kažkaip ne tabalai tabalai nuo laiptų žemyn, bet lyg mintys tvirčiau dėliojasi. Na, suprantate.
3. Kantresnis. Regis nedarau tarptautinio incidento iš kiekvieno mekniekio, nebesu taip dažnai irzlus lyg širšė serbentų krūmuose.
4. Pradėjau kiek šviesiau ir aiškiau galvoti apie ateitį, apskritai matyti toliau nei suknista depresijos valanda. Nebe tiek verdi savęs gailėjimo sultyse.
5. Labai džiaugiuosi, kad krenta svoris! Nors tie SSRI asocijuojami su svorio augimu, man kažkodėl sertralinas (zoloft), sunormalizavo apetitą, t.y., jis tapo normalus, nebėra tokio beviltiško jausmo, kad ėdi viską, kas pasitaiko po ranka ir negali to sustabdyti. Dabar kaip normaliems žmonėms. Davė progą valia veikti. O man svorio tikrai numesti reikia
6. Kažkiek davė prasmės kasdien judintį užpakalį. Che che, sako (mano psichiatras) fizinė veikla žiauriai svarbu depresijos gydyme.
Dieve mano Aukščiausias, kaip tikiuosi, kad zoloftas ir toliau, na, visą laiką veiktų ir nenustotų veikęs! Hope for the best, prepared for the worst (neduokdie)