Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
#24057 Jums leidus rasysiu sapnus ir juos komentuosiu.
Kodel noriu tai daryti?
Todel, kad sapnuose gludi daug ir naudingos informacijos tikime mes tuo ar ne...

Noriu tik pabrezti, kad daznai sapnai grindziami prietaringu sapnu simboliu aiskinimu, kas man tera tik prietarai, o prietarais as netikiu.
Pateiksiu pavyzdi -
simbolis "krentantys dantys"
Metafizikos mokslas aiskina
kaip gyvenimo sunkumu neatlaikyma , kaip apkalbas ir neigiama kalbejima apie kitus, kaip nesugebejima vertinti savo poelgiu, del ko nesugebama pasidaryti isvadu
Prietarais paremtas aiskinimas butu toks - mirtis
Taip, pasitaiko, kad susapnavus iskritusi danti, nuluzusi ar klibanti danti ,kad seima aplanko "mirtis" - bet - as tai ivardinu kaip sutapima, nes tiek kiek dantu "esu pametusi sapnose" manoji visa plati gimine jau turetu buti ismirusi ir sakau tai visai be juoko - todel sakyti is esmes, kad visi krintantys dantys simbolizuoja mirti manau nera tikslinga.Tai mano patyrimai ir mano asmeninis poziuris

O cia idedu nuoroda, kadangi neturiu teises kiloti tekstu is kitu svetainiu:

http://www.supermama.lt/forumas/index.p ... 79747&st=0

SM mano buves nikas yra MamaLupa, kuri naudoju ir savo "auksinezuvele" svetaineje, bet SM del techniniu nesklandumu teko nika pakeisti i LinguLingu, tad jei mintyjimas pasirodytu panasus, noriu jog zinotumet tai vienas ir tas pats asmuo - auksinezuvele arba mamalupa arba lingulingu...oi, tiesa - dar Migeluna...na dabar jau visi mano nikai atskleistis, :) Upssss...dar ne visi - Kazkada rasinedavau NaiviNe niku, bet tai buvo seniai, kai buvau jauna ir neismanele:) , dar buvo laikotarpas kai rasiau pasivadinusi zent57, bet dabar tai jau tikrai visi :bloga :lakstau
P.S.net paciai keista, kad tiek niku esu sukurusi:)

Tad gryztant prie temos - man sapnai tai zemelapis.Paciai siek tiek keista, kad sugebedama suvokti simboliu prasme , savus sapnus atsimenu tikrai retai ir tik tada kai mano vidiniame gyvenime vyktsa pokyciai ir as pasimetu savyje bei savuose isgyvenimuose.Tada zinau, kad bus siustas simbolis, kuris "iziebs lempele mano galvoje" ir pades susigaudyti ir pamatyti bei suvokti tolimesne krypti tiek veikloje tiek ir asmeniniame gyvenime.Kaip liaudis sako - batsiuvys be batu, taip ir as:)

Sapnuokim :flo
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
#24914 Parašyta 23-10-2006 07:46

Na, kuri man padesit? Sianakt daug sapnavau, bet prisimenu tik du simbolius.Tiltas, ant kurio pilna zmoniu, o as ore pries ta tilta ir stebiu tuos zmones, o po to - zinau tik . kad kopustas.Be to - visuose mano sapnuojamuose sapnuose tamsa.Na ne taip, kad tamsu ir nematyti, bet zinau, kad tamsa...

/atkelta is www.auksinezuvele.com/

Butu naivu tiketis, jog sulauksiu is jusu atsako, bet pradeti kazkur reikia... negi taip visi ir visa laika ignoruosit sapnu svarba saviems gyvenimams? :DD
Atsako sulaukiau vieno vienintelio is paties jauniausio svetaines nario - Piku Tuzo -
" hmm kaip manau ,kad tilta regeti is tolo reiskia pelninga kazka mastau taip nes per tilta gali pereiti, o nereikia plaukti , ant jo daug zmoniu hmm gal bus kokiu gincu nes kai daug zmoniu buna samisys ir nesutarimai , o kopustas taip pat nauda kazkokia na ir tamsa tai kaip ir turetu buti aisku tamsus , sunkus metas ... viska supliusavus gauname toki dalyka kaip sakini per kancias i zvaigzdes :// .. nusisnekejau..:D

