- 2013 06 28, 20:45
Peran rašė:Na vaistu gausybe tai vartoji ne tas zodis.. jie padeda bet pilnai neisgydo, netgi slopina stipriai..o darbas su savimi tai jura, ezeras maudynes, kopos, vazinejimasis su dviraciu, iskylos, krepsinis, zvejyba, knygu skaitymas, psichologines pagalbos telefonu pasiskambinimas..o tau kaip supratau depresija? Ilgai vaistus vartoji?:)
Bet ką daryti, negi visą dieną verkti, kankintis...Griebiuosi ko galiu tokiu metu. Mano gyvenimas kitoks, draugai senai susiporavę, o kurie ne - tie emigravę. Mieste veiklos mažai, į gamtą nėra galimybės nuvažiuoti. Skaitau knygas nuo psichologinių, kurias mėgstu nuo jaunų dienų iki detektyvų. Skaitymas - tai vienintelis man džiaugsmą ir nusiraminimą teikiantis "vaistas". Dar vadinu meditacija, nes mane tai džiugina - gaminu natūralią kosmetiką sau. Bet kai būna taip blogai, nieko nenoriu. Prisiverčiu tik knygą pasiimti į rankas.
Man depresija, prieš 8 men. vėl diagnozavo gilią depresiją, nes buvo jau noras nusižudyti. Dabar džiaugiuosi, kad bent tas noras jau nebekankina, nes supratau, kad tai tik mintis, to nepadaryčiau, nes tai beprasmiška. Tiesiog tas vidinas skausmas būna toks didelis, kad norisi amžinai užmigti ir miegoti. Buvo atvejų, kai iš to vidinio skausmo, graužaties žirklėmis drąskiausi rankas, kad fizinis skausmas užgožtų dvasinę kančią (žiemos metu jas slėpiau po rūbais, niekas nė neįtarė). Dabar laukiu vakaro, kai galėsiu ramiai atsigulti su knyga rankoje ir užmigti. Sergu depresija nuo 12 klasės. Studijų metais buvo stiprus pagerėjimas, tai 4 metus gyvenau pilnavertį gyvenimą, apie depresiją, vaistus net minčių nebuvo. Vėliau...po tam tikrų nenusisekimų gyvenime vėl pradėjo kartotis depresija - tai dabar bus 9 metai, kai kovoju su šia liga. Buvo pertraukos ~ 6 -8 mėn. kai jaučiausi gerai, nevartojau vaistų. Paskui vėl pablogėjo, taip ir gyvenu. Vaistus vartoju gal kokius 6-7 metus. Tiksliai net neskaičiuoju. Bet be vaistų negalėjusi būčiau dirbti

Dabar padariau sprendimą, kad reikia ne vaistus saujom gerti, o gydyti vidų. Laukiu nesulaukiu, kada atsigulsiu į ligoninę.