- 2014 06 21, 16:16
Vakar pabaigiau "Širšių fabriką", šiaip stipri knyga, vietom ir šokiruojanti, bet pabaiga kažkaip truputį nuvylė. Nežinau, ko tikėjausi, bet kažkaip ne to. Iš esmės tokia šyzinė knyga, bet kartais ir tokių reikia.
Šiandien pasiėmiau Hesės "Demianas" ir Vytauto Martinkaus "Dvylika lieptų / kalendorinės novelės", kol kas atsiliepimų jokių
Moderatorius: Astro-Meška
- 2014 06 26, 15:09
Fantastikos komiksai , kazkaip kabina jie mane dabar
as ir turiu dostojevskio karamazovus tik laukia eiles skaitymui , dar jaunuolio nebaiges
as ir turiu dostojevskio karamazovus tik laukia eiles skaitymui , dar jaunuolio nebaiges
"Apie save dar pakutinį parašysiu komentarą ... O ką apie mane ... ką apie mane ... pala pala ..." (bandau tapt sveiku internautu)
- 2014 06 29, 13:10
Skaityt pradėjau šian. Glen O. Gabbard "Sopranų psichologija".
Vertė Vytautas Petrukaitis
Tyto Alba 2006
"...Gleno O. Gabbardo „Sopranų psichologija“ – veikalas, atskleidžiantis painių charakterių užkulisius, analizuojantis tikrąsias serialo herojų veiksmų priežastis. Studijos objektas – Sopranų šeima ir žmonės, priklausantys jų aplinkai; tačiau dėsniai, nulemiantys jų poelgius – universalūs, parodantys netikėtus panašumus su kiekvienu žiūrovu. Kaip tik todėl tiek daug žmonių visame pasaulyje neatitraukė akių nuo televizijos ekranų, spręsdami problemas, kurias šioje knygoje nagrinėja ir Glenas O. Gabbardas. Žiūrovų diskusijoms apie Tonio Soprano asmenybę, psichoanalizės, rodomos filme, tikrumą, dr. Melfi simpatiją savo pacientui ir galimą jų santykių plėtojimąsi suteikiamas psichoanalitinis pamatas.
„Sopranų psichologija“ – ne tik serialo gerbėjams, bet ir visiems, įžvelgiantiems būties – meilės, mirties, geismo ir išdavystės – dilemas. Knygoje įdėmiai, tačiau žaismingai apžvelgiama, kaip šios dilemos atsispindi Amerikos mėgstamiausios mafijos šeimos, o drauge ir kiekvieno iš mūsų psichikoje."
https://www.knygos.lt/lt/knygos/sopranu-psichologija/
Vertė Vytautas Petrukaitis
Tyto Alba 2006
"...Gleno O. Gabbardo „Sopranų psichologija“ – veikalas, atskleidžiantis painių charakterių užkulisius, analizuojantis tikrąsias serialo herojų veiksmų priežastis. Studijos objektas – Sopranų šeima ir žmonės, priklausantys jų aplinkai; tačiau dėsniai, nulemiantys jų poelgius – universalūs, parodantys netikėtus panašumus su kiekvienu žiūrovu. Kaip tik todėl tiek daug žmonių visame pasaulyje neatitraukė akių nuo televizijos ekranų, spręsdami problemas, kurias šioje knygoje nagrinėja ir Glenas O. Gabbardas. Žiūrovų diskusijoms apie Tonio Soprano asmenybę, psichoanalizės, rodomos filme, tikrumą, dr. Melfi simpatiją savo pacientui ir galimą jų santykių plėtojimąsi suteikiamas psichoanalitinis pamatas.
„Sopranų psichologija“ – ne tik serialo gerbėjams, bet ir visiems, įžvelgiantiems būties – meilės, mirties, geismo ir išdavystės – dilemas. Knygoje įdėmiai, tačiau žaismingai apžvelgiama, kaip šios dilemos atsispindi Amerikos mėgstamiausios mafijos šeimos, o drauge ir kiekvieno iš mūsų psichikoje."
https://www.knygos.lt/lt/knygos/sopranu-psichologija/
- 2014 06 30, 10:06
Skaitau dabar Kurto Voneguto „Sveiki atvykę į beždžionyną“. Galvoju, kad prie rašytojų, kaip ir prie naujai sutiktų žmonių, reikia priprasti. Pirmos Voneguto knygos net nepamenu, tik atsimenu įspūdį, kad visiškai man nepatiko: nei stilius, nei problematika. Antra susiskaitė pusėtinai. O kuo toliau, tuo labiau jis man įprastas, savas ir... mielas. Patinka šitas apsakymų rinkinys, net labai!
- 2014 06 30, 10:50
Šitą knygą aš be galo myliu! Kai ją perskaičiau, kelis mėnesius negalėjau nieko skaityti, nes bijojau, kad nė trupučio neprilygs jai.
Tuštuma rašė:Skaitau dabar Kurto Voneguto „Sveiki atvykę į beždžionyną“. Galvoju, kad prie rašytojų, kaip ir prie naujai sutiktų žmonių, reikia priprasti. Pirmos Voneguto knygos net nepamenu, tik atsimenu įspūdį, kad visiškai man nepatiko: nei stilius, nei problematika. Antra susiskaitė pusėtinai. O kuo toliau, tuo labiau jis man įprastas, savas ir... mielas. Patinka šitas apsakymų rinkinys, net labai!
Šitą knygą aš be galo myliu! Kai ją perskaičiau, kelis mėnesius negalėjau nieko skaityti, nes bijojau, kad nė trupučio neprilygs jai.
- 2014 07 01, 16:53
"Žmogus be tėvynės" man labai dar patiko.
- 2014 07 03, 16:33
Slibinėli, bandžiau ir aš tą knygą skaityt kažkada, bet nieko nesupratau ir padėjau šalin. Na, Šliogerio neperspjauna. nes kai jį bandžiau skaityt tai taip mhmjoo
- 2014 07 03, 17:23
Šliogerio iš principo neskaityčiau. Jei norisi sunkumo, galima griebtis Kanto.
Ten viskas įdomu, tikrai, toje knygoje, bet jau vertimas... Košmariškas. Labai gaila, nes knyga tikrai įdomi.
Ten viskas įdomu, tikrai, toje knygoje, bet jau vertimas... Košmariškas. Labai gaila, nes knyga tikrai įdomi.