Jau pats nuosirdumas aiskinant manojo sapno simbolius buvo ir yra vertas demesio, juolab, kad is esmes nuotaikos labai tiksliai ivardintos:)
-------------------------------------------------------------

Parinksiu keleta idomesniu sapnu - vienas is ju Ziogelio -

Ziogelis parašė:
Šiąnakt taip ryškiai ryškiai sapnavau, kad man daro plastinę operaciją ir supjausto veidą. nežinau, kas daro, bet tarp mūsų kažkoks ypatingas ryšys, kažkas be galo didelio ir gero. Matau, kad mano draugai išeina pro langą, kažkaip keistai. Aš lieku ryškiai apšviestoje salėje. Bijau, prašau, kad nieko man nedarytų. Man pjauna kaktą. neskauda, tik kažkoks virpulys. Paima kažkokš chirurginį prietaisą, įsuka į kaktą ir pakelia. neskauda, tik labai spaudžia. Prašau, kad nieko man daugiau nedarytų. Pjausto veidą. Matau kažkokią aktorę, ji prieš veidrodį leidžiasi sau į veidą botuliną. man atrodo taip kvaila. Mane priveda prie veidrodžio - per mano kaktą nuo trapantakių aukštyn vienas virš kito keturi įpjovimai ir kažkoks metalinis daiktas - skėtiklis/laikiklis, kažkas panašaus - per vidurį. O daugiau nieko nebepamenu.

Na ir ZIOGELIO eile atejo - sapnuoti savo pacios veida reikstu tave pacia - tokia, kokia tu rodai save visuomenei, bet tai visiska priesingybe tikrajai TU. Tai gali kilti is gyvenimiskojo konflikto ir prisitaikymo prie situacijos.Bet tu pasiruosusi tai isgyventi ir daugiau nesitaikstyti. Plastines operacijos simbolis yra atsidavimas tam kazkam kas yra didesnis uz tave - DIEVAS , ir naturalu jog isgyveni vidine baime ir itampa.Kad draugai islipo per langa tai ir gerai, nes tai senieji isitikinimai ir suvokimas, atsiverus Dievui tau jie nebetarnauja. Kazkokia aktore simbolizuoja tave, bet jau buvusiaja, kuri nuslopindavo skausma ir nerodydavo tikruju jausmu - na ar ne aktore? Keturi ipjovimai reiskia - saukis SAVO ANGELU SARGU, kad suteiktu komforta, ramybe ir visokeriopa pagalba siuo nuostabaus virsmo metu.Jie visa laika su Tavimi.Matyt neisvengsi ir tu aiskiaregystes.Mokysimes is taves ir tavo Maziosios Bernadetos...

Ačiū, Mamalupa. Panašiai ir aš mąsčiau, tik nežinojau, prie ko ta aktorė. Nors dabar gerai pagalvojus, iš tikrųjų joje buvo kažkas "mano" Ir tie draugai, išeinantys pro langą kažkokie keisti atrodė, liūdni, o man buvo baisu, ko jie mane palieka. Dabar viskas aišku Ačiū
Su aiškiaregyste teks palaukti, aš per daug savimi nepasitikiu

