Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Ars Velvetica
#297588 Aš nuo 2009 m. vartojau 400 mg XR dozę, per tą laiką mėginom su gydytojais keisti į dvigubą dozę dienos metu (200 mg x 2), nuleisti iki 300 mg, bet nelabai tiko, grįžom prie 400 mg (XR). Dabar mėginsiu pereiti vien ant valproato, paliekant kvetiapiną tik nakčiai prieš miegą. Ar kam nors yra tekę taip daryt arba vartoti valprotą (Depakine) kartu su kvetiapinu? Jei taip, kokiom dozėm? Būtų labai smagu, jei kas pasidalytumėte patirtim =)
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#297589 Gėriau berods 1000mg depakine ir 800mg seroquel XR, bet labai svorio priaugau ir vistiek nuotaikos kaitaliojos, tai pakeitėm depakine į litį, o seroquel nebeįpirkau ir taip pat teko keist į pigesnį, paprastą quetiapin. Galuojuos...
Vartotojo avataras
Parašė Ars Velvetica
#297592 Laikykis, Kunigaikšti Myškinai :flo
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#297598 Ačiū, Ars Velvetica, laikausi. =)
Kažkodėl galvoju kad mano gyd. grįžus man iš dienos stacionaro užkels quetiapino bent iki 600mg. Dabar geriu 400mg. Gėriau 200mg, galvojau jau visai nuims man quetiapiną, bet ne. Mano gyd. sakė, kad jis veikia ir kaip AD ir kaip normotimikas net.
Vartotojo avataras
Parašė Ars Velvetica
#297600 Gali būti, tokiu atveju ir man tektų kelt dozę, jeigu vadovautumėmės tokia logika :/
Parašė Rituletas
Ars Velvetica rašė:Aš nuo 2009 m. vartojau 400 mg XR dozę, per tą laiką mėginom su gydytojais keisti į dvigubą dozę dienos metu (200 mg x 2), nuleisti iki 300 mg, bet nelabai tiko, grįžom prie 400 mg (XR). Dabar mėginsiu pereiti vien ant valproato, paliekant kvetiapiną tik nakčiai prieš miegą. Ar kam nors yra tekę taip daryt arba vartoti valprotą (Depakine) kartu su kvetiapinu? Jei taip, kokiom dozėm? Būtų labai smagu, jei kas pasidalytumėte patirtim =)

Aš. Pats nejaučiu jokio skirtumo. Geriu 400 mg XR plius 1000mg Depakine Chrono (brangus velnias, bet yra pigesnio gamintojo). Aš esu visu 100% prieš Kvetiapino skaidymą į dalis. Tai - savižudybė. Gerti virš 400mg - taip pat. Galiu jaustis kaip noriu, tačiau kvetiapiną gersiu iki pat galo tik prieš miegą 400mg. O kas dėl Depakine, turėtų kito mėnesio pradžioje nuimt iki 500mg, vėliau išvis.

Šiuo metu, beje, geriu kokteilį. Tai būtų AD Escitaloprama Elicea, Kvetiapiną Seroquel XR, Tranxene (Dikalio klorazepatas), Cyclodol (Triheksifenidilis) bei Depakine Chrono (Lornoxicamumas). VASAROS TIKSLAS - tik AD, Seroquel ir Tranxene.

P.S - Nei nuo vienų vaistų man svoris neauga. Esu 188cm, sveriu 90kg. Taip jau apie 1,5 metų.
Vartotojo avataras
Parašė Ars Velvetica
#297653 Ačiū, Rituletai. O kokiai diagnozei esant tau skyrė tokį "kokteilį" ir pridėjo depakiną? Kiek žinau, nuotaikos stabilizatorių reikėtų nuimti po šešerių mėnesių profilaktikos arba tikėtino artimiausio afektinio epizodo pasikartojimo.

Mano paties baimė yra galimas svorio prieaugis (su kvetiapino poveikiu kovojau beveik ketverius metus, ir tik įsivedus tinkamą fizinę mankštą į dienos režimą bei pakeitus mitybą pavyko nusikratyti kelių "extra" kg) bei mąstymo sukaustymas, mąstymo greičio sulėtėjimas (kas būtina darbe ir studijuojant). Vartojau depakiną, kai pirmą kartą paauglystėje diagnozavo BS, bet sunkiai prisimenu jo tikslų poveikį, gal netgi pritarčiau, kad "nieko nepajutau". Žinoma, pasilieku galimybę visada sugrįžti vien prie kvetiapino.
Parašė Rituletas
Ars Velvetica rašė:Ačiū, Rituletai. O kokiai diagnozei esant tau skyrė tokį "kokteilį" ir pridėjo depakiną? Kiek žinau, nuotaikos stabilizatorių reikėtų nuimti po šešerių mėnesių profilaktikos arba tikėtino artimiausio afektinio epizodo pasikartojimo.

