- 2013 03 31, 21:53
Sveiki visi,

su artėjančia vasara jus

. Turiu porą klausimėlių

Ir problemą

Geriu zoloftą apie 3 metus, dėl somatinių simptomų ir baimės priepuolių (nežinau iš tikro ar viskas teisingai suterminuota, man aukštas spaudimas atsirasdavo dėl pilve vis kažkokių nemalonių maudimų apie kuriuos aš galvodavau kaip kažkokius blogus dalykus medicinines patologijas ar panašiai paskui kai apsilankiau naktį (su gretąja) ligoninėje pasitikrinau pilnai širdį(dėl spaudimo) visa pilvą, skrandį) supratau, kad važiuoja stogas

).
Pradėjau gerti Zoloft 50mg po puse tabletės t.y 25mg mano buvo maskimali dozė per visą vartojimą po 3-4 sav. viskas susitvarkė priepuoliai dingo, ėmiau jaustis gerai ,,atgėriau" tą zoloftą puse metų pradėjau gerti po ketvirtį ta prasme 12.5mg viskas buvo gerai ir beveik visa ta laiką jaučiausi gerai gerdamas po ketvirtį.
Tai va po pusantrų metų prasidėjo kažkokios nesąmonės, visada, beveik visada maudžia skrandį atrodo, kad esi apsinuodijąs, truputuką svaigsta galva irgi visada, ypač ryte ir tas nelemtas nuovargis ir mieguistumas!!! O dieve, pats blogiausias šalutinis efektas, visada norisi miegoti pietų miego atrodo galėčiau, bet kur ,,pakristi" ir nusnaust.
Tai va kai papasakojau daug maž savo istoriją dabar pereisiu prie kitos savo patirties su Z. Aš labai labai noriu atsikratyti tų vaistų ir tu nelemtų simptomų jau negaliu aš nuo jų tuoj išprotėsiu. Ir dar bėdelė yra tokia, esu studijuojantis žmogus ir ryte per ta mieguistumą visada bite turiu apsirengti skuosti į paskaitas, kad nevėluočiau (čia daugiau jau gyvenimo būdas aišku). O bėdelė ta, kad pradėjau visiškai netvarkingai gerti tuos vaistus, bet visai neseniai nuo praeitų metų vasaros jau po atsiradūsių simptomų. O gėriu taip: visiškai netikslią valandą, belekaip, kartais pamirštu išgerti būna diena kokia ar dvi pamirštos be vaistų( pojutis toks pat kaip ir su vaistais tie patys simptomai t.y. skrandis, miegas ir galvele pasisukanti( retai)) rekordas buvo 4 dienos visiškai be tabletėlės tai ant penktos prasidėjo aritmijos priepuoliukas naktį kita rytą iškart išgėriau, ateinančia naktį - ramu. Kiekis irgi kaip papuola, kiek atsipjaunu

ta prasme dažniausiai išvis kruopelę. Būna, kad 1 tabletę 5 dienas geriu

Va taip vat galvoju pats palaipsniui mažinsiu, o paskui palaipsniui eisiu pas gydytoja(Laiko irgi tam visiškai nėra

), kad man padėtų atsikratyt lengvai ir saldžiai to akmens nuo pečių.
Patarkit prašau, ką man geriausia būtų padaryti dabar kaip elgtis (pas gydytoją aš šiaip ar taip eisiu), bet norėčiau sužinot gal rasiu tokiu pat mažai dozuojančių ir prie nutraukimo ribos žmonių. Pasidalintume patirtimi kas ir kaip...
Kiek laiko manot, savo atvėju, aš kankinčiausi nuo abstinencijos simptomų kol viskas normalizuosis ir jausiuosi gerai tiesiog, kad jų jau nebevartoju?
Ir ar tuos vaistus išvis galima mesti ir daugiau niekada nebevartoti ar prasidės iš naujo problemos dėl kurių aš visa tai ir pradėjau?
Ačiū labai, kad išklausėt (labai norėjau pasipasakot tikriausiai nes jau tikrai į neviltį puolu jau atrodo, kad kelio nėra jau į išsigelbėjimą

)
Nemanau, kad depresija galėtų prisikabinti. Stengiuosi stipriai stovėti ant žemės, sunkumams nepasiduoti ir mesti juos į šoną, nuotaika taip pat būna visada puiki, šypsenų netrūksta niekaip

Vienintelė problema, kuri gyvenimą atitraukia nuo visiško perfekto yra Zoloftas ir jo keliami side effect'ai, kurie tiesiog įgriso nusibodo ir išsekino
Atsiprašau ką pasakiau ne taip, lauksiu atsakymų