Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė cideksas
#319833 o man su F33.1 nustate 90 proc. darbinguma tai kaip cia suprast tapati diagnoze vienam 50proc. kitam 90proc pagal ka ten ziuri
Parašė sophie
#319834 Taigi diagnozė nepasako visko apie žmogų. Jis ne toks paprastas mechanizmas. Mano diagnozė šiuo metu 32.20, bet daugybė žmonių su pvz. 32.1 ar net 32.0 diagnozėmis, kas iš principo yra lengvesnė ligos forma, tikrai jaučiasi blogiau už mane ir jiems sunkiau gyventi, nes man vaistai puikiai tinka, jaučiuosi visiškai sveika ir diagnozė man nė kiek netrukdo, nes liga yra puikiai valdoma. Pati diagnozė nuo to nedingsta, kol gydytoja nepasakė, kad pasveikau, ir kol aš nenutraukiau vaistų, nes be jų turbūt gulėčiau po kaldra ir žliumbčiau. Žmonės su ketvirtos stadijos vėžiu gali visiškai skirtingai jaustis, o jūs čia bandot save pasimatuoti ir pasilyginti pagal psichikos sutrikimų diagnozes, kurios apskritai kartais būna nei į tvorą, nei į mietą - tik kad įrašyti kažkokį skaičiuką, kad pigiau būtų su gydymu eksperimentuoti...
Parašėbarfuss
#319835 Maingirdai, aš vakar kaip tik buvau, o vakar gi ir buvo liepos 1 diena :)
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#319840 barfuss ,tai nuraminai tuos ,kurie eis į NDNT komisiją .
Parašėbarfuss
#319854 Na, tie klausimai nebuvo man įprastas dalykas - pirmą kartą tik paklausė, kuo skundžiuosi. O dabar pats vedėjas paklausinėjo, kažką kompe sužymėjo, atspausdino, pasirašė, o man pasakė važiuot namo. Gal ir iš akies kažką jis ten prirašėm, šito aš nežinau. Šiaip ten tokia komplikuota situacija buvo, kad užlūži visa sistema, kažkokius duomenis jie iš Vilniaus siuntėsi ir užlūžo. Vienus kvietėsi pats vedėjas, kitus į komisiją kvietė. Gal komisijoj ir duoda tą klausimyną, o gal tas klausimynas ir yra tiktai ten apie atmintį, gebėjimą susikaupt, elgesį ir pan. Na, tikrai nežinau, negaliu garantuot, kad tikrai neduos kažko pildyt. Čia jau kaip jiems ant seilės užeina.
Pati dabar bijau ir laikau kumščius, kad tik duotų antrą grupę, nes pati dirbti nieko normaliai negaliu.
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#319857 Barfuss, aš irgi iš Panevėžio, ir man grupė baigias 2015 metais, irgi labai bijaus dėl to klausimyno :(
Parašėbarfuss
#319859 Groowax, dar laiko yra - gali pasidomėti internete, koks ten tas klausimynas, kokia jo struktūra ir pan. Aš tai tik grįžus iš Šiaulių internete radau tą straipsnį net ne apie klausimynus, bet apie atsižvelgimą į socialinius faktorius. Tai nebuvo laiko nei sustresuot, nei kažką pasižiūrėt - jau buvo po visko. Bet kokiu atveju, pranešiu, kaip čia man viskas baigsis, kokį procentą gausiu.
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#319860 Barfuss, aš turiu grupę nuo 2003 metų. Tada visą laiką buvo II - oji, o dabar - 40%. Iš pradžių gavau metams, irgi į Šiaulius su teta važiavau, o dabar vis duodavo dviems metams. Aš irgi nieko negaliu dirbti, nebent namų ūkio darbus, ką ir darau: malkas kapoju, siurbiu, indus plaunu. Man labai svarbi grupė, nes gaunu šiek tiek pinigėlių, nedaug ten, bet visgi...Dabar dantis tvarkausi, tai plomba 100 litų, gerai, kad su mama pasitaupę turim...