Mano paties baimė yra galimas svorio prieaugis (su kvetiapino poveikiu kovojau beveik ketverius metus, ir tik įsivedus tinkamą fizinę mankštą į dienos režimą bei pakeitus mitybą pavyko nusikratyti kelių "extra" kg) bei mąstymo sukaustymas, mąstymo greičio sulėtėjimas (kas būtina darbe ir studijuojant). Vartojau depakiną, kai pirmą kartą paauglystėje diagnozavo BS, bet sunkiai prisimenu jo tikslų poveikį, gal netgi pritarčiau, kad "nieko nepajutau". Žinoma, pasilieku galimybę visada sugrįžti vien prie kvetiapino.

Nėra už ką, Ars. Mano diagnozė yra šizoafektinis sutrikimas, tiksliau dar ją ir patikslino iki F25.2. Aš labai aktyviai sportuoju, tad galimas daiktas, kad dėl to svoris ir nekyla. Tariant kitaip, nepaisant vartojamų vaistų, atrodau daugiau, nei padoriai. Depakine man skyrė dėl neva nuotaikų šokinėjimo, nors jaučiuosi taip pat jau beveik du metus.

Sveikas problemos man nėra naujiena. Nuo pat jaunų dienų buvo mikčiojimas (įgimta), kuris žalojo mane kaip mažą vaiką. Patyčių nebuvo, nes mokiaus mažame Lietuvos rajone, o mano tėvo visi prisibijojo. Vėliau prasidėjo skrandžio opos (dariau per gyvenimą žarnos valgymo procedūrą 6 kartus), tai vėliau priskyrė opų atsiradimą prie nervų sistemos. Dar vėliau prasidėjo panikos atakos (kažkur 15-16 metų). Tiesa viską sutvarkydavo AD. Buvau baigęs juos gert, bet ties 18 metais ir egzaminais brandos uzejo geguze vel panikos atakos, bet viska sutvarke AD, tai leido gerai juos parasyt. Iki 2011, kai viena karta gyvenime buvo didybes manija ir tiesiog ipaise sizoafektini sutrikima.

Kas del vaistu kokteilio, mes bandome viska del vieno dalyko - kuo geresnes mano savijautos. As atlaikau labai didideli fizini kruvi (del lesu turejimo galiu sau leist sirdi issitirt su veloergometrija kas puse metu, kaip ir daugeli organu kas metai), esu gabus moksluose ir kitoje veikloje, ir kol kas tie gabumai nemenksta. Sirdi vis tiriu, nes del pazeistos CNR man yra savaimine tachikardija (gerai, kad ne kiekviena diena ar ypac daznai). Taip pat uzeinantys blogumai (net neina ju kitaip pavadint, ne panikos atakos, bet tiesiog bloga savijauta) neleidzia ramiai gyvent. Kaip minejau, anksciau AD viska sutvarkydavo. Dabar nebe. Dabar kombinuotai bandom kazka. Kol kas savijauta sakyciau 65% is 100%. Taigi yra kur eit i prieki.
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#297704 Rituletai ,galetum susikurti dienoraštį ,ten daugiau galetumem pasikalbeti.Parašytum apie savo gyvenimą.
Parašė Rituletas
maingirdas rašė:Rituletai ,galetum susikurti dienoraštį ,ten daugiau galetumem pasikalbeti.Parašytum apie savo gyvenimą.

Nematau prasmės. Nemanau, kad kažkams įdomus kažkokio nesveiko žmogaus gyvenimas (o jei ir kam būtų, į PM'ą parašytų). Galima va, kaip padariau, patart, pasakyt kaip mane veikė vaistai ir panašiai. Bet išsiplėčiau per daug šioje temoje. Tikrai turėsiu omenyje ateityje.
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
Rituletas rašė:
Nematau prasmės. Nemanau, kad kažkams įdomus kažkokio nesveiko žmogaus gyvenimas (o jei ir kam būtų, į PM'ą parašytų). Galima va, kaip padariau, patart, pasakyt kaip mane veikė vaistai ir panašiai. Bet išsiplėčiau per daug šioje temoje. Tikrai turėsiu omenyje ateityje.
visi čia mes tokie ,nesigėdink ir rašyk apie save ,nes mums įdomu ...
Vartotojo avataras
Parašė Ramu5
#297828 šiaip skauda galvą man kažkaip nuo jo (skausmai vis atsinaujina)
Vartotojo avataras
Parašė Ars Velvetica
Rituletas rašė:
Ars Velvetica rašė:Ačiū, Rituletai. O kokiai diagnozei esant tau skyrė tokį "kokteilį" ir pridėjo depakiną? Kiek žinau, nuotaikos stabilizatorių reikėtų nuimti po šešerių mėnesių profilaktikos arba tikėtino artimiausio afektinio epizodo pasikartojimo.

