Moderatorius: signs

Parašėmarronnier
#310727 Pasidalinsiu ir aš savo patirtim su šiuo AD.

Na ką - išgijau. Tiesa, vartojau kiek ilgiau nei įprastai vartojama, tiesiog taip pakliuvo, gydytojas sakė, dėl psichoterapijos. Miegas, mityba, susikaupimas susitvarkė greičiau nei per pirmą mėnesį. Seksas nenukentėjo. Nepriaugau, o atvirkščiai - numečiau tiek, kiek svėriau prieš susergant.

Nei rekomenduoju nei ką, tiesiog nepraraskit vilties ir pasikliaukit gydytojais. Jei vienam tiko vienas, dar nereiškia, kad ir kitam tiks. Tikėkit savo vaistais, kuriuos geriat. Vien jų neužtenka.

:aciu
Vartotojo avataras
Parašė nnijole
#310730 Dziugu girdeti :)!
Vartotojo avataras
Parašė Caprittarius
#310895 Aš nutraukiau savarankiškai. Pasiskaičiau indikacijas dėl šlapimo spalvos ir atsitokėjau. Esu sirgęs gelta, tai kepenys turbūt pasilpusios. Kai vartojau valdoxaną buvo kažkoks jausmas keistas pilnumo-sunkumo, mat vartojau ir vartoju vitaminus dar, plečiančiuosius. Tai pastarųjų atsisakydavau. Po atsitokėjimo, antraip gavosi tai ir visks ok dabar. Reikės pas psichiatrę prie progos nueit ir kitokių paprašyt, likusį Valdoxaną atiduosiu. Lyg tyčia nepraimta visa dėžutę liko. Seksas nebuvo nukentėjęs - šešias valandas ariau ariau ariau....Savijauta lyg ir nepasikeitė, o gal į geresnę pusę, gal saulė veikia, gal ramybė namuose - jokių stresų beveik, jokių baimių. Svoris kaip svoris...žiemą ir taip per daug valgau, mat šaltoka, virusai, reikia imunitetą prisaugoti. O ir nerimas priverčia šaldytuvo dureles varstyti periodiškai tik akį užmesti "pasisveikinti" :)

Manau rasiu tinkamesnių vaistų. Prieš tai vartojau Arketis, Escitalopran Actavis, Asentra, Xanax...
Parašė Sidabrinė
#311755 Sveiki.
Antradienį nakčiai išgėriau pirmą tabletukę. Nemiegojau. ( kreipiausi į psichiatrę dėl nemigos...)
Kadangi anksti keltis į darbą įkaliau Stilnoxo ( gyd neprieštaravo, aptarėm tai vizito metu)
Kitas naktis kai nereik keltis dar sunkiau užmiegu, paryčiai akys stačios........sakyčiau dar blogiau.
Tapau dirglesnė, kažkiek, ir pastebėjau ( gal vėl gi stebėti labiau save pradėjau) atmintis pablogėjo....
aš nesena , dar ir ne pusamžė :(
Kažin kiek laiko reik gerti vaistus, kad pastebėti ar tinka?
Parašė Sidabrinė
#311756 Jau pasiskambinau gydytojai.
Liepė nutraukti ir nebegerti nieko.
Pirmadienį eisiu konsultuotis.
Parašė sophie
#311757 Sidabrine, aš irgi lygiai kaip tu antradienį pradėjau gerti Valdoxaną. Nežinau, kaip užmigčiau tik su juo, nes nebandžiau, jau kurį laiką miegu tik įkalus zolpidemo, labiausiai dėl šitos problemos ir pasiryžau užsukti pas psichiatrę. Tik kad man ne tik leido gerti migdomuosius, bet net išrašė daugiau, kad iki kito apsilankymo užtektų. Tai ir geriu tabletes saujom vakarais...
Šiaip internetuose sako, kad per pirmą-antrą savaitę Valdoxano poveikis pasireiškia. Jo veikimas ganėtinai greitas, pusperiodis 1-2 valandos, tai labai greit metabolizuojamas (kokio cipralexo, pvz., pusperiodis virš 27 valandų - palyginimui).
Aš tai pastebėjau, kad man rytais dar labiau miego dabar norisi, bet kai išsiverčiu iš lovos, jaučiuosi labiau pailsėjus ir mažiau norisi atgal į tą lovą grįžti. Ir, atrodo, kažkokia ramesnė pasidariau, mažiau verkt norisi, bet nežinau, ar čia vaistai (kažkaip galvoju, kad po trijų tablečių negali kažkokių stebuklų būti...), ar tiesiog rimsta dalykai gyvenime - vakar nevažiavau į darbą, šiandien paskutinė diena prieš šiokias tokias atostogas, tai gal dėl to mažiau iš proto einu.
O tau kada pas psichiatrę? Jeigu ne labai toli, tai gal bandyk dar pagert tą Valdoxaną, tas tikrasis poveikis vis tiek tik po kurio laiko pasimatys... Ir aš tavo vietoj dėl miego gerčiau ir Stilnoxą (savo vietoj tai lygiai taip ir darau :D), nes kai negaliu užmigti, man isterijos prasideda ir jaučiuos milijoną kartų blogiau nei užmigus kad ir su vaistais.
Parašė sophie
#311758 O aš tiek stengiaus rašydama... :D
Parašė Sidabrinė
#311759 Kai pasiskambinau ir papasakojau, kad esu irzlesnė ( pasakiau ir tas mintis, kad gal esu irzlesnė dėl nenoro susitaikyti su diagnoze, nes buvo smūgis, kažkodėl galvojau, kad šiaip mano būsena normali, kad normalu taip jaustis, o pasirodo ne) , kad nemiegu, tai iš karto pasakė, kad negerčiau, kad ne mano vaistas.
Parašė Sidabrinė
sophie rašė:O aš tiek stengiaus rašydama... :D

:)))
ačiū Sophie.
Kažkaip panikuoju ''kas bus jeigu..''
Vartotojo avataras
Parašė Caprittarius
Sidabrinė rašė:
sophie rašė:O aš tiek stengiaus rašydama... :D

:)))
ačiū Sophie.
Kažkaip panikuoju ''kas bus jeigu..''

