Moderatorius: signs

Parašė saulinskis
#263320 geriu zyprexa jau 3 savaite, po 10 mg pries miega. na kol kas nieko teigiamo, gal dar ankstoka. Tik sakyciau siaubingai migdo ir daug jegu atima.
Vartotojo avataras
Parašė Asta0
#263809 Norejau paklausti, ar dar gaunate zyprexa? Man jau kitus dave olanzapine Teva. Ar tokius vartojate?
Parašė saulinskis
#264256 Ne vis dar tuos pacius geriu. Vadinasi Zyprexa velotab. bet jauciu teks keist, arba imt biuleteni, nes neimanoma net atsikelt rytais i darba.
Vartotojo avataras
Parašė mango123
#287478 Sveiki,ar zyprexa kompensuoja F25.1diagnozei?
Vartotojo avataras
Parašė mango123
#287521 Gerai tada,reiks paprasyti,kad israsytu juos,jeigu jie yra geri:)
Parašė sunshine
#287733 Sveiki,
apėjau n vaistinių ir niekur neradau 5mg zyprexa tablečių - žodžiu, yra likusios kelios likusios dėžutės keliose vaistinėse, o tiekėjas daugiau nebetiekia. Prieš kelis metus gėriau olanzapiną Zyprexa pavadinimu, norėjos dabar gaut tą patį, bet iš vaistininkės išgirdau, kad net ir po kurio laiko, išpardavus likusias dėžutes, tiekimas gali būt neatnaujintas. Žodžiu, nieko konkretaus, o kadangi į kitą miesto galą trenktis neturėjau jėgų, pirkau kito gamintojo.
Tad dabar pasakykit nuo savęs - ar manot, kad iš tikrųjų yra skirtumas tarp to paties vaisto, gaminto skirtingų įmonių, net jei veiklioji medžiaga ta pati? Visad buvau nusiteikus lygint veikliąją medžiagą ir kainą, bet kai kalba eina apie smegenis ir psichiką, tai noris geriau apgalvot tokį požiūrį :)
Vartotojo avataras
Parašė mango123
#287984 o as siandien nusipirkau zyprex :song
Vartotojo avataras
Parašė mango123
#288122 Va antra diena juos vartoju,miegas suima po poros valandu,na ir valgyt nepasakyciau,kad norejosi.
Vartotojo avataras
Parašė mango123
#288210 Po kiek laiko mazdaug jis pradeda efektyviai veikti?
Parašė sunshine
#288683 mango, aš įtariu, kad per anksti po dviejų dienų kažką sakyti apie vaistų poveikį :) padidėjusį apetitą pajaučiau po geros savaitės vartojimo, kol kas džiaugiuos, kad nemigdo labai stipriai, jei turiu progos išsimiegoti. Esu gėrus prieš dvejus metus, tai vos galvą nulaikydavau rytais, taip miego norėdavos. O šiaip apie tikrą poveikį ir pašalinius pojūčius geriau spręst po kelių savaičių, tada ir organizmas apsipras, ir pačiai lengviau bus suprasti, kas darosi.
Vartotojo avataras
Parašė mango123
#288698 Aisku aciu,suprantu,kad reikia laiko,na bus matyti,kol kas salutinio poveikio dar nepastebejau.:)
Parašė dalyba iš nulio
sunshine rašė:Sveiki,
apėjau n vaistinių ir niekur neradau 5mg zyprexa tablečių - žodžiu, yra likusios kelios likusios dėžutės keliose vaistinėse, o tiekėjas daugiau nebetiekia. Prieš kelis metus gėriau olanzapiną Zyprexa pavadinimu, norėjos dabar gaut tą patį, bet iš vaistininkės išgirdau, kad net ir po kurio laiko, išpardavus likusias dėžutes, tiekimas gali būt neatnaujintas. Žodžiu, nieko konkretaus, o kadangi į kitą miesto galą trenktis neturėjau jėgų, pirkau kito gamintojo.
Tad dabar pasakykit nuo savęs - ar manot, kad iš tikrųjų yra skirtumas tarp to paties vaisto, gaminto skirtingų įmonių, net jei veiklioji medžiaga ta pati? Visad buvau nusiteikus lygint veikliąją medžiagą ir kainą, bet kai kalba eina apie smegenis ir psichiką, tai noris geriau apgalvot tokį požiūrį :)

