Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Adiavi
#316164 Man venlafaksinas, kol geriu (o geriu 3 metus), tai kaip metinės "bonbonkės". Bet vos tik pora dienų pamirštu išgert, tuoj atsimenu kam man jų reik- svaigsta galva, tirpsta rankos ir kojos, vaizdas kaip sulėtintam kino vaizde. Daktarų klausiau (skirtingų), visi aiškina, kad tai ne pripratimo sindromas, o serotonino trūkimas smegenuose. Nebenoriu nieko. Ne vaistų, nei tų pačių smegenų. Kančia, o ne gyvenimas.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#316680 Geriu Alventa jau beveik 2 mėnesiai, bet kažkokių didelių pokyčių nejuntu. Na mintis blogas blokuoja kažkiek, sustabilizavo bendrą nervingumą, bet jis manęs visai neaktyvina. Kaip tik aš jaučiuosi sustabarėjusi, vangi. Dar keista tai, kad kartais būna taip lyg būtų sutrikusi orientacija aplinkoje. Jausmas lyg suktūsi galva vos vos, toks jausmas, kad erdvėje nesiorientuoju. Labai dėl to pergyvenu, nes manau, kad šalutiniai poveikiai jau turėjo pasibaigti.
Vienintelis pliusas, kad svoriui įtakos man nedaro. Nors jį gydytojai labai išgyrė, bet aš dar nejaučiu, kad jis man 100 proc. tinka.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:Geriu Alventa jau beveik 2 mėnesiai, bet kažkokių didelių pokyčių nejuntu. Na mintis blogas blokuoja kažkiek, sustabilizavo bendrą nervingumą, bet jis manęs visai neaktyvina. Kaip tik aš jaučiuosi sustabarėjusi, vangi. Dar keista tai, kad kartais būna taip lyg būtų sutrikusi orientacija aplinkoje. Jausmas lyg suktūsi galva vos vos, toks jausmas, kad erdvėje nesiorientuoju. Labai dėl to pergyvenu, nes manau, kad šalutiniai poveikiai jau turėjo pasibaigti.
Vienintelis pliusas, kad svoriui įtakos man nedaro. Nors jį gydytojai labai išgyrė, bet aš dar nejaučiu, kad jis man 100 proc. tinka.

venlafaxino "aktyvumas" daugiau pasireiskia ant didesniu doziu, mazom dozem jis paprastas "SSRI"
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
biggie rašė:
venlafaxino "aktyvumas" daugiau pasireiskia ant didesniu doziu, mazom dozem jis paprastas "SSRI"

Aš geriu 225 mg. O kokia yra didelė dozė? 300 mg?
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#316779 Man 150 uzteko , kad kaip ratu apsirijes buciau , per daug salutiniu man nuo jo meciau greitai ...
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
DeVilbiss rašė:Man 150 uzteko , kad kaip ratu apsirijes buciau , per daug salutiniu man nuo jo meciau greitai ...

Man šalutiniai tęsėsi 2 sav. + Bet po to dingo. Tik, kad gydytojai bamba, jog tik po 3 mėnesių matosi, ar tinka ar netinka vaistas. Nes tarkim lyginant su Cymbalta, kuri tikrai man tiko, tai venlafaxino poveikio reikia ilgai laukti. :(
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:
biggie rašė:

Aš geriu 225 mg. O kokia yra didelė dozė? 300 mg?

Skaiciau atveju, kai naudodavo 600mg rezistencinei depresijai, bet siaip 300-375mg maksimali doze
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
#316973 Aš geriu 300 mg. Kažkada pradėjau nuo 75 mg. Man lyg ir tinka. Gal pripratau. Daug metų geriu.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Baran rašė:man venlafaksinas didina spaudima ir pulsa buvo 150/99