---------------------------------------------

Na va poros dieneliu begyje ikelsiu daugiau:)
Kam idomu, rasykit, o gal bijot, kad is simboliu suzinosiu visa kas suslepta sapnuose apie jus? :D
Parašė Praeive
#24925 Man šis sapnas apie plastinę operaciją-Personos keitimas, Persona iš esmės ir yra tai, ką rašei, Auksinezuvele-tai, kokie mes esame visuomenėje, prieš žmones, mūsų "kaukė", išorė, socialinės rolės. Tik gal nesutinku, jog Persona yra priešingybė tam, kokie esame, tiesiog ji-mūsų dalis.
Prisiminiau, kad turiu savo pasikartojantį sapną, jį sapnavau gal kokius 4-5 kartus, su visokiomis variancijomis, tiesa, paskutinis variantas buvo gana seniai ir ryškiai kitoks. O pasikartojimas būdavo toks: sapnuoju, jog tuoj tuoj bus mano vestuvės, viskas suruošta, svečiai tuoj ateis, mano tėvų namuose, ir staiga aš suvokiu, kad nenoriu tų vestuvių, toks persmelkia žinojimas, kad tai juk visam gyvenimui, o aš to visiškai nenoriu, net nežinau ar jaunikis ne tas ar dar kas nors ne taip, bet jaučiu, kad negaliu tuoktis. Ir pagrindinė mano baimė tuo momentu-kaip pasakyti apie tai tėvams, kaip reaguos jie, tėtis? Žinau, kad turiu pasakyti, žinau, kad kitaip neįmanoma, bet labai sunkus jausmas.
Sau aš jį interpretavausi šį sapną, bet įdomu kitokios nuomonės:)
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
#24938 Dekui zu atsaka, dalinai sutinku su tuo, ka parasei apie Persona/asmenybe.Dalinai todel, kad mes ja patys tveriam ir galutinis rezultatas yra priklausomas nuo musu samoningumo, iprociu, kurie formuojasi savivokoje kas mes esam ir kuo norim buti, kas susiveda i galutini taska - siela kune, kas man asmeniskai yra priesingybe EGO , nors cia sutinku su tavimi - tai yra musu dalis, ir dazniausiai didesnioji puse:) ... :bloga
Dabar apie vestuves - metafizikos mokslas si simboli aiskina kaip "pazada, priesaika, noru atnaujinima ir sutvirtinima veiksmu".Ar galejo buti, jog tuo metu tavo gyvenime vyko virsmas ir dideli pokyciai, apie kuriuos svajojai ilga laika ir galiausia tam laikui atejus, issigandai ir neivykdei?Nepasakei apie tas vestuves tai tarsi paleidai ir viskas baigesi? Nors dazniausiai kai paleidi tai viskas ir ivyksta ka planuojiKaip domino efektas - tereikia pastumti pirmaji ir proceso nebesustabdyti...
O tevo simbolis paprastai simbolizuoja pasamone
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
#29020 Si sapna atkeliu is gyvojo sapno forumo:
Parašytas: Tr. 10 04, 2006 8:34 am

Crystal rašo:
vienas sapno epizodas, niekaip negaliu atsigauti ir niekaip negaliu suprasti. sapnavau, kad buvo mano bulviu maisas, viena karta pamaciau, kai atejo moteris, tokia labai savotiska ilgais plaukais kaip pakulomis, sudziuvusi, o ant vienos rankos tik du pirstai kaip znyples. ir pamaciau kaip ji is mano maiso pavoge viena labai didele bulve. as pasivijau ja ir bulve atemiau, paklausiau kodel vagi mano bulves, ji atsake, kad neturi ko valgyti, as ir pati tada nelabai turejau maisto, bet kazkaip gaila jos pasidare ir atidaviau tada visas bulves kiek turejau, o ji tada pradejau keistai elgtis, vaiksciojo per pelke bet negrimzdo ir pan. ir atsinese kazkoki buteli tamsaus drumzlino skyscio, sake kas tai, bet neatsimenu ir pasake: kad tu buvai man tokia gera, as tau padovanosiu dovana, tu irgi neturesi vienos rankos ir tada staiga atejo i galva mintis, kad as nesapnuoju, kad ji yra reali ir labai issigandau, nes tuo met supratau, kad taip ir bus. kad tuose zodziuose yra kazkokia prasme. ka reiskia buti be rankos? koks yra rankos, pirstu simbolis?

