Moderatorius: signs

Parašė sophie
Tomas88 rašė:Tai gal msn ne depresija jad tiek mazai gert dave? Kaip jum ta depresija? As tai dar gydau papildomai vazinedamas dviraciu sportuodamas, tvarkau mityba, baigiu rembo palikt:D

Ketipinoras nėra antidepresantas. Tai neuroleptikas, kuris skirtas gydyti ne depresijai. Tačiau yra duomenų, kad mažomis dozėmis jis gali pagerinti depresija sergančių būseną, kai vartojamas papildomai prie antidepresantų. Tai turbūt todėl tau paskyrė. Dar jį skiria nuo nemigos, irgi mažomis dozėmis. Nors įvairūs tyrimai rodo, kad jis neveikia nemigos nei depresijos labiau nei cukraus tabletė, realybėje pasitaiko pagerėjimų, todėl gydytojai neretai šitą vaistą skiria kaip papildomą.
Parašėbarfuss
#319653 Dar, kiek žinau, jis ir nuotaiką stabilizuot kažkiek padeda.
Parašėnemoku
sophie rašė:Ketipinoras nėra antidepresantas. Tai neuroleptikas, kuris skirtas gydyti ne depresijai. Tačiau yra duomenų, kad mažomis dozėmis jis gali pagerinti depresija sergančių būseną, kai vartojamas papildomai prie antidepresantų. Tai turbūt todėl tau paskyrė. Dar jį skiria nuo nemigos, irgi mažomis dozėmis. Nors įvairūs tyrimai rodo, kad jis neveikia nemigos nei depresijos labiau nei cukraus tabletė, realybėje pasitaiko pagerėjimų, todėl gydytojai neretai šitą vaistą skiria kaip papildomą.

Bet yra tyrimu, rodanciu, kad sis vaistas depresija veikia bene dvigubai geriau nei cukraus tablete. Kad ir APA (o APA turbut galima pasitiketi) straipsnis apie bipoline depresija:
http://journals.psychiatryonline.org/ar ... eid=177654
Parašė sophie
nemoku rašė:Bet yra tyrimu, rodanciu, kad sis vaistas depresija veikia bene dvigubai geriau nei cukraus tablete. Kad ir APA (o APA turbut galima pasitiketi) straipsnis apie bipoline depresija:
http://journals.psychiatryonline.org/ar ... eid=177654

Tai tų tyrimų visur visokių yra, aš tik kažkur užmačiau faktą, padarytą iš metanalizių. Nesiplėskim apie tuos tyrimus čia, aš turiu labai daug ką apie juos pasakyti, bet ir ne į temą, ir nelabai yra prasmės : ))
Vartotojo avataras
Parašė Skaidra
#320935 Ei nuuu... Ir kam man čia reikėjo ateit paskaityt apie tuos jūsų kontraversiškus tyrimus :D Gydytojas sakė, kad gerai veikia antidepresiškai, aš juo ir tikėsiu. Tikėjimas irgi daug duoda.
Parašė sophie
Tuštuma rašė:Ei nuuu... Ir kam man čia reikėjo ateit paskaityt apie tuos jūsų kontraversiškus tyrimus :D Gydytojas sakė, kad gerai veikia antidepresiškai, aš juo ir tikėsiu. Tikėjimas irgi daug duoda.

Apie jokius tyrimus net negalvojant, ketipinoras tikrai atjungia ir leidžia išsimiegoti. Jau vien dėl to turėtų geriau būti : )
Parašėm-oll
#320944 aš geriu 50 mg ketipinoro prie 40 mg fluxo, ketipinorą psichoterapeutė paskyrė pasiskundus dėl įkyrių minčių apie maistą nes valgymo sutrikimais sergu - lyg ir padeda, tikrai jau vien dėl to jog vakarais gerai atjungia, kiečiau miegu, maisto nesapnuoju, o geriau išsimiegojus ir dienai geriau pasiruošusi atsibundu.
Parašė K2_fujativeK2
m-oll rašė:aš geriu 50 mg ketipinoro prie 40 mg fluxo, ketipinorą psichoterapeutė paskyrė pasiskundus dėl įkyrių minčių apie maistą nes valgymo sutrikimais sergu - lyg ir padeda, tikrai jau vien dėl to jog vakarais gerai atjungia, kiečiau miegu, maisto nesapnuoju, o geriau išsimiegojus ir dienai geriau pasiruošusi atsibundu.

