Moderatorius: signs

Parašė Baran
#290984 klausykit, nuo ko gali buti stiprus dieninis mieguistumas ir apatija, pradejau gerti 100 mg soliano ir 25 mg valdoxano, diena negaliu prabusti, vis norisi krist i lova, nuo kuriuo cia vaisto taip gali buti? soliano salutiniame lapelyje kaip tik raso, gali buti nerimas, azitacija, ekstrapiramidiniai, o apie mieguistuma nieko neparasyta..
Vartotojo avataras
Parašė Procyon
Baran rašė:klausykit, nuo ko gali buti stiprus dieninis mieguistumas ir apatija, pradejau gerti 100 mg soliano ir 25 mg valdoxano, diena negaliu prabusti, vis norisi krist i lova, nuo kuriuo cia vaisto taip gali buti? soliano salutiniame lapelyje kaip tik raso, gali buti nerimas, azitacija, ekstrapiramidiniai, o apie mieguistuma nieko neparasyta..

Tikriausiai nuo Valdoxano, nes jis veikia melatonino ("miego hormono") receptorius. O Solianas mažesnėmis dozėmis veikia ne kaip antipsichotikas, o priešingai - padidina dopamino kiekį, blokuodamas jo autoreceptorius.
Parašė Vvol
Baran rašė:klausykit, nuo ko gali buti stiprus dieninis mieguistumas ir apatija, pradejau gerti 100 mg soliano ir 25 mg valdoxano, diena negaliu prabusti, vis norisi krist i lova, nuo kuriuo cia vaisto taip gali buti? soliano salutiniame lapelyje kaip tik raso, gali buti nerimas, azitacija, ekstrapiramidiniai, o apie mieguistuma nieko neparasyta..

Pagertum Triticco Retard, suprastum ka reiskia buti mieguistu, o nuo Valdoxan 25mg jauciuosi lengvai apsnudes, bet tai netrukdo atlikt dienos darbu, nera jis labai stiprus vaistas :)
Parašė Baran
#291127 oi... geriau neprimink man trittico retard, nuo jo visiskai nieko nesinori veikt ir neidomu, kazkoks apsnudes, jegu nera.. visiska nesamone, netinka man tas vaistas, sunku susikaupti ir dar daug, daug visko..
Parašė Vvol
#294941 Na ka, jau geriu virs 3 menesiu situos vaistus, galiu pasakyt, kad jie padejo vel pasijausti zmogumi, nebesikeicia nuotaikos taip daznai, nera istisinio nerimo, lengviau bendraut su zmonem, lengviau dirbt, lengviau miegot, o svarbiausia nera to abejingumo jausmo kaip geriant kitus vaistus, atrodo kaip kokiu vitaminu isgeriu pries miega ir viskas (nors man buvo nustatyta vidutine depresija, nezinau ar padetu nuo sunkios). Dabar nusiunte tirtis kepenu, nes atrodo jie gali pakenkt, tikiuos nieko blogo neras.
Parašė Šokanti_Tūla
#295671 Aš vakar išgėriau pirmą tabletę, tai naktis buvo, švelniai tariant, sunkoka: labai stiprus nerimas, nemiga :bloga Dabar tokia kaip mažumėlę daužta jaučiuos ir neramu - kažkaip baisoka toliau gert ir net nežinau, kaip čia geriau padarius.

Beje, kitiems taip pat buvo, kad gydymą pradėjot nuo pilnos tabletės? Man tokia mintis atėjo, kad gal visgi per daug tos vienos tabletės buvo.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel

Geriu Valdoxan 25 ml, bet prieš miegą, kaip nurodė gydytojas. O jūs kaip geriat jį, jei mieguistumas jaučiamas? Manęs Valdoxan net nemigdo, kai pripratau, t.y. pasibaigė tas pradinis vaistų veikimas tik pradėjus gerti. Reikia papildomai kažką miegui imti :bloga
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Šokanti_Tūla rašė:Aš vakar išgėriau pirmą tabletę, tai naktis buvo, švelniai tariant, sunkoka: labai stiprus nerimas, nemiga :bloga Dabar tokia kaip mažumėlę daužta jaučiuos ir neramu - kažkaip baisoka toliau gert ir net nežinau, kaip čia geriau padarius.