--------------------------------------------------------------

Dienos ivykiai visada atsispindi musu sapnuose.Kartais jie stipriau paliecia pasamone, o kartais samone.Simboliais uzkoduota informacija yra visada tiksli ,tik reikia issiaikinti simboliu reiksmes.
Sapnuoti bulves reiskia tinguma, abejinguma ir nesirupinima, o ju buvo visas maisa.Siuo atveju informacija buvo gaunama samoningai, nes simbolis yra Moteris - tokia labai savotiska ilgais plaukais kaip pakulomis, sudziuvusi, o ant vienos rankos tik du pirstai : isgyvenimai sapne yra tiek svarbus, kaip labai emociskai mus veikia - dabar plaukai simbolizuoja isminti.Plauku kokybe nusako musu samoningumo kokybe (ilgos pakulos).Sapne akyvaizdus vidinis konfliktas - pavogta bulve , vyjimasis, apsisprendimas del veiksmo is gailescio , o gal savivokos. Kadangi kiekvienas apsisprendimas reikalauja veiksmo, samone padiktavo iseiti - dovana arba atpildas isreikstas rankos simboliu reiskia santykiu nebuvima, nemokejima bendrauti, nors pats dovanos simbolis yra dosnumas.Manau jog nesuklysiu pasakydama, jog vidiniai lobiai gludintys tavyje nesamoningai verziasi buti panaudoti, bet pasikeites moters elgesys neduoda jokio pagrindo galvoti jog tau tai pavyks, nes begiojimas pelke simboliu kalba reiskia neigiama aplinkos itaka su bevaisiais ir tusciais patarimais, depresija , nesaugumo jausma.Nuojauta sako, jog isgyvensi nusivylima tais kurie tau patarineja, o jei pazvelgsim is teigiamos puses - islikusi galimybe prasiverzti pro depresijos debesis ir atgauti vidine ramybe bei pusiausvyra.Butelis tai nesamoningas noras issivaduoti is to konflikto, kuris sukelia ligos pojuti, nes drumstas skystis simbolizuoja fizine negalia.Dovanos simbolis yra dvejopas - tai gali reiksti tavo dosnuma kitu atzvilgiu, bet gali reiksti ir kazka tokio, kas yra tau svarbu, bet tu nedrysti pasakyti tam kam nori, todel "pakuoji kaip dovana".Stai tokia sapno simboliu kalba.

Ka manot jus? :)
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
#29021 Ir dar vienas -

Crystal rašo:
aciu migeluna.

o sianakt sapnavau, labai malonu sapna. sapnavau, kad esu nezinomam mieste ir sutinku ten didziuli suni, doga, ir pirma mintis ji pamacius buvo, o geras, cia gi mano suo, nors niekada tokio sunio nesu turejusi. ir tas suo tapo tarsi mano sargu. eidavo visur kartu ir pas mus buvo labai gilus rysys, jei trumpam kazkur dingdavo, zinodavau, kad reikiama akimirka atsiras salia. ji sbuvo milzinisko dydzio. na kaip ponis sakyciau. ka reiskia sapnuoti didziuli draugiska suni?

Vaikscioti po miesta sapne reikstu socialine aplinka.Kadangi miestas nepazystamas, greiciausiai vyksta pokyciai tavo aplinkoje.
Siaip jau suo nurodo i tavo gabumus, sugebejimus, kitaip tariant i Dievo dovana, kuria ignoravai ar tiesiog nebuvai pasiruosusi priimti , ir kuri turi buti suaktyvinta ir naudojama.Alternatyvoje suo simbolizuoja intuicija, iskitkimuma, dosnuma, sauguma,vaisinguma.Su siomis savybemis, jei nepasiduosi gundymams , busi pajegi iseiti i pasauli ir atlikti visa ka numaciusi

:DD
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#29299 o geras, tik dabar pamačiau, kad pakomentavai mano senus sapnus, kadangi moteri sapnavau jau seniai, tai galiu pasakyt, kad labai tiksliai mano sapna pakomentavai.
Vartotojo avataras
Parašė sonia
#29300 sapnavau nemalonu sapna: sapnavau, kad mama mire. atejo brolis pas mane ir pasakoja - kazkas nusove mama i pakausi - ispradziu dar buvo gyva, atejo pas mane prisidejusi skudura benzinu suvilgyta prie zaizdos, bet paskui ziuriu, kad veidas ir akys tokios keistos pasidare - ant ju tos benzinines demes pasirode (kaip ispylus benzina kazkur, tokia a la vaivoykste) ir ji numire... as sapne labai supanikavau, pradejau saukti, kodel ji ta skudura su benzinu ten dejo, gal del jo ir numire, nes benzinas apnuodijo viska... va toks keistas sapnas.

