Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
Kuroshitsuji rašė:O privačiai kiti gyd. dirba?
Aš sutikau labai gerų ir rūpestingų gyd. Gal kad jų daug perėjau, mano dabartinė super, labai džiaugiuosi. Plius centruose kur lankiau sutikau gerų psi-. Kas iešo randa...

Grįžtam prie temos... Prieš kurį laiką man padidino seroquel XR nuo 300mg iki 400mg Ar gali nesveikas mieguistumas atsirast ar tas mieguistumas nuo depresūchos? :bloga

Gali, tokia doze pradeda stipriau blokuoti dopamina, o jis yra naturalus stimuliantas. Gali ir kiti vaistai slopint.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
Kuroshitsuji rašė:
Grįžtam prie temos... Prieš kurį laiką man padidino seroquel XR nuo 300mg iki 400mg Ar gali nesveikas mieguistumas atsirast ar tas mieguistumas nuo depresūchos? :bloga

Man daktare sake, kad nuovargis ir mieguistumas gali ir nuo depresijos reikstis.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
VVika rašė:
Kuroshitsuji rašė:

Man daktare sake, kad nuovargis ir mieguistumas gali ir nuo depresijos reikstis.

tai ir antidepresantas atitinkamas turi buti, kad aktyvintu. Ne visi antidepresantai vienodi
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#321760 O man jau vel prasidejo galvos svaigimas nuo olanzapine. Ko gero teks meginti kvetiapina. Nezinau net ka daryti :(
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#321776 400mg seroquel XR
buvau nutraukus flux, dabar savaitė vėl 20mg pradedu kelt iki 40mg
haloperidolis 8mg
litis 1350mg

ir žinok ar vaistai ar kaip sako VVika nuo depresūchos...
Parašė sophie
VVika rašė:O man jau vel prasidejo galvos svaigimas nuo olanzapine. Ko gero teks meginti kvetiapina. Nezinau net ka daryti :(

O tas svaigimas labai trukdo gyvenimui? Nes kartais būna, kad šalutiniai po kurio laiko, organizmui apsipratus, praeina, gal ir tau taip būtų ilgiau pagėrus. Nes juk pats tiesioginis poveikis tau, kaip suprantu, net labai neblogas... Bet jeigu trukdo kasdieniams darbams, tai irgi truputį nesąmonė kankintis bandant gerti ir tikintis, kad kada nors praeis. Sunkus reikalas tas vaistų atitaikymas, vis labiau suprantu, kaip man pasisekė.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#321785 Kuroshitsuji, o negali kuriam laikui numazinti doze, taip ir issiaiskintum. As nutraukusi olanzapina issiaiskinau, kad ne nuo zemo spaudimo ir ne nuo depresuxos man galva svaigsta o nuo vaisto, nors dar meginau save paguosti, kad karsta ir spaudimas zemas, todel ir svaigsta galva, o ne velnio:)

sophie, man labia trugdo, nes buna, kad taip stipriai svaigsta, jog sunku net paeiti, o ka jau kalbeti apie masinos vairavima, neislipsi gi is masinos viduryje kelio:) O dirbti kaip? Buna, kad sedziu darbe ir nesuprantu ka daryti, kaip suletintam kine, kaip susisuka makaule. Pradzioje geriau 20 dienu ir neapsiprato. Kad zinociau, jog apsipras, tai kenteciau ir gerciau toliau vaista, nes man tikrai verkimus ir apatija nueme neblogai net mazyte doze.
Kai pirma karta susirgau, tai lyg irgi atitaike ir tik AD pakako o dabar kazkaip sunkiau, net neuroleptika gavau. Juk norisi kuo maziau tos xemijos esti, idealu butu tik 1 vaista gerti ir normaliai jaustis, bet...
O ka tu geri, kokius vaistukus tau taip gerai atitaike? Gerai jautiesi?

