Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Ciaba
#270630 Nei migdė, nei ką. Man žiaurus pašalinis būdavo- tik atsistoju iš tupimos padėties, iškart susvaigdavo galva ir griūdavau ant nosies. Mečiau juos.
Parašė All_Of_It
#278677 Man is papu pienas bega. yra nuo jo kam taip buve ?
Vartotojo avataras
Parašė Ciaba
All_Of_It rašė:Man is papu pienas bega. yra nuo jo kam taip buve ?

Man nebėgo, bet speneliai buvo jautrūs ir skausmingi
Parašė All_Of_It
Ciaba rašė:

Man nebėgo, bet speneliai buvo jautrūs ir skausmingi

aisku. man ir jautrus ir skausmingi bet kai smarkiai paspaudi bega skystis. reiskia cia nuo sito vaisto ne nuo remerono
Parašė All_Of_It
#278755 liepe nutraukt triapridali del papu , bet negaliu paeit meta i sona ir sedet sunku reikia atsiremt tikiuosi ryt praeis , kaip as eisiu i darba
Vartotojo avataras
Parašė LIXXA
nulis rašė:Pradėjau gert nuo šiandien. Kol kas šalutinių nesijaučia arba per girta, kad pajusčiau. :bloga

man israse Cipralex...ir po menesio gerimo prijungti Tiapridal.100mg.2 kartus dienoje po 1/2 tabletes.(sako israso ji tik apsilankius,po menesio gerimo cipralex,bet as isvykstu i uzsieni tai gavau recepta daug anksciau)
taigi geriu cipralex jau beveik 20 dienu,,ir visai neblogai jauciuosi..idomu ar butina bus prijungti ta tiapridal...bijau kad nemygdytu jis manes...nes kiek suprataiu jis migdo is jusu komentaru...
o gal kas nors dar yra kartu gere cipralex su tiapridal,koks poveikis? :bloga
Parašė burial
#291501 esu geres cipralex su tiapridaliu, su cipralexu viskas tvarkoj, bet tepridalis tai bevertis, nei jis lb migdo nei ka nors teigiamo daro
Vartotojo avataras
Parašė Procyon
#291540 Labai abejotinas tas antipsichotikų kišimas, kai nėra šizofrenijos, psichozės, paranojos ar panašių sutrikimų. Tikrai ne patys nekalčiausi vaistukai... Dėl dopamino blokavimo labai padidėja prolaktino hormono (skatinančio pieno išsiskyrimą) kiekis...

Tiapridalis blokuoja dopamino D2 ir D3 receptorius, o dopaminas juk yra geros savijautos neurotransmiteris, „atsakingas“ už motyvaciją, energiją, malonumo, laimės pojūtį...
Parašė burial
Procyon rašė:Labai abejotinas tas antipsichotikų kišimas, kai nėra šizofrenijos, psichozės, paranojos ar panašių sutrikimų. Tikrai ne patys nekalčiausi vaistukai... Dėl dopamino blokavimo labai padidėja prolaktino hormono (skatinančio pieno išsiskyrimą) kiekis...

Tiapridalis blokuoja dopamino D2 ir D3 receptorius, o dopaminas juk yra geros savijautos neurotransmiteris, „atsakingas“ už motyvaciją, energiją, malonumo, laimės pojūtį...

visi neurotransmiteriai atsakingi uz tuos dalykus, o butent dopaminas yra pagrinde "budrumo" transmitorius, del to demesio sutrikimus ir geriausiai veikia dopamino reabsorbcijos inhibitoriai. Kas liecia motyvacija ir energija, tai daugiau norepinefrino reikalas, nors siti du funkcionuoja sinergistiskai, t.y yra abipusis rysys,

O kas liecia dopamino blokada konkretiems atvejams, tai visiskai nereiskia, kad jei jau jie vartojami, yra koks nors sizo. Tiesiog daugeliu atveju limbines sistemos hyper aktyvumas dopaminerginiuose neuronuose atkerta naujesniu evoliuciskai smegenu daliu "pvz. prefrontal cortex", atsakingu uz mastyma, veikla, todel atsiranda tokios ligos, kaip rezistencine, psichozine, bipoline depresija, ir tokiais atvejais neuroleptikai, pagrinde atipiniai, nes kartu reikalinga serotonino blokada, veikia labiau kaip dopamino stabilizatoriai, nei blokuotojai.

Ir siaip, dabar jau kuriasi tendencija i psichoze ziureti ne per dopamino, o per glutamato prizme, ir tie vaistai turetu buti efektyvesni uz dabartinius "dopamininius" (pvz. lamotriginas), bet cia jau teks palaukti, nes paciu farmaciju kompaniju rezultatais pasitiketi tikrai neverta.
Parašė burial
#291543 kad nepilstyciau i kiaura, tai numesiu link'a, kuriame tiriama kaip atipinis neuroleptikas olanzapinas veikia dopamino ir norepinefrino lygi mastymo regione "frontal cortex" ir pasitenkinimo dalyse "nucleaus accumbens ir striatum".

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9551772
Vartotojo avataras
Parašė LIXXA

man dabar butent taip ir nutiko :bloga
ziauru,papus skauda,kaista :bloga
liepe juos nutraukti
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#314121 Man siandien pasiule juo pakeist klonazepama , jis turi toki raminamaji efekta ?
Vartotojo avataras
Parašė Ciaba
DeVilbiss rašė:Man siandien pasiule juo pakeist klonazepama , jis turi toki raminamaji efekta ?

Nieko jis neturi. Senobinis psichotikas, labai veikiantis kraujotaką. Man netiko, stojantis iš tupimos padėties beveik prarasdavau sąmonę ir griūdavau.
Daugeliui dėl miego tinka Kvatepinas.
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#314128 Man ne del miego jo reikia del jo ir geriu kvetiapina , klonazepamas rytais , bandziau jau atsikratyt jo fizine priklausomybe juokas palyginus su psichologine stogas be jo vaziuot pradeda ... Pasiule sita kaip pakaitala , bet tiek cia tiek jo inf lapeli katastrofiski salutiniai
Vartotojo avataras
Parašė Ciaba
DeVilbiss rašė:Man ne del miego jo reikia del jo ir geriu kvetiapina , klonazepamas rytais , bandziau jau atsikratyt jo fizine priklausomybe juokas palyginus su psichologine stogas be jo vaziuot pradeda ... Pasiule sita kaip pakaitala , bet tiek cia tiek jo inf lapeli katastrofiski salutiniai

Greičiausiai tau jį pasiūlė ne kaip pakaitalą, o kad palengvinti abstinenciją nutraukiant klonazepamą. Jeigu jį ilgai vartojai, na apie metus (patikėk manim, jau praėjusį tas kančias) prasidės ir fizinė abstinencija, kuri tesiasi 2-3 mėnesius. Jautiesi, kaip būdamas labai stipriose pagiriose, ir taip minimum du mėnesius net nepasikėliau iš lovos.