mane paskutiniu metu apemusi panika, nes pries kelis menesius susapnavau, kad mama man pasake, jog laukiasi, as labai apsidziaugiau ir t.t., o realybeje po poros dienu paskambino mama ir pasake, kad jai darys operacija ir salins gimda...
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
sonia rašė:sapnavau nemalonu sapna: sapnavau, kad mama mire. atejo brolis pas mane ir pasakoja - kazkas nusove mama i pakausi - ispradziu dar buvo gyva, atejo pas mane prisidejusi skudura benzinu suvilgyta prie zaizdos, bet paskui ziuriu, kad veidas ir akys tokios keistos pasidare - ant ju tos benzinines demes pasirode (kaip ispylus benzina kazkur, tokia a la vaivoykste) ir ji numire... as sapne labai supanikavau, pradejau saukti, kodel ji ta skudura su benzinu ten dejo, gal del jo ir numire, nes benzinas apnuodijo viska... va toks keistas sapnas.

mane paskutiniu metu apemusi panika, nes pries kelis menesius susapnavau, kad mama man pasake, jog laukiasi, as labai apsidziaugiau ir t.t., o realybeje po poros dienu paskambino mama ir pasake, kad jai darys operacija ir salins gimda...

Sunku pasakyti ka is esmes pats sapnas reiskia.Galim panagrineti simbolius kaip moko metafizikos mokslas.

Primiausia rupestis del mamos sveikatos matomai sukuria tokia simbolika kaip "mama" ir "brolis".
Metafizikoje moteriskas ivaizdis simbolizuoja prota, o brolis simbolizuoja pasamone. Suvis, saudymas arba sautuvai simbolizuoja pykti ir vidine susikaupuse agresija, kuri is to, kur yra zaizda , galima daryti isvadas, jog mastymas yra "pazeistas", o priemones ka nors pakeisti i gera, nera veiksmingos, nes nera teisingos,kaip tu ir pati suvoki - na kas gi deda benzinu suvilgyta skudura ant tokios zaizdos?Dabar berasant kilo dar viena izvalga apie benzina - pyktis neprovokuojamas paprastai praeina nesukeles konflikto.Ar nebus taip, kad kazkas tavajame mastyme is gilios pasamones iesko to "benzino" ir nesuvokia, jog reikia nedideles kibirksteles ir visa suliepsnos? Nes benzino plevele ant akiu simboliskai galima butu aiskinti kaip nesugebejima izvelgti esmes, tiesos, ka rodo benzino spalvota plevele ant akiu, nes akys simbolizuoja matyma , izvalga, o taip pat simbolizuoja nora matyti, kuris siuo atveju butu labai menkas, nes akys padengtos benzino plevele?
Toks ar kitoks butu sapno simboliu aiskinimas , pabandyk susitelkti savyje ir isjausti tai, ka prisiminsi jautusi sapne, o tai kaip supratau yra BAIME.Dar pasistenk suvokti, kad bet koks veiksmas grystas baime sukels vidine kancia, o veiksmas pagrystas meile, visada atnes palengvejima.
Del operacijos suprantu tavaji susirupinima.Tikekimes ,jei nera kokios rimtos ligos diagnozes, mamos priimtas sprendimas iseis jai tik i gera.Turiu padruske, ji apsisprende isimti gimda, nes vaiku ji nebetures, o menesines ja isvargino psichologiskai, tad prieme sprenidma ir daktarai ja palaiko.Man keistokas toks sprendimas, bet mes visi skirtingi, tad nelabai cia ka ir pakomentuosi.
Kas benutiktu, neprarask vilties, prasau... :flo
Vartotojo avataras
Parašė Marse
Auksinezuvele rašė:
sonia rašė:sapnavau nemalonu sapna: sapnavau, kad mama mire. atejo brolis pas mane ir pasakoja - kazkas nusove mama i pakausi -
Kas benutiktu, neprarask vilties, prasau... :flo