Aciu, kad palaikote, patariate, labai smagu kuomet sulauki palaikymo :)
Vartotojo avataras
Parašė VVika
Kuroshitsuji rašė:400mg seroquel XR
buvau nutraukus flux, dabar savaitė vėl 20mg pradedu kelt iki 40mg
haloperidolis 8mg
litis 1350mg

ir žinok ar vaistai ar kaip sako VVika nuo depresūchos...

Buvai nutraukus AD kaip ir as, ar ne koks atkrytis ar vaisto nutraukimo sindromas tau reiskiasi?
Vartotojo avataras
Parašė anglis
#321788 ketapinor per sirdi labai eina kam sirdis silpnesne neapsimoka ji gert bent jau man jis per sirdi smarkiai kirto
Parašė sophie
VVika rašė:sophie, man labia trugdo, nes buna, kad taip stipriai svaigsta, jog sunku net paeiti, o ka jau kalbeti apie masinos vairavima, neislipsi gi is masinos viduryje kelio:) O dirbti kaip? Buna, kad sedziu darbe ir nesuprantu ka daryti, kaip suletintam kine, kaip susisuka makaule. Pradzioje geriau 20 dienu ir neapsiprato. Kad zinociau, jog apsipras, tai kenteciau ir gerciau toliau vaista, nes man tikrai verkimus ir apatija nueme neblogai net mazyte doze.
Kai pirma karta susirgau, tai lyg irgi atitaike ir tik AD pakako o dabar kazkaip sunkiau, net neuroleptika gavau. Juk norisi kuo maziau tos xemijos esti, idealu butu tik 1 vaista gerti ir normaliai jaustis, bet...
O ka tu geri, kokius vaistukus tau taip gerai atitaike? Gerai jautiesi?

Nu jo, jeigu taip trukdo, kad net dirbti ar vairuoti nesigauna, tada tikrai nesąmonė kankintis su "o gal kada nors bus geriau".
Aš geriu Efexorą ir Valdoxaną, jaučiuosi taip gerai, kaip neatsimenu kiek metų nesijaučiau : )
Vartotojo avataras
Parašė VVika
anglis rašė:ketapinor per sirdi labai eina kam sirdis silpnesne neapsimoka ji gert bent jau man jis per sirdi smarkiai kirto

kuria prasme? Jauti stipru musima ar dakratai patvirtino, kad pakenke sirdziai?
Vartotojo avataras
Parašė anglis
VVika rašė:
anglis rašė:ketapinor per sirdi labai eina kam sirdis silpnesne neapsimoka ji gert bent jau man jis per sirdi smarkiai kirto

pasalini poveiki sirdziai jutau nuo jo daugiau nebegersiu tokio brudo maza doze gal ne taip bet man kaip reikejo 600mg per diena tai nekas buvo delto ir nutraukiau Olanzapinas stebuklas man :)
Vartotojo avataras
Parašė VVika
sophie rašė:
VVika rašė:Nu jo, jeigu taip trukdo, kad net dirbti ar vairuoti nesigauna, tada tikrai nesąmonė kankintis su "o gal kada nors bus geriau".
Aš geriu Efexorą ir Valdoxaną, jaučiuosi taip gerai, kaip neatsimenu kiek metų nesijaučiau : )

Tai va ir mastau, ar dar truputi pakenteti ir gal ivyks stebuklas, nustos tie svaigimai.
Pavydziu tau baltai, kad taip sauniai jautiesi:) O diagnose kokia?
Jauskis taip gerai visada, to linkiu:)
Vartotojo avataras
Parašė VVika
anglis rašė:
VVika rašė:

pasalini poveiki sirdziai jutau nuo jo daugiau nebegersiu tokio brudo maza doze gal ne taip bet man kaip reikejo 600mg per diena tai nekas buvo delto ir nutraukiau Olanzapinas stebuklas man :)

nuo olanzapino jokiu salutiniu, jokiu galvos svaigimu?
Vartotojo avataras
Parašė anglis
VVika rašė:
anglis rašė:
VVika rašė:

nuo olanzapino jokiu salutiniu, jokiu galvos svaigimu?
visiskai nieko:) as jau ji nