Moderatorius: signs
- 2014 07 13, 20:33
kaip tau nesisuks kai toks spaudimas
- 2014 07 13, 21:07
man tai ligoninej buvo variantas as rytais 3 puodelius kavos isgeriu kazkas pasake seselems tai liepe ateit kekviena ryta spaudima pasimatuot pliam specialiai negeriau kavos pamatavo 90/50 sako eik greiciau kavos gert daugiau rytais nebematuodavo:)
- 2014 07 13, 21:12
Matai, sergant depresija ir panasiai, nepatartina vartoti stimuliantus (kava, arbata, cigaretes). Kaip tu jausdavaisi po 3 puodu kavos?
cideksas rašė:man tai ligoninej buvo variantas as rytais 3 puodelius kavos isgeriu kazkas pasake seselems tai liepe ateit kekviena ryta spaudima pasimatuot pliam specialiai negeriau kavos pamatavo 90/50 sako eik greiciau kavos gert daugiau rytais nebematuodavo:)
Matai, sergant depresija ir panasiai, nepatartina vartoti stimuliantus (kava, arbata, cigaretes). Kaip tu jausdavaisi po 3 puodu kavos?
- 2014 07 13, 21:45
todel, kad kava ir cigaretes yra stimuliatoriai, o ju nereikia vartoti sergant tokiomis ligomis:)
As kai meciau rukyti, tai spaudimas dar pamazejo, nei buvo rukant.
cideksas rašė:kazkaip zvaliau jauciuosi ir dabar daug kavos isgeriu surukau apie pakeli cigareciu o kodel negalima?
todel, kad kava ir cigaretes yra stimuliatoriai, o ju nereikia vartoti sergant tokiomis ligomis:)
As kai meciau rukyti, tai spaudimas dar pamazejo, nei buvo rukant.
- 2014 07 15, 21:44
Ko gero as nutrauksiu sio vaisto vartojima, nes neimanoma gyventi su tokiu numustu spaudimu ir tokiu ziauriu galvos svaigimu. As ne tik negaliu vairuoti, as net eiti kartais negaliu, nes atrodo, kad alpstu ar griunu. Kadangi vartojau tik 20 dienu ir mazyte doze, manau nieko man nenutiks, stebesiu save. Mano daktare bus po atostogu tik rugpjucio gale. Jei bus labai negerai, eisiu pas pavaduojancia, tegul keicia I kita atipini neuroleptika ar kitus vaistus megina pritaikyti. Cia ne gyvenimas o kazkokia kancia, kai negaliu paeiti, priversta namie sedeti, kad kur neisgriuciau.
- 2014 07 15, 22:44
cia ne nuo vaistu. cia agorofobija .
VVika rašė:Ko gero as nutrauksiu sio vaisto vartojima, nes neimanoma gyventi su tokiu numustu spaudimu ir tokiu ziauriu galvos svaigimu. As ne tik negaliu vairuoti, as net eiti kartais negaliu, nes atrodo, kad alpstu ar griunu. Kadangi vartojau tik 20 dienu ir mazyte doze, manau nieko man nenutiks, stebesiu save. Mano daktare bus po atostogu tik rugpjucio gale. Jei bus labai negerai, eisiu pas pavaduojancia, tegul keicia I kita atipini neuroleptika ar kitus vaistus megina pritaikyti. Cia ne gyvenimas o kazkokia kancia, kai negaliu paeiti, priversta namie sedeti, kad kur neisgriuciau.
- 2014 07 15, 22:59
Kodel taip manai? Man spaudimas pasidare ziauriai mazas ir pradejo stipriai svaigti galva butent tada, kai pradejau si vaista gerti. O iseiti ar isvaziuoti su masina kur nors nebijau, net vaistu su savim neimu kaip kazkada tai, kai visada rankineje turedavau xanan ar klonazepamo. Todel manau, kad tai ne agrofobija, nes juolabiau, man svaigsta ir sedint namuose.
K2_fujativeK2 rašė:VVika rašė:Ko gero as nutrauksiu sio vaisto vartojima, nes neimanoma gyventi su tokiu numustu spaudimu ir tokiu ziauriu galvos svaigimu. As ne tik negaliu vairuoti, as net eiti kartais negaliu, nes atrodo, kad alpstu ar griunu. Kadangi vartojau tik 20 dienu ir mazyte doze, manau nieko man nenutiks, stebesiu save. Mano daktare bus po atostogu tik rugpjucio gale. Jei bus labai negerai, eisiu pas pavaduojancia, tegul keicia I kita atipini neuroleptika ar kitus vaistus megina pritaikyti. Cia ne gyvenimas o kazkokia kancia, kai negaliu paeiti, priversta namie sedeti, kad kur neisgriuciau.
Kodel taip manai? Man spaudimas pasidare ziauriai mazas ir pradejo stipriai svaigti galva butent tada, kai pradejau si vaista gerti. O iseiti ar isvaziuoti su masina kur nors nebijau, net vaistu su savim neimu kaip kazkada tai, kai visada rankineje turedavau xanan ar klonazepamo. Todel manau, kad tai ne agrofobija, nes juolabiau, man svaigsta ir sedint namuose.
