Moderatorius: signs

Parašė All_Of_It
Rituletas rašė:Aš išbandžiau visus neuroleptikus, kai kuriuos vartojau tik pora savaičių ar savaite, bet užteko pamatyt, kad nuo vienu ištinstu, nuo kitu - miegu visą parą praktiškai. Ką skyrė Kauno Klinikose, tą reikėjo naudoti visą laiką - Kvetiapiną. Su juo esu vėl nuo gegužės mėnesio ir viskas tvarkoje. Tuo tarpu ieškant tinkamo vaisto buvau taip nusivažiavęs, kad vos pereidavau per kambarį, teko du mėnesius gulėt ligoninėj, kuri išvis niekuo nepadėjo. Smagu, jog radau tinkamą vaistą, galiu dirbt, mokytis ir sportuot.

saunu , kad kazkam padeda sis vaistas :) as savaite jau geriu jauciu dideli pablogejima :)
Vartotojo avataras
Parašė defendu7
#282013 pats šlykščiausias vaistas kokį teko gerti, o geriau jį 9 mėnesius, kankinausi kaip žydas koncentracijos stovykloj. Agonija kažkokia. Pliusas , kad jis tikrai patvarkė man tą šizotipinį sutrikimą.... bet minusas, jis iššaukdavo man nerimą ir paniką, o kita medalio pusė - +19 kg kūno masės, strijom nuejo kūnas, randai dabar stovi. ties pažastim kaire tai baisiai ten atrodo... bet numečiau aš tą antsvorį, dabar jau 7 mėnesius risperidoną geriu.
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#282080 man ir sizotipinis , sitas man nieko vaistas ,nuo olanzapino taip kaip tau strijom nueje rankos :bloga
Parašėhappymouse
#292994 ar yra koks didesnis skirtumas tarp ketipinoro ir seroquelio?
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#293013 Didžiulis.
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
freakymouse rašė:ar yra koks didesnis skirtumas tarp ketipinoro ir seroquelio?

Skiriasi. Nors gydytojas dėstė, jog poveikis vienodas - tačiau, dėja... Vėliau farmacininkas pasakė, jog veiklioji medžiaga nors ta pati, tačiau komponentai skiriasi, todėl jų sąveika su veikliaja medžiaga ir įtakoja skirtingą vaistų poveikį.
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#293033 teoriskai veiklioji medziaga ta pati. As [mano organizmas] skirtuma jaucia laabai, pripazista tik seroqueli
Parašė Rituletas
Virtual rašė:teoriskai veiklioji medziaga ta pati. As [mano organizmas] skirtuma jaucia laabai, pripazista tik seroqueli

Kiek aš žinau, jei neimi XR'o, gauni Kvetiapina, bet ne originala Seroqueli. Jei nori XR'o, tik tada ir pradeda kist Seroqueli.
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#293376 kadangi man nekompensuojamas as prasau to ko noriu uz savo lesas
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
#293377 Yra Seras ir be XR'o. Tad ir tarp S ir K be ilgom veikimo visgi yra skirtumas.
Parašė Rituletas
Virtual rašė:kadangi man nekompensuojamas as prasau to ko noriu uz savo lesas

Man gali vaistai kainuot ir 1000 litu per menesi, tik kad jie padetu. Dabar tiek nemoku, bet kas menesi vis tiek apie 100 litu iseina.

Kalbant apie visus kvetiapinus, buvau patikintas vieno eksperto, jog jie veikia lygiai kitaip ir niekaip kitaip. Kodel? Nes tai tie patys vaistai, tik kito gamintojo. Jie per klinikinius bandymus butu bent koks nukrypimas, niekas neleistu EU pardavinet. As visgi uz XR'a esu Seroquel, o ne XR man suejo puikiai ir uz mazesne kaina Ketipinor.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#293472 Beveik trys mėnesiai kai pakeičiau "ketipinor" į "quetiapine actavis"... Blogiau nepasidarė. Geriu tiek pat, po 600mg vakare. Iš pradžių lyg jaučiau pasikeitimą, bet manau tai buvo daugiau psichologinis momentas... O pakeičiau dėl to, kad vaistinėj tuomet nebuvo ketipinoro, tai nutariau kitą pabandyti.
Parašė Rituletas
kunigaikštisMyškinas rašė:Beveik trys mėnesiai kai pakeičiau "ketipinor" į "quetiapine actavis"... Blogiau nepasidarė. Geriu tiek pat, po 600mg vakare. Iš pradžių lyg jaučiau pasikeitimą, bet manau tai buvo daugiau psichologinis momentas... O pakeičiau dėl to, kad vaistinėj tuomet nebuvo ketipinoro, tai nutariau kitą pabandyti.

Tu, atrodo, esi mergina, tad kreipiuosi kaip i ja. Mergyt, visi vaistai, Actavio bus, ar ko kito, turi buti tokie patys. Yra klinikiniai tyrimai. Bent koks nukrypimas nuo normos, vaistas nepraeina. Tad nera skirtumo, ka geri, skiriasi tik kaina. Visgi jei jau as pradejau su Seroquel, tai ir tesiu. Man nesinori kiekviena menesi ziuret i skirtingas tabletes ir ju dezutes.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#293535 Bet žmonės rašo, kad jaučia pasikeitimus. Man pačiai buvo skirtumas ar seroquel ar ketipinor. Nu gal dar dėl to kad XR gėriau... Ir nuo ketipinor prie actavio pereinant jaučiausi kitaip, bet gali būt, kad įsikalbėjau. :D
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
Paukstis rašė:(...)farmacininkas pasakė, jog veiklioji medžiaga nors ta pati, tačiau komponentai skiriasi, todėl jų sąveika su veikliaja medžiaga ir įtakoja skirtingą vaistų poveikį.

Na, gal ne veltui toks kainų skirtumas a?