Man irgi :( Iš pradžių nelabai kreipiau dėmesį, nes dvi savaites ir taip kaip lavonas buvau. Vėliau pagerėjo, bet nesimatavau spaudimo. Po mažiau nei mėnesio pamatavo spaudimą, buvo 130/90. Mano paprastai visada būdavo arba 110/75 arba 120/80. Kitą kartą pasidarė labai bloga, visą išmušė raudonis, karštis, galva svaigt ėmė, orientacija sutriko erdvėje, bloga darėsi - pasirodo spaudimas 160/100. Dar to nėra man buvę gyvenime. Kitų vaistų tikrai nevartoju, kurie galėtų spaudimą kelti. Ir va dabar jau savaitė, kaip kasdien matuoju spaudimą įdomumo dėlei, o jis padidėjęs - 130/90 arba 140/90 ir pan. Mano amžiuj nėra tai normalu. Tuo labiau, kad man ir pulsas padažnėja, širdis varo kaip patrakusi. Dabar pati pradėjau mažinti Alventa dozę. Gėriau 225 mg, dabar 150 mg. jau eina 3 mėnuo, o žymaus pagerėjimo nėra. Man šitas vaistas visai neveikia nuotaikos, jokios energijos, jokio stimuliavimo nei nuo 150 nei nuo 225 mg. Atvirkčiai - apatija, baimė kažko atsakingo imtis, verkimo priepuoliai, nenoras gyventi, beprasmybės jausmas (aišku ne kasdien). Dabar dar ir fiziškai prastai jaučiuosi dėl užkylančio spaudimo. Kiek esu vartojusi AD nei vienas tiek šalutinių neturėjo. Cymbalta ir ta buvo n kartų geresni ir veiksmingesni.
Dabar jau ir apetito neturiu. Mažinsiu Alventą ir "sėsiu" spėju ant cymbaltos. Nes jau net nežinau, kas dar galėtų padėti :( Dar toliau eksperimentuoti jau nenoriu. Noriu tiesiog jaustis gerai, nes pavargau. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė malonas
#317354 O ne geriau būtų pačiam neeksperimentuot, bet tartis dėl vaistų su gydytoju?
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
malonas rašė:O ne geriau būtų pačiam neeksperimentuot, bet tartis dėl vaistų su gydytoju?

Tai aš kalbėjau apie tai. Sakė, kad pagerėjimas po tiek laiko jau turėtų būti, antraip reiks keisti kitais. Tik va dar šiam mėnesiui nekeitė. Bet žinau, kad 100 proc. keisim, tai aptarėm. Tam, kad pakeitimas būtų greitesnis pati sumažinau dozę. Iš gydytojo kalbos supratau, kad jokio skirtumo ar 225 ar 150 mg, juk vistiek nėra jokio ryškesnio teigiamo poveikio. Be to mano sveikata jau neleidžia jų ryti tokiais kiekiais, nes kaip minėjau spaudimą man kelia :( Tada išvis negera būna visom prasmėm. Su nutraukimais esu susidūrusi, todėl jau žinau, kaip mažinamos dozės palaipsniui. Juk neketinu jų visai mesti ;)
Parašėnemoku
#317359 Ne į temą, bet keista, kad jaučiate, kai spaudimas pakyla iki 130/90, aš nejaučiu kaip pakyla iki 180/110 (mano spaudimas normalioj būsenoj apie 130/90). :?
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
nemoku rašė:Ne į temą, bet keista, kad jaučiate, kai spaudimas pakyla iki 130/90, aš nejaučiu kaip pakyla iki 180/110 (mano spaudimas normalioj būsenoj apie 130/90). :?

Čia individualu, yra žmonių su padidintu, yra su mažu spaudimu. Bet man jaučiasi, kai pas mane paprastai būdavo žemesnis, kartais 110/70. Dar 130/90 pusė velnio, bet jau aukštesnis labai duoda per galvą, t.y. svaigsta galva, bloga, silpna ir pan.
Vartotojo avataras
Parašė Skaidra
#317641 Prisijungiau prie gausaus būrio, vartojančių šiuos antidepresantus. Pradėjau gerti po 75 mg Efexoro, šiandien, ketvirtą dieną, jau padidinau dozę iki 150 mg. Kol kas jokių šalutinių poveikių nejaučiu, tfu tfu tfu :) Tikiuos, taip bus ir toliau. Na, tiesą sakant, kankina šiokia tokia nemiga, bet ji kankindavo ir negeriant antidepresantų, tai nežinau, ar čia šalutinis, ar normali būsena, negeriant migdančių vaistų.
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#317643 O man jie jokio poveikio nedavė, tai gydytojas nuėmė. Gėriau gal pusė metų, tai tas pats kas saldainį suvalgyti buvo. 0 reakcijos