Beje, kitiems taip pat buvo, kad gydymą pradėjot nuo pilnos tabletės? Man tokia mintis atėjo, kad gal visgi per daug tos vienos tabletės buvo.

Aš pradėjau nuo ketvirčio pirmą vakarą, o kitus vakarus po pusę tabletės. :DD Mane labai migdė, tiesiog nukirsdavo. Gėriau vakare prieš miegą. Pirma naktis taip, buvo keista. Užmigau greitai, bet išbudau 6 val. ryto ir akys stačios. Tačiau jau po poros dienų viskas susitvarkė. Nors dabar vakare jis jau manęs nemigdo :(
Šiaip gydytojai turėtų pasakyti, kad pradedant gerti naujai išrašytą antidepresantą reikia pradėti nuo mažesnės dozės. Aš tik ketvirtą dieną gėriau 25 mg, t.y. visą tabletę.

Mane dar labai domina, ar nuo Valdoxan svoris kinta?
Parašėmarronnier
#302424 Man nekito svoris, apetitas ir miegas susitvarkė, dienos - nakties režimas, seksui neturėjo įtakos.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
marronnier rašė:Man nekito svoris, apetitas ir miegas susitvarkė, dienos - nakties režimas, seksui neturėjo įtakos.

Man tas pasakymas susitvarkys miegas įdomus. O kas, jei užmigti neduoda mintys? Žinau, jei jau įvairios mintys pradeda imti, apie miegą nėra nei kalbų. Kažkodėl labai abejoju šio vaisto "stebuklingu" miego sutvarkymu :bloga na bet duokdie, kad tik klysčiau :)
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#302455 miegojau nuo jo kaip kudikelis..tiesiog dieviskai :)
Parašėmarronnier
HappyAngel rašė:
marronnier rašė:Man nekito svoris, apetitas ir miegas susitvarkė, dienos - nakties režimas, seksui neturėjo įtakos.

Man tas pasakymas susitvarkys miegas įdomus. O kas, jei užmigti neduoda mintys? Žinau, jei jau įvairios mintys pradeda imti, apie miegą nėra nei kalbų. Kažkodėl labai abejoju šio vaisto "stebuklingu" miego sutvarkymu :bloga na bet duokdie, kad tik klysčiau :)

Ne, baikit, niekas nuo minčių nepadės.
:)))
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
marronnier rašė:
Ne, baikit, niekas nuo minčių nepadės.
:)))

Žinau. Bet kad ir be minčių miegas neima. Skaityti knygą galėčiau iki 4 val. ryto. O skaitymas mane atpalaiduoja, ramina.
Žodžiu Valdoxan man nepadėjo ir aš juos tikrai mesiu, nes kai paskaičiau, kad kelia kepenų fermentus :x Jau kartą gydytojai buvo mano kepenis su antibiotikais nugydę, kad teko net ligoninėj gulėt.
O pats poveikis - jokio. Miego nesutvarkė, dieną nerimas, ašaros ir depresinė nuotaika dar paaštrėjusi. Žodžiu - visiška duobė. :bloga
Parašėmarronnier
#302813 O kiek laiko vartojat, HappyAngel? Gal tai tik pašalinis poveikis? (Jis apie savaitę-dvi gali nusitęst)
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
marronnier rašė:O kiek laiko vartojat, HappyAngel? Gal tai tik pašalinis poveikis? (Jis apie savaitę-dvi gali nusitęst)

Naudoju jau daugiau nei dvi savaitės, visas pilnas mėnuo. Bet tas pašalinis gali mane į kapus nuvaryti, nes man dar taip nebuvę, kad naudojant AD kiltų mintys apie savižudybę. Apskritai, kad būtų TAIP BLOGAI :(

Aš nenoriu jo vartoti tik pasiskaičius, kokią įtaką daro kepenų fermentams. :x Rašiau, kad buvau nugydyta vaistais taip, kad po to teko gydytis kepenis Santariškių ligoninėje (po to pusę metų tikrinausi kepenų fermentus savo II lygio poliklinikoje), todėl jei jau vaisto aprašyme aiškiai parašyta, kad jis gali didinti kepenų fermentus - ačiū, bet jų nenoriu. Juk tikrai yra iš ko rinktis - AD įvairovė nemaža.