Mano nuomone, skirtingo gamintojo vaistai, nors ir su ta pačia veikliąja medžiaga, skiriasi savo farmakokinetinėmis savybėmis. Dėl to vartojant vieno gamintojo vaistus ir pradėjus vartoti kito gamintojo, bus išbalansuota vaisto koncentracija plazmoje ir reikės keleto savaičių, kad būtų pasiekta stabili koncentracija plazmoje. Tai gali pasireikšti ligos simptomų atsinaujinimu, šalutinių poveikių sustiprėjimu ar kitokiais nemaloniais pojūčiais. Jeigu yra tik pradedama vartoti, tai žymesnio skirtumo nėra, svarbu tik nekeisti jau vartojamo ir gerai veikiančio vaisto.
Parašė Marija Lukon
#290080 Sveiki,

Rašau apie ZYPREX, nes noriu pasidalinti savo patirtimi. Ypač su tais žmonėmis, kurie ką tik pradėjo vartoti šį medikamentą ir neturi realios informacijos. Vartojau minėtą vaistą daugiau nei 10 metų.

Pradėsiu nuo to, kad ZYPREX mane išgydė nuo šizoafektinio sutrikimo, depresinio tipo. Nes buvo laikotarpis, kada girdėjau neegzistuojančius garsus ir netgi regėjau nesamus vaizdus. Be abejo, ką mačiau ir girdėjau - tikėjau tuo. Šiuo metu, šito vaisto vartoti jau nebereikia. Sėkmingai prasitęsiau vairavimo teisių pažymėjimą ir atkakliai siekiu karjeros.

Vartojant ZYPREX, norimas poveikis jaučiamas tik vartojant ilgą laiką. Todėl labai juokinga skaityti žinutes žmonių, kurie vertiną jo poveikį išgėrus pirmą kartą ar geria tik 3 mėn. Taip, vartojant jį reguliariai - priaugama svorio, apytiksliai priaugau bent 10 kg. Nepavyko jo numesti visą vartojimo laikotarpį, gal dėl to, kad nelabai ir stengiausi. Svoris pradėjo kristi palaipsniui mažinant vaisto vartojimo dozes. Nuo 20 mg iki 2,5 mg prieš miegą. Geriau tirpias ir netirpias tabletes. Kai nustojau vartoti ZYPREX, dabar vėl sveriu tik 50 kg, ūgis 1.72.

Vartojant šį medikamentą, jaučiamas didesnis miego poreikis, ypač rytais. Savotiška apatija ir abejingumas, bet indivualiai. Savaitgaliais, kai nereikėdavo į darbą, galėdavau miegoti iki 14 val. ir visai dėl to neskaudėdavo galvos. Nebevartojant vaisto, atsikelti - žymiai lengviau.

Nepatartina maišyti vaisto su alkoholiais gėrimais, kartą netyčia padariau ir tai. Vos nesutojo širdis.

Vienas geriausių jo teigiamų poveikių buvo tai, kad nekamavo nerimas ir nereikalingos mintys, kurios trukdydavo užmigti. Be to, nekildavo problemų dėl apetito stokos.

Nereikia labai kreipti dėmesio į šalutinio poveikio lapelio "paklodę". Nes jis jaučiamas labai individualiai. Asmeniškai man pasireiškė tik svorio padidėjimas, bet ir buvau labai plona. Galiu nuraminti, kad nustojus vartoti, ne tik sugrįšit į pradines formas, bet dar ir numesit ;) Nes gyvenimas nebus gailestingas, niekas neatkreips dėmesio, ką Jums teko išgyventi. Net ir žinodamas tai. Todėl geriau savo buvusią būklę išlaikyti paslaptyje.

Bėda ta, kad psichinės ligos vis dar yra tabu ir gėda. Tie, kurie nėra šito patyrę, lengvai gali pasmerkti ir "nurašyti". Esu gyvas pavyzdys, kad nuo šito įmanoma pasveikti. Jei kažkada nepadėjo net 2 RELANIUM ampulės, kad užmigčiau, tai šiuo metu galiu miegoti bet kada ir dieną.

Tikėkit ir mylekit save.

Su pagarba,
Marija
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#290081 Ačiū Marija, kad pasidalinai su mumis savo patirtimi. =)