Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#227649 tas pats

man tai sudinai, nes prailgintais [ilgiau nei miegu] reiskia miegu darbe ir edu bandeles ir bele ka kas turi angliavandeniu krentanciam cukrui [=svaigulys su pykinimu] pasalinti :bloga o mastyt tai reik :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#227651 Aš jau pripratau prie seroquelio, nebemigdo. Ir šiaip poveikio nebejaučiu, permuša mano debilizmai visus vaistus... :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Ars Velvetica
DDarijus rašė:O tas XR geriau veikai nei paprastas? kas tas "prailgintas atpalaidavimas"?
Ant depakino raso "modifikuoto atpalaidavimo"

Ddarijau, XR žymi "extended release" :) Tai reiškia, jog organizmas vaistą įsisavina pakopiškai - tabletės turinys įsiurbiamas pamažu. Šitaip garantuojamas tolygesnis, švelnesnis ir efektyvesnis vaisto pasiskirstymas organizme (jei pamenu, XR'as veikia 30 valandų, todėl reikia gerti tomis pačiomis valandomis dienos metu). Jis rekomenduojamas didesnes dozes vartojantiems pacientams. Jeigu geri įprastos formos kvetiapiną, tai jo šalutiniai poveikiai - mieguistumas ypač - pasireiškia, tsakant, ant smūgio, iškart kerta per galvą :D
Vartotojo avataras
Parašė Ars Velvetica
#227675 Pamiršau prirašyti - tinkamas palyginimas būtų Rispolept Consta, t.y. injekcijomis į raumenis leidžiamas risperidonas. Jis analogiškai iš vaisto suleidimo vietos pasiskirsto po organizmą.
Parašėnegative
Virtual rašė:tas pats

man tai sudinai, nes prailgintais [ilgiau nei miegu] reiskia miegu darbe ir edu bandeles ir bele ka kas turi angliavandeniu krentanciam cukrui [=svaigulys su pykinimu] pasalinti :bloga o mastyt tai reik :bloga

tai bandyk išgert šiek tiek anksčiau, nei eini miegot, bent valandą. :)
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#228631 Šiaip man gyd. sakė, kad rekomenduojama jį gert (XR) 18 valandą. Aš geriu 19 val. :)
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#229653 Ir siuos vartosiu nuo siandien , ziuresiu kaip veiks :)
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#229703 cia tas pats kas ketipinoras [skaiciau kad geri] - reik laiko priprast [as per menesi miginejimu ir tt pripratau] ir nejausi ju poveikio. luktelk =) kiti antipsichotikai ne ka kitokie. gerk nakciai daugiau nei ryte pvz 2/3 ir 1/3... o jei xr tai viena kart nakciai... ismiegosi blogumus... man padejo, mano mamai siaip taip padeda, draugas po geru metu gulejimo lovoj [realiai nesikele] dabar dirba, mete gert rukyt ir neisivaizduoja kaip galejo taip sirgt =) ]
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#229708 Pas mane irgi ketipinor . Geriu nakciai 2 tab 200mg , rytui olanzapinas ir vakare dar , Ka reiskia XR ? Labai optimistiskai nuteikiai =)
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#229709 xr tai tas pats tik prailginto veikimo reiskia, ne taip greit sekanti reikia gert, uztenka karta paroj.

o ne per daug tau :bloga olanzapinas su situo
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#229710 Daug , bet kol kas gersiu kaip pageres mazinsiu , anksciau 10 ng olanzapino uztekdavo ...
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#229712 prakentek menesiuka, bus geriau, garantija =)
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#229727 tikiuosis :angel Vakar suvartojau , jauciausis kaip girtas , bet mintys tokios smagios buvo :)
Vartotojo avataras
Parašė Mona
#231377 Gavau miegui 0.50 mg. Miegot miegojau (ačiūdie, gal išgelbės jie mane nuo nemigos), bet miegu ir dabar :bloga
Parašėnemoku
#231379 Gal dar praeis, nes aš kai pirmą kartą jo išgėriau, tai stovėdama užmigt galėjau, po to nebeveikė taip.