Nėra už ką, Ars. Mano diagnozė yra šizoafektinis sutrikimas, tiksliau dar ją ir patikslino iki F25.2. Aš labai aktyviai sportuoju, tad galimas daiktas, kad dėl to svoris ir nekyla. Tariant kitaip, nepaisant vartojamų vaistų, atrodau daugiau, nei padoriai. Depakine man skyrė dėl neva nuotaikų šokinėjimo, nors jaučiuosi taip pat jau beveik du metus.

Sveikas problemos man nėra naujiena. Nuo pat jaunų dienų buvo mikčiojimas (įgimta), kuris žalojo mane kaip mažą vaiką. Patyčių nebuvo, nes mokiaus mažame Lietuvos rajone, o mano tėvo visi prisibijojo. Vėliau prasidėjo skrandžio opos (dariau per gyvenimą žarnos valgymo procedūrą 6 kartus), tai vėliau priskyrė opų atsiradimą prie nervų sistemos. Dar vėliau prasidėjo panikos atakos (kažkur 15-16 metų). Tiesa viską sutvarkydavo AD. Buvau baigęs juos gert, bet ties 18 metais ir egzaminais brandos uzejo geguze vel panikos atakos, bet viska sutvarke AD, tai leido gerai juos parasyt. Iki 2011, kai viena karta gyvenime buvo didybes manija ir tiesiog ipaise sizoafektini sutrikima.

Kas del vaistu kokteilio, mes bandome viska del vieno dalyko - kuo geresnes mano savijautos. As atlaikau labai didideli fizini kruvi (del lesu turejimo galiu sau leist sirdi issitirt su veloergometrija kas puse metu, kaip ir daugeli organu kas metai), esu gabus moksluose ir kitoje veikloje, ir kol kas tie gabumai nemenksta. Sirdi vis tiriu, nes del pazeistos CNR man yra savaimine tachikardija (gerai, kad ne kiekviena diena ar ypac daznai). Taip pat uzeinantys blogumai (net neina ju kitaip pavadint, ne panikos atakos, bet tiesiog bloga savijauta) neleidzia ramiai gyvent. Kaip minejau, anksciau AD viska sutvarkydavo. Dabar nebe. Dabar kombinuotai bandom kazka. Kol kas savijauta sakyciau 65% is 100%. Taigi yra kur eit i prieki.

Ačiū, kad daliniesi, Rituletai :) Iš tikrųjų stebina, kad išlieki motyvuotas ir valingas (sportuoti) vartodamas tiek vaistų ir susidurdamas su tiek problemų. Mane tik smalsumas pagavo, ar kada nors svarstei ir psichologinės/psichoterapinės pagalbos būtinybę šalia to, ką jau turi. Beje, ar teisingai suprantu, jog gydaisi privačiai?
Vartotojo avataras
Parašė Ars Velvetica
Ramu5 rašė:šiaip skauda galvą man kažkaip nuo jo (skausmai vis atsinaujina)

"Nuo jo", tai nuo kvetiapino? :)
Parašė Rituletas
Ars Velvetica rašė:Ačiū, kad daliniesi, Rituletai :) Iš tikrųjų stebina, kad išlieki motyvuotas ir valingas (sportuoti) vartodamas tiek vaistų ir susidurdamas su tiek problemų. Mane tik smalsumas pagavo, ar kada nors svarstei ir psichologinės/psichoterapinės pagalbos būtinybę šalia to, ką jau turi. Beje, ar teisingai suprantu, jog gydaisi privačiai?

Nėra už ką. Mane veikia ne tiek vaistai neigiamai, kiek, kaip minėjau, blogumai retkarčiais dienoje. Kai jų nėra, galiu nuverst kalnus tiek su galva, tiek ir su raumenimis. Pas psichologę ėjau, tiek mokamą, tiek nemokamą, bet naudos didelės nemačiau, nes nekažką padėjo, tad dėl laiko stokos mečiau. Eiti pas mokamą išvis kvaila, kai kažkam krauni turtus, o tau visiškai nepadeda. Šiuo metu lankausi pas psichiatrę, su kuria viską žiūrim ir ji išrašo vaistus. Vis tiek teisė vairuoti man nuimta nuo didybės manijos atsiradimo, tad nelabai yra skirtumas, ar privačiai eičiau, ar ne - niekas man pažymos neduos vis tiek. Tiesiog patinka esama psichiatrė, o didžiausia problema ir yra ta, jog negalima vairuoti dėl ligos, nors man atrodo, kad tai galėčiau daryti. Viskas toliau so so.