Moderatorius: signs

Parašė Rituletas
Ars Velvetica rašė:Man rods, kad blogiausia, kas gali nutikti, tai susitapatinti su liga; žinoma, iliuziška ir pavojinga, kai sergąs žmogus nepripažįsta turįs problemų/sutrikimą/ligą, tačiau dar pavojingiau yra manyti, jog žmogus yra tapatus ligai, tarsi būtų nudrėbtas iš prastesnio molio nei kiti (iš tos pačios operos pareina ir genetikos sureikšminimas - "o, vat, genai, ajaaazau, pasmerktas bipolijai/schizofrenja/įrašyk pats"). Tiesa, čia jau psichoterapiniai dalykai, kiekvienas turėtume su šiuo reikalu dirbti kasdien taip, lyg ryte prabustumėme ir tartume: "Labas rytas, FX.xx, jaučiuosi puikiai, o kaip tu?". =)

Blogiausia, kaip mano atveju, būti realistu ir suprasti, jog gyveni su sunkia liga ir pakeisti kažką yra sunku. Kai kuriems bent pasiseka tiek, jog nereikia kesti skmausmus ar tiesiog pasakyciau ivairius somatizmus. Man, deja, nepasiseke.
Parašė Baran
#259654 sveiki ar buvo kam nors taip nutike su seroqueliu kad isgerus nakciai po valandos ar dvieju atsiranda ziaurus alkis norisi esti ir esti? as tai baigiu per viena nakti visa saldytuva suvalgyt kas jame yra o ypac norisi ne mesos o butent miltinio maisto bandeliu su pienu sausainiu ir tt ar buvo kam nors taip? nors ir xr geriu bet visvien alkis ziaurus nesuvaldomas nakti atsikeliu nepramerktom akym ir iskart maunu i virtuve...
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#259867 Gercyk? :)
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
#262778 Man puse sios tabletes vakare ir po pusvalandzio luzdavau (israsytos buvo 2 k i diena po 200mg, bet vartojau tik karta vakarais po puse. Uzteko.
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#263441 radau nerealu puslapi del saveikos vaisto, as prisiloginau tad nezinau ar rodys:

http://reference.medscape.com/drug/sero ... e-342984#3

jauciu laiko klausimas kada uzsilenksiu. dar bupropiona [vartoju max doze is max] paziurejau mano kokteily tai visi mano derinukai kuriuos vartoju is serijos: serious, use alternative...

ieskojau nes isgeriau nuo migrenos sekretores duota analgetika vardu tempalgin, teko ieskot sudeti - analgin/fenobarbital/coffeine/codeine tai galvojau isprotesiu
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#263445 ps. Baran, i tavo klausima, man nieko o mano mamai [ji vartoja 200 mg dabar] kaip ji pastebejo ypac nuo XRó prasidejo naktiniai apsirijimai, kuriu ji neatsimena - ryte randa tik apie tai liudijancias siuksles, nuograuzas, neplautus indus ir pan. Syki tokio priepuolio metu sugalvojo pakept lasisos, rado ryte angliukus.
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
#263452 Eina sau, na cia isvis kaip is fantastikos, tik siurpios...
Parašė Baran
#263577 jo jo jo labai jau apsiryji ir nebepameni man ir taip buvo todel nebegeriu jo daugiau ziaurus alkis ypac naktinis ir siaip man nuo jo tokia apatija buvo kad nieko nenorejau veikt nieko matyt viskas neidomu...
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
#263579 As menu, man gydytoja sake, vakare ir puse (kadangi pirma karta vartot turejau), o lengvus antidepr per pietus 1vnt. As is vaistines isejau, maniau - va kaip tik pietus, ir netycia Sera ne puse, o visa ikaliau... Kad greiciau suvektu - po liezuviu laikiau... Vaje... Liezuvio dali griauze, veliau pasidare lygus kelias kalvotu... Stulpai prakeikti ne vietoj... Vos namo parslinkau...
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#263748 vakar vel uzejo kvepavimo slopinimas...mano doze 600 mg, turiu maukt ja visa vakare, geriu paprastaji seroqueli.

ar kam nors dar buna, kad isgeri, praeina kokie 40 minuciu, ima migdyt ir staiga istinsta nosies gleivine, pamirsti kaip ikvept ? Ka darot?
Parašė Rituletas
Virtual rašė:vakar vel uzejo kvepavimo slopinimas...mano doze 600 mg, turiu maukt ja visa vakare, geriu paprastaji seroqueli.

ar kam nors dar buna, kad isgeri, praeina kokie 40 minuciu, ima migdyt ir staiga istinsta nosies gleivine, pamirsti kaip ikvept ? Ka darot?

Nežinau, apie kokius jūs čia apsirijimus kalbat. Geriu Kvetiapiną 350mg jau 7 mėnesiai, rytais 50mg, vakare 300mg. Jokių šalutinių poveikių, svoris nepadidėjo, tačiau 300mg vakare išgėrus šiek tiek migdo, bet tai nemaišo - vis tiek geriu juos prieš miegą, nors kartais po išgėrimo išbūnu po 2-3 valandas. Gal tau Virtual netinka vaistai? Nežinau.
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
#266016 Na va, kaip visiems ivairiai. Ale ir organizmai atsparus... na jo, as neturejau kada prie jo iprast.
Parašė Rituletas
Paukstis rašė:Na va, kaip visiems ivairiai. Ale ir organizmai atsparus... na jo, as neturejau kada prie jo iprast.

Atvirkščiai. Išbandžiau net 6 rūšis neuroleptikų, kol priėjau išvados, kad Kvetiapinas geriausias.
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#267399 as irgi. man jis geriausias nepaisant nepatogumu. net baisu isivaizduoti dabar ji keiciant :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#267588 Man taip pat tinkamiausias jis is viso neuroleptiku arsenalo ,vienintelis