Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Caprittarius
Dominyka rašė:O kiek iš viso metų jau sergi ir, jei ne paslaptis, kiek tau dabar?

Beje, kažkaip keista, kad tavo depresija nera sunki, bet tiek ivairiu medikamentu vartoji...Kodel tiek reikia? :? Beje, xanax tai raminamieji, ar galima juos nuolat vartoti? maniau, kad tik laikinai.

ir dar vienas klausimas: kaip patkai i stacionara ir kodel? :)

Man prasidėjo depresiniai simptomai nuo 9 metų (patyčios, atmetimas iš visų kiemo draugų, bandymas terorizuoti mokykloje, bet vienaip ar kitaip atsilaikiau). Pirmą kartą pas psichologą nuėjau 16 berods. Bet tik paauglystei visa tai priskyrė... prastas psichologas. Man dabar 34.
Medikamentus, kuriuos išvardinau vartojau po vieną skirtingu metu. Buvo pertraukų, kaip dabar, atsisakiau valdoxano dėl poveikio kepenims požymių, o pas psichiatrės dar nenuėjau. Manau apsidrausti norėčiau metų laikų permainoms, bent silpno kokio zolofto ar seroxato kuriam laikui. Xanaxa vartojau kurį laiką, kiek tos ramybės buvo, nepamenu. Pamenu, kad vieni vaistai labiau veikė, kiti ne, trečių naudingą poveikį supratau tik nutraukus jų vartojimą.
Į stacionarą prašiausi. Norėjau kitos aplinkos negu buvau tam kad pailsėtų protas visiškai, kad nereikėtų savo psichinių išteklių padalinti kovai vidinei ir išorinei su įvairiais idiotais :) Buvau pavargęs nuo darbo vienoje įmonėje, mačiau nusoilpimo, persitempimo požymius, gerai šiaip laikaisui išoriškai, bet mačiau, kad jei ilgiau tempsiu, trūksiu, tad geriau pradėti rūpintis savimi. Kaip tik psichiatrė turėjo duomenis įstaigos, man pasiūlė - sakiau, kad būtent tai yra ko man reikia. Iš tiesų pailsėjau. Kiek darbo su savimi buvo, nepamenu, bet tai buvo impulsas tolimesniems pokyčiams. Stacionaras yra gerai, nes susitelki darbui su savimi, kiek pajėgi. Bet reikia ir natūraliomis sąlygomis su savimi dirbti. Stacionaras yra kaip bokso ringe kampelis atokvėpiui ar pan :)
O dabar kiek esu pažengęs, tai manau, kad nebe reikalo aš pradėjau, ne veltui. Tik dar daugiau man impulsų reikia, šiek tiek bijau, bet ir jaučiu alkį išbandymams, bendravime gal net labiau, bet tarp normalių žmonių, ne šiaip gatvės idiotų :)
Parašė Dominyka
#311223 O kiek metu jau mazdaug geri vaistus?

Ir cipralexa esi geres? Kaip tau jis? KOks jis vaistas, lyginant su kitais?

Beje, ar liga pas tave vis dar ta pati ar ji kazkaip kinta?

Sorry, kad tiek daug klausimu uzduodu :)
Vartotojo avataras
Parašė Caprittarius
Dominyka rašė:O kiek metu jau mazdaug geri vaistus?

Ir cipralexa esi geres? Kaip tau jis? KOks jis vaistas, lyginant su kitais?

Beje, ar liga pas tave vis dar ta pati ar ji kazkaip kinta?