- 2014 07 16, 10:58
Namanau, kad 20 dienų ir maža dozė duos "lomkes", be to bet kada galėsi kokį ketvertuką ar mažiau net išgerti. Forume buvo įsigudrinusių kapsules dalint.
Atsuka biški miltelių į duoną įspaudžia ir geria.
Man irgi vaistus kažkokius buvo vos ne į šešias dalis gyd. liepė dalint... Nors šiaip aš nueičiau pas pavaduojančią gyd.
VVika rašė:Ko gero as nutrauksiu sio vaisto vartojima, nes neimanoma gyventi su tokiu numustu spaudimu ir tokiu ziauriu galvos svaigimu. As ne tik negaliu vairuoti, as net eiti kartais negaliu, nes atrodo, kad alpstu ar griunu. Kadangi vartojau tik 20 dienu ir mazyte doze, manau nieko man nenutiks, stebesiu save. Mano daktare bus po atostogu tik rugpjucio gale. Jei bus labai negerai, eisiu pas pavaduojancia, tegul keicia I kita atipini neuroleptika ar kitus vaistus megina pritaikyti. Cia ne gyvenimas o kazkokia kancia, kai negaliu paeiti, priversta namie sedeti, kad kur neisgriuciau.
Namanau, kad 20 dienų ir maža dozė duos "lomkes", be to bet kada galėsi kokį ketvertuką ar mažiau net išgerti. Forume buvo įsigudrinusių kapsules dalint.
Atsuka biški miltelių į duoną įspaudžia ir geria.
Man irgi vaistus kažkokius buvo vos ne į šešias dalis gyd. liepė dalint... Nors šiaip aš nueičiau pas pavaduojančią gyd.
- 2014 07 16, 13:20
Aciu uz palaikyma:) Man jo reikejo. Vakar jau nebegeriau, bet dar siandien galva svaigsta. Turbut reikia laiko, kad pilnai pasisalintu vistas is organizmo, taip?
Nueisiu vistik pas pavaduojancia gydytoja, ji neblga, as ja zinau.
Kuroshitsuji rašė:VVika rašė:Ko gero as nutrauksiu sio vaisto vartojima, nes neimanoma gyventi su tokiu numustu spaudimu ir tokiu ziauriu galvos svaigimu. As ne tik negaliu vairuoti, as net eiti kartais negaliu, nes atrodo, kad alpstu ar griunu. Kadangi vartojau tik 20 dienu ir mazyte doze, manau nieko man nenutiks, stebesiu save. Mano daktare bus po atostogu tik rugpjucio gale. Jei bus labai negerai, eisiu pas pavaduojancia, tegul keicia I kita atipini neuroleptika ar kitus vaistus megina pritaikyti. Cia ne gyvenimas o kazkokia kancia, kai negaliu paeiti, priversta namie sedeti, kad kur neisgriuciau.
Namanau, kad 20 dienų ir maža dozė duos "lomkes", be to bet kada galėsi kokį ketvertuką ar mažiau net išgerti. Forume buvo įsigudrinusių kapsules dalint.Atsuka biški miltelių į duoną įspaudžia ir geria.
Aciu uz palaikyma:) Man jo reikejo. Vakar jau nebegeriau, bet dar siandien galva svaigsta. Turbut reikia laiko, kad pilnai pasisalintu vistas is organizmo, taip?
Nueisiu vistik pas pavaduojancia gydytoja, ji neblga, as ja zinau.
- 2014 07 16, 13:48
Taip, ne taip greit pasišalina, gali pasigooglint per kiek pasišalina vaistas rašai pavadinimą vaisto ir žiūri jo half-life.
Džiaugiuos, kad nuvarysi pas pavaduojančią.
Sėmės tau.
Džiaugiuos, kad nuvarysi pas pavaduojančią.
Sėmės tau.
- 2014 07 16, 14:10
Patikslinsiu dėl half-life'o, lietuviškai vadinamo pusperiodžiu. Jis parodo ne per kiek vaistai pasišalina iš organizmo, o per kiek laiko organizme lieka pusė suvartotos dozės. Olanzapino pusperiodžio vidurkis yra maždaug 30 valandų (svyruoja nuo 21 iki 54 valandų). Išgėrus 2.5 mg, po 30 valandų organizme jo liks 1.25 mg. Dar po 30 valandų - 0.625 mg. Dar po 30 - 0.3125 mg. Po šimto valandų nuo paskutinės dozės organizme vis dar bus 0.3 mg vaisto. Dar tenka atsižvelgti į tai, kad vaisto pusperiodis ilgesnis nei para - tai reiškia, kad jei vaistą geri kasdien, kiekvieną kartą jį geriant organizme vis dar yra kažkokia jo dozė, kurios dar nepašalino, vadinasi, koncentracija dar didesnė - dar ilgiau trunka viso vaisto pašalinimas iš organizmo. Nežinau, kokia dozė jau skaitosi tokia maža, kad nebereikšminga, nežinau, kiek laiko gėrei vaistus, nežinau, kaip greitai tavo organizmas juos metabolizuoja (gal, pvz., tavo organizme tas half-life'as yra apie 50 valandų, tai viskas kone dvigubai pailgėja), bet akivaizdu, kad visiško vaistų išsivaikščiojimo teks palaukti bent jau kokią savaitę tai tikrai.