Patiko anksčiau įdėtas klausimėlis pabaigoje - o ką manote jūs?
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
#29438 Nesu visai tikra kam adresuotas klausimas...(?)
Parašė Praeive
#29541 Šiąnakt sapnavau. Miglotai nutuokiu su kuo susieti šį sapną, bet kažko nepagaunu. Įdomu, žuvele, tavo nuomonė...
Esu Paryžiuje, esame, kolegės, projekto veikla, laukia laisvalaikis, aš vairuoju mašiną, privažiuoju mirksinčią pervažą (traukinių? lėktuvų?), jau įsijungusi raudona lemputė, jau negalima važiuoti, bet ryžtuosi pasielgti "kaip negalima", pervažiuoju pirmąjį šlaugbaumą ir antrąjį. Matau per galinį langą policiją. Mane sustabdo. Žinau, kad bauda didžiulė. O be to, mes turime mažai laiko, norime patirti ką nors malonaus Paryžiuje. Moteris policininkė. Žiūriu į ją ir labai ramiai ir sklandžiai anglų kalba (mane nustebino, kad angliškai kalbu taip lengvai ir ramiai, in real-ne taip sklandžiai kalbu) sakau jai, kad tą akimirką kai kirtau mirksintį šlagbaumą suvokiau, kad elgiuosi neteisingai. Kažką pasakau apie tai, kad turime mažai laiko, bet tai ne taip reikšminga. Galvoju ką dar pasakyti, kai suvokiu, kad esmė yra labai trumpa ir paprasta ir aš ją jau pasakiau. Viskas tvarkoje. Mus tiesiog paleidžia.
Mano interpretacija: tikras ir gilus klaidos suvokimas atleidžia už neteisingus poelgius. Šis mano sapnas kažkaip susijęs su vakarykšte diskusija t.t. forume apie žmogaus atėjimo į šią žemę prasmę-įvardijau ją kaip mokymąsi/tobulėjimą, o man sakė, kad žmogus ir taip tobulas.
Vartotojo avataras
Parašė Marse
Auksinezuvele rašė:Nesu visai tikra kam adresuotas klausimas...(?)

Tai ne klausimas, tai jausmas (gal pojūtis, tiksliai nežinau) - patiko. O klaustukas iš citatos, atsiprašau, kad nepadėjau kabučių
Parašė autumn
#29745 Būtų įdomu, kaip pakomentuotum mano ne visai naują sapną.

Truputis faktų iš realybės: pažįstu jau beveik tris metus tokią mergaitę, vadinkim ją A. Ji mane supažindino su savo drauge, vadinkime B, bet aš ją mačius vos kelis kartus, man ji jokių simpatijų nekelia, gan netgi antipatiją. Taip pat supažindino su savo draugu, vadinkime C, su kuriuo dabar pati nebendrauja, o aš bendrauju, ir gan nemažai turbūt, ir man jis labai mielas žmogus. Tai va.

Sapnavau, kad, nežinau, kokiu būdu ir kokia proga aš, A, B ir C sėdėjome kavinukėje. Tada gavosi kažkas tokio, kad aš nuėjau parūkyt ar tai į tualetą, A ir B irgi parūkyt berods, ir jos išėjo. Tada aš grįžau pas C, kurio... nebebuvo. Baisoka buvo tai, kad jo visi daiktai buvo palikti ten, kur mes buvom. O jo nebuvo. Ir aš kažkodėl išsigandau, kad jis galėjo nueiti sau kažką pasidaryti, tada puoliau jam skambinti, bet pasirodė, kad jo telefonas kažkodėl pas mane. Atsibudau baisiai persigandus.

Įdomus faktas: A ir B ilgą ilgą laiką nebendravo, ir kai A papasakojau šitą sapną, ji sakė, kad kaip tik neseniai buvo su B vėl susitikusi. Nustebau.
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#29777 o aš šiąnakt ėjau į bažnyčią, Vilniaus arkikatedrą...buvo labai šviesu ir erdvu ten, nes ji buvo iš stiklo. dar švarų vandenį tekantį sapnavau.