Parašėbarfuss
#319861 Aš tik metus grupę turiu, bet dabar sakė duos dviem metam. Ir taip tikiuosi, kad duos tuos 40%, nes ir transporto lengvatos, ir pinigai, ir, jeigu įstočiau kolegijon, gaučiau socialinę stipendiją. Bet va viskas dabar labai labai neaišku
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#319864 Du metus nežinodama pravažinėjau su lengvatom turėdama 50%. :achtung Tik dabar dašilo, kad neturėjau teisės su 50% nuolaida važinėt... :bloga

O dėl skyrimo tai velnias žino ką jie galvoja. Vyro motina po trijų insultų buvo beveik paralyžiuota kažkuri pusė kūno, sunkiai kalbėjo, nenorėjo grupės duot. Mano bobutę po sunkaus insulto, po kurio ji nesiorientavo ir gyd. rekomendacija gulėjo lovoj kvietė į ndnt... o jei net į tūliką negalima buvo eit, ji nesiorientavo visiškai plius fiziškai negalėjo... žodžiu... žinau atvejų, kurie tikrai nėra sunkūs ir gaudavo net pirmas grupes, taip kad...
Parašė Liza
#320046 Labas visiems. Rašau čia pirmą kartą, nors dažnai paskaitau šiame forume. Sergu depresija jau keletą metų. Man nustatyta 33.2 depresija. Nežinau ar tai sunki depresija, manau vidutinio sunkumo. Dėl invalidumo ne kartą prašiau gydytojos psichiatrės nukreipimo.
Bet gydytoja visada sakydavo kad man nepriklauso. Pas ją gal 41 metai darbo stažo, tačiau nežino ar man priklauso invalidumas ar ne. Rašo lapelius kitiems psichiatrams ar su mano diagnoze gali skirti invalidumą. Be to ji aiškina, kad dar su manimi ne viskas išbandyta, reikia didinti vaistų dozes ir t.t. Nuo tų vaistų didesnių dozių man tik dar blogiau. Aš geriu seroxat jau tris metai.
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#320049 Liza, kažkas negerai su psichiatre manau, nes man pati psichiatrė ir patarė tvarkytis grupę. Mano ligos kodas yra F25.2 - tai yra šizoafektinis sutrikimas mišrus tipas. Gavau grupę 2003 metais. Man tada buvo 22 metai. Manyčiau tau reiktų keisti gydytoją. Nors čia tik mano nuomonė. Nežinau...
Vartotojo avataras
Parašė cideksas
#320052 Mano diagnoze F33.1 seip tai sergu oficialiai tik nuo lapkricio menesio bet visa ta laika turejau bilioteni kazkaip daugiau nebegalejo jo testi tai gydanti psichiatre be jokiu problemu dave siuntima komisijai na aisku grupes negavau nustate 90proc. darbinguma turbut todel kad per trumpai sergu, o seip nuo dauk ko priklauso darbingumo vertinimas.Su mano diagnoze galima gauti grupe tai su tavo tuo labiau...reikalauk savo daktares siuntimo i komisija...
Vartotojo avataras
Parašė Anomaly
#320109 Aš su diagnoze F 33.1 esu jau daugiau kaip dešimt metų,dėl savo ligos esu ir ligoninėse gulėjus,bet nei vienas psichiatras nepasiūlė eiti į komisija dėl invalidumo(nors viena kart-praėjusiais metais biuletenį turėjau net keturis mėnesius).Vaistų esu išbandžiusi begales,bet pagerėjimas būna tik trumpalaikis...Bandysiu šį mėnesį rimtai šia tema su savo psichitre pakalbėti,bet kažkodėl nesitikiu iš jos palaikymo ir pagalbos dėl invalidumo.Tai net nežinau kaip elgtis...gal rimtai keisi gydytoja?Bet tokiu atveju reikėtų keisti ir poliklinika ir šeimos gydytoja(ko labai nesinori daryti,nes šeimos gydytoja turiu labai gera...) :robot
Parašė K2_fujativeK2
Anomaly rašė:Aš su diagnoze F 33.1 esu jau daugiau kaip dešimt metų,dėl savo ligos esu ir ligoninėse gulėjus,bet nei vienas psichiatras nepasiūlė eiti į komisija dėl invalidumo(nors viena kart-praėjusiais metais biuletenį turėjau net keturis mėnesius).Vaistų esu išbandžiusi begales,bet pagerėjimas būna tik trumpalaikis...Bandysiu šį mėnesį rimtai šia tema su savo psichitre pakalbėti,bet kažkodėl nesitikiu iš jos palaikymo ir pagalbos dėl invalidumo.Tai net nežinau kaip elgtis...gal rimtai keisi gydytoja?Bet tokiu atveju reikėtų keisti ir poliklinika ir šeimos gydytoja(ko labai nesinori daryti,nes šeimos gydytoja turiu labai gera...) :robot

mano ta pati diagnoze. niekas tau nesiulys pati turi prasyt. as paprasiau nusiunte ir gavau 50 % , bet dabar pasibaige tai nebesitesiu nieko ten tas invalidumas gero neduoda