Gana gyventi teorijomis - "kas bus jeigu", gyvenk čia ir dabar :) tvirčiau jausies.
Parašė Sidabrinė
#311764 Oi čia sunkiau, bet ir ne į temos temą.
Parašė sophie
#313276 Labai norėčiau komentaro iš žmonių su didesne vaistų vartojimo patirtimi...
Geriu Valdoxaną jau mėnesį. Negaliu sakyti, kad niekuo nepadeda. Esu šiek tiek ramesnė, dingo noras apsiverkti dvidešimt kartų per dieną tiesiog dėl nieko. Miego ritmas panašėja į normalų - anksčiau prabundu, vakare kartais užsimanau miego. Užmiegu kas naktį tik su migdomaisiais, ryte būna prabundu labai anksti po keturių - penkių valandų miego, bet taip geriau nei anksčiau miegoti po 12 valandų ir daugiau. Viskas būtų lyg ir pakenčiama, bet kartais būna tokių dienų, kai nors po traukiniu lįsk, nes viskas taip bloga. Praėjusią savaitę net norėjau važiuoti pas gydytoją neužsirašiusi ir prašyti, kad duotų dar ko nors, nes per daug negerai, ir nevažiavau tik todėl, kad tą dieną ji nedirbo. Aš žinau, kad taip greit nepasveiksiu, ir nesitikiu ponių ir vaivorykščių (nors kai kurie žmonės yra pasakoję, kad gyvenimas laaabai gražus su antidepresantais, ko aš nejaučiu), bet nežinau, ar taip ir turi būti, ar šitų vaistų man nepakanka. Pradėdama gydymą psichiatrė minėjo, kad jei nepadės, pridės dar vaistų rytams, bet nežinau, ar čia tokia situacija kad nepadeda ir tikrai to prašyti, ar aš per daug tikiuosi iš tablečių...
Vartotojo avataras
Parašė Skaidra
sophie rašė:Labai norėčiau komentaro iš žmonių su didesne vaistų vartojimo patirtimi...
Geriu Valdoxaną jau mėnesį. Negaliu sakyti, kad niekuo nepadeda. Esu šiek tiek ramesnė, dingo noras apsiverkti dvidešimt kartų per dieną tiesiog dėl nieko. (...) Praėjusią savaitę net norėjau važiuoti pas gydytoją neužsirašiusi ir prašyti, kad duotų dar ko nors, nes per daug negerai, ir nevažiavau tik todėl, kad tą dieną ji nedirbo. Aš žinau, kad taip greit nepasveiksiu, ir nesitikiu ponių ir vaivorykščių (nors kai kurie žmonės yra pasakoję, kad gyvenimas laaabai gražus su antidepresantais, ko aš nejaučiu), bet nežinau, ar taip ir turi būti, ar šitų vaistų man nepakanka. Pradėdama gydymą psichiatrė minėjo, kad jei nepadės, pridės dar vaistų rytams, bet nežinau, ar čia tokia situacija kad nepadeda ir tikrai to prašyti, ar aš per daug tikiuosi iš tablečių...

Man valdoxan nepadėjo visiškai. Nežinau, ar teisingai pasielgiau, gal irgi per greitai paprašiau juos pakeisti (gėriau juos du mėnesius), tačiau tokios duobės ilgiau tverti nebegalėjau. Taip pat blaiviai žiūrėjau į vaistus ir nesitikėjau minėtų „vaivorykščių“, bet buvo tikrai labai negerai. Vaistus pakeitė (gretimai gėriau dar du, dabar išvis 3) ir jaučiuosi daug stabiliau. Tad siūlau nebijoti pasitarti su gydytoja dėl keitimo, jei jauti, kad vaistai nepadeda.
Parašė sincopate
#314444 [quote="kukas"][quote="Lota"]klausiu nes, man irgi gyd. situs vaistus minejo. Tai noriu suzinot ar geriau jautiesi, nei pries tai. ir kokius pries tai gerei.
Man tai chana nieks nepadeda.[/quote]
Aš geriu Zoloftą ir Valdoxan. Manau,kad geriau jaučiuosi. Man turėjo sumažinti Zolofto dozę,nes jis mane per daug užaktyvina, todėl papildomai paskyrė Valdoxan, o kartu jis suderina miego ir budrumo ritmus. Tai mano atveju tiko.Naudoju nedidelę dozę tai nieko labai daug pasakyti negaliu. Prieš tai gėriau Cipralex ir Cimbaltą bandžiau, bet pastaroji visai netiko, o Cipralexas pradėjo labai slopinti ir dingo lytinis potraukis.[/quote]

o nuo zolofto tau lyt. potraukiu viskas gerai? nes as jo atsisakiau.. jau pradzioje vartojimo atsirado lytine disfunkcija
Vartotojo avataras
Parašė Ars Velvetica
#314945 Kaip su kompensacija šitam vaistui? Kam jį pilnai kompensuoja, gal kas pamenant šifrus?