Moderatorius: signs

Parašė Vivi
Jozhik v'tumane rašė:
Procyon rašė:Tik dabar pastebėjau, kad nuo venlafaksino padažnėjo pulsas: 95-100... Buvo dar kam nors toks šalutinis? Nemiga lyg ir nebekamuoja daugiau nei įprastai. Teigiamo poveikio, praėjus 3 savaitėms, kol kas lyg ir nėra.

Kai sekasi su Alventa? Šiaip jis gali sukelti nemigą ir stiprų nerimą. Jei labai užsitęsia, geriau sakyt gydytojui. O teigiamas AD poveikis kartais pasireikškia ir po kelių mėnesių... Iš pradžių galim patys nepastebėt gerėjimo požymių grynai dėl pačios ligos, dėl įsiliūdėjimo.

Kalbant apie svorį, tai man Alventa buvo įvarius anoreksiją. Kai kam forume nuo jos augo svoris. Matyt, priklauso nuo organizmo, kaip jis reaguoja.

Man pašaliniai - stiprus galvos svaigimas, silpnumas, pykinimas. Miegas irgi sutriko, atsikeliu anksti ir neužmiegu, arba naktį išbundusdinėju kas 2 val. To anksčiau nebuvo.
Pulsas mano visada buvo greitas. Bet pradžioje jaučiau, kad širdis muša dar labiau. Dabar lyg ir sumažėjo visi minėti šalutiniai, liko tik pykinimas. Neilgai geriu (2 sav.), tai poveikio nelabai dar jaučiu. Lyg nuėmė perdėtą jautrumą, blokuoja blogas mintis, nuotaika kartais jau skaidresnė.

Dėl anoreksijos tai net išsigandau. Galvojau, kad tik Cymbalta mažina svorį, bet jei ir šitie, tai....Mano KMI normalus, gal koks 1-2 kg galėtų nusiimti, bet jei daugiau, tai baisu. Priaugti irgi nenoriu :(
Vartotojo avataras
Parašė Jozhik v'tumane
#313767 Gali būti, kas po savaitės praeis ir pykinimas. Svarbiausiai, kad nemiga ir nerimas nesitęstų.

Suprantu, kad dėl svorio neramu. Man kai po Alventos paskyrė Mirtazapiną (Remeronas tas pats), tai vajė vajė... Sakiau, geriau žudysiuos, nei vartosiu, nes nuo jo beveik visi svorio priaugdavo. Ir ką... Svorio nepriaugau, vaistas man tąkart tiko idealiai. Tiksliau, puikiai ištraukė iš tų nerimo ir nemigos gniaužtų, į kuriuos mane buvo įstūmusi Alventa.

Man atrodo, už visus vaistų šalutinius poveikius, kur kas baisesnės yra mūsų baimės. Svarbu nusiteikti, kad viskas vienaip ar kitaip baigsis gerai. Kad šalutiniai praeis, o jei nepraeis, išbandysiu kitus vaistus.

Tai linkiu kantrybės ir drąsos. :flo
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
#313769 Man jis labai padėjo. Bet vartoju ilgai. Svoris taip, priaugo. :bloga
Parašė sophie
#314169 Pradėjau gerti dar ir Efexorą. Prisiskaičius jūsų istorijų baisoka buvo, bet kol kas lyg ir viskas normalu. Tik šiek tiek pykina ir rankos dreba. Rankų drebėjimas per daug nedžiugina, nes dirbu kruopštumo reikalaujantį darbą rankomis. Na, bet bent jau ne chirurgė aš, tai kaip nors išgyvensiu, gal praeis per laiką.
Skaitinėju internete vis apie šituos vaistus ir imu galvoti, ar tikrai reikėjo man tų papildomų tablečių. Visur žmonės rašo, kad siaubingai sunku mesti. Aišku, man vaistų metimas dar ilgai negresia, bet vis tiek neramu. Naudoję kažką iš vanlafaxino - gal galit pasipasakoti, kaip sekėsi nutraukti vaistus? Ar tikrai tokia baisi abstinencija?
Parašėnemoku
#314170 Gal dar kas nors gali pasidalinti patirtimi - ar auga nuo jo svoris?
Parašėnemoku
Procyon rašė:Buvo kam nors nuo jų padažnėjęs žiovulys? Visgi negarantuoju, kad čia nuo Effexoro. Jokie rimtesni šalutiniai kol kas nepasireiškė.

Ir aš jaučiu, kad pradėjau žymiai dažniau žiovauti, nors miegot tikrai nenoriu.
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#314692 Man visai netiko jie visokiu tu salutiniu buvo ...
Parašė sophie
#315821 Kadangi su vaistais turiu itin mažai patirties, noriu paklausti - ar gali būti taip, kad dėl jų kyla mintys apie savęs žalojimą ir savižudybę? Kol negėriau Efexoro, lyg ir neturėjau tokių minčių, o dabar kasdien po kelis kartus reikia sau priminti, kad tai nėra išeitis ir kad taip nereikia daryti.
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#315844 Nu jis tai gali , kaip ir inf lapeli parasyta nuos soc. fobijos tai buvo visai priesingai uzkele tas baimes nemenkai ...
Parašėnemoku
sophie rašė:Kadangi su vaistais turiu itin mažai patirties, noriu paklausti - ar gali būti taip, kad dėl jų kyla mintys apie savęs žalojimą ir savižudybę? Kol negėriau Efexoro, lyg ir neturėjau tokių minčių, o dabar kasdien po kelis kartus reikia sau priminti, kad tai nėra išeitis ir kad taip nereikia daryti.

Kaip jau tau ir atsakė, tikrai gali būti. Turėtu praeiti per kelias savaites arba anksčiau.
Vartotojo avataras
Parašė malonas
#315861 Man tai labai juokinga tai, kad prie antidepresantų galimų šalutinių poveikių būna parašyta "depresija". :achtung

Taip ir su mintimis apie savižudybę ir savižalą. Atrodo, vaistas turėtų nuo to padėti, o jis kaip tik iš pradžių viską net pablogina. :bloga
Parašėnemoku
#315868 Gal kam nors nuo šio vaisto pasireiškia vidurių užkietėjimas? Kaip su tuo kovojat? Laisvinamieji visą laiką kol vartosiu AD ne išeitis, ilgalaikėj perspektyvoj nuo jų gali būt blogiau... Derėtų pridurti, kad 1) mityba gera (valgau vien sveikai - daržovės, grūdai ir pan.) 2) geriu daug vandens 3) judu kiek galiu 4) liaudiški patarimai - razinos, citrinos, pasukos, sėlenos, linų sėmenys ir t.t. išbandyti, žodžiu, gyvenimo būdo korekcija nepadės, tai reikia kažko rimtesnio.
Parašė Kesone
#316031 Man panaši problema dėl vidurių. Liaudiškos priemonės nepadėdavo, o prie dažno laisvinamųjų vartojimo žarnynas aptinksta ir pradeda išvis nebedirbti. Gastroenterologė patarė naudoti miltelius Forlax (nereceptiniai, vaistinėse 20 pakelių apie 20 Lt). Jie neleidžia žarnynui abzorbuoti vandenį, dėl to viduriai nekietėja. Be to prie jų nepriprantama, gydytoja sakė vartot net iki pusmečio , po 1-2 pakelius per dieną. Galiu pasakyti, kad jie išties padeda, tad rekomenduoju pabandyt ;)
Parašėnemoku
#316039 Labai ačiū.