Sorry, kad tiek daug klausimu uzduodu :)
Vartotojo avataras
Parašė Caprittarius
#311234 vaistu poveikio jau nepamenu, o ir diagnozes man naujai nebenustatinejo. Yra dar baimiu, nesaugumo, bet tam jau reikia samoningos treniruotes praktikoje - einant i baime :) kazkaip paskutiniu metu jauciu polinki atkristi i kaip vadinu transa hipnotini, matyt smegenyse cheminiai procesai tikrai dar itakoja mastyma, busenas. Nevartoju nieko db, reiks testi. Bet terapija, sportas yra naudinga. Gal meditacija dar kaip kam. Klausk atsiputus manes, feel free :)
Parašė feci quod potui
#311960 Vartoju šitą vaistą 6 sav. (4 sav. 10 mg ir 2 sav. 15 mg) ir nesuprantu, ar jis man veikia (turbūt neveikia, jei klausimas kyla :) ). Visos mano problemos prasidėjo nuo studijų, bet dabar aš akademinėse, tai vis vien kai pagalvoju apie mokslus negera pasidaro ir manau, kad nesugebėčiau mokytis. Lyg ir pasidariau mažiau mieguistas dienom, bet vis vien nedarbingas. Nors pastaruoju metu daug miegu ir labai sunku rytais atsikelt, turiu užsistatęs žadintuvą kasdien 10 val. ryto, bet nukeldinėju ir atsikeliu daug vėliau (dažnai po 12-os). Prieš savaitę pirmąkart gyvenime išmiegojau 14 val. (ir tai buvo naktį prieš tai gerai išsimiegojus).
Turbūt reiks dar didint iki 20 mg ir žiūrėt, bet pagalvoju apie prašymą pakeisti vaistus, nors bijau, kad kiti turės daugiau šalutinių poveikių, o su šitais beveik jų nebuvo.
Ir vis dar galiu ejakuliuoti :da, nors skaičiau, kad užsieny šitą vaistą urologai vyrams skiria nuo priešlaikinės ejakuliacijos....
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#311961 Na per šešias savaites jau turėjai pajusti kažkokį poveikį. Beje, mieguistumas - vienas jų.
Vartotojo avataras
Parašė Peleda
#312721 Man kilo toks klausimėlis. Jau kelis mėnesius geriu po dvi escitalopramo tabletes, bet nesuprantu, nuo to laiko nebegaliu verkti. Keistai skamba... Bet kartais taip norisi išsiverkti, bet neina. Pastebėjau tai, kai padidinau dozę nuo 1,5 tabletės iki 2. Ar Jums taip nėra buvę? Gal čia tik sutapimas, bet kažin...
Vartotojo avataras
Parašė Freudas
#312723 Aš gėriau escitalopramą, tik neprisimenu, kokiomis dozėmis. Man jis labai tada tiko ir padėjo. O tokio šalutinio poveikio, kaip negalėjimas išsiverkti nepastebėjau. Iš viso jokio šalutinio poveikio nebuvo :?
Parašė Ly
#313150 Sveiki,

Man išrašė CITALOPRAM gydyti nerimo sutrikimus. Čia jie skaitosi iš silpnesniųjų?
Parašė Linaaa
Ly rašė:Sveiki,

Man išrašė CITALOPRAM gydyti nerimo sutrikimus. Čia jie skaitosi iš silpnesniųjų?

Aš šį vaistuką geriu jau mėnesis.Jokio šalutinio poveikio nebuvo,jaučiu nedideli pagerejimą,geriu po viena tablete ryte,bet kartais reikia ir raminamuju.Gal reikia laiko kad jau nereiktu tu raminamuju.Stengiuosi uzsiimti bet kokia veikla,sunku pradžioj,bet padeda...
Vartotojo avataras
Parašė cideksas
#313484 as ir ji geriu jau 4 men po 50mg ryte bet kazkokio pagerejimo nejauciu padidino doze iki 100mg bet pavartojus keleta dienu pradejo skaudeti inkstus nezinau ar cia sutapimas perejau vel prie 50mg ir viskas susitvarke
Vartotojo avataras
Parašė cideksas
#313492 max doze yra 200mg jeigu ka :da
Vartotojo avataras
Parašė cideksas
#313493 sorry visai ne apie tuos vaistus parasiau as turejau galvoje sertralina...