man sitas vaistas kaip vanduo. isgerdavau ir isvis nieko nejausdavau
Vartotojo avataras
Parašė biggie
K2_fujativeK2 rašė:
m-oll rašė:aš geriu 50 mg ketipinoro prie 40 mg fluxo, ketipinorą psichoterapeutė paskyrė pasiskundus dėl įkyrių minčių apie maistą nes valgymo sutrikimais sergu - lyg ir padeda, tikrai jau vien dėl to jog vakarais gerai atjungia, kiečiau miegu, maisto nesapnuoju, o geriau išsimiegojus ir dienai geriau pasiruošusi atsibundu.

man sitas vaistas kaip vanduo. isgerdavau ir isvis nieko nejausdavau

viskas priklauso nuo dozes. Skirtingos quetiapino dozes yra skirtos skirtingiem tikslam ir veikimas keiciasi. Sita nuotrauka labai gerai pavaizduoja:

Paveikslėlis
Parašė K2_fujativeK2
#320954 as 25 mg geriau. visu vaistu maziausias dozes gerdavau. neleisdavau daktarei dideliu rasyt. viska tardavausi vaistus dozes ir tt nes as,nelabai pasitikiu daktaru speliojimu.
Vartotojo avataras
Parašė Skaidra
#321234 Per kiek laiko turėtų atsirasti jų migdantis poveikis? Ar greitai, ar po poros valandų?
Ar reikia išgėrus iškart atsigulti ir laukti? Valandos taip gulėti nesinori, jei jie ne iškart veikia.

Galvoju, ar vėl man neveikia vaistai, ar reikia tiesiog ilgiau palaukti, anksčiau išgerti tabletę.
Parašė sophie
Tuštuma rašė:Per kiek laiko turėtų atsirasti jų migdantis poveikis? Ar greitai, ar po poros valandų?
Ar reikia išgėrus iškart atsigulti ir laukti? Valandos taip gulėti nesinori, jei jie ne iškart veikia.

Galvoju, ar vėl man neveikia vaistai, ar reikia tiesiog ilgiau palaukti, anksčiau išgerti tabletę.

Nerandu, kaip greit turėtų pasireikšti migdantis poveikis, bet ką iš patirties galiu pasakyt - bent man jis tikrai neveikdavo kaip koks zolpidemas, kur dešimt minučių - ir labanakt vaikučiams. Gerdavau tiesiog grįžus vakare namo, likus valandai ar kelioms iki planuojamo miego, ir po kurio laiko (kokios valandos, gal net daugiau) pastebėdavau, kad ima traukti link lovos, tai ir šliauždavau miegot. Bandyk gerti anksčiau, blogiau nebus. O kiek geri?
Vartotojo avataras
Parašė Skaidra
#321238 Tik 25 mg. Kol kas bandysiu tiek išgerti anksčiau, jei nepadės, sakė, 50 mg. bandyt.
Parašėm-oll
#321244 gal nuo žmogaus priklauso, bet mane 50 mg užmigdo maždaug per valandą.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
Tuštuma rašė:Ei nuuu... Ir kam man čia reikėjo ateit paskaityt apie tuos jūsų kontraversiškus tyrimus :D Gydytojas sakė, kad gerai veikia antidepresiškai, aš juo ir tikėsiu. Tikėjimas irgi daug duoda.

Ta prasme, nuima depresiskas nuotaiskas? Kaip sekasi, ar kazkiek padeda? Papasakok.
Man netiko olanzapinas, todel pakeite I kvetiapina 25mg. Labai tikiuosi, kad sis vaistas tiks, nejausiu stipriu salutiniu ir pagaliau iveiksiu savo apatija, lendancias mintis, liudesi ir depresyvuma. Vien antidepresantas man nepadeda. Yra itarimu, kad pas mane bipolinis sutrikimas, bet tai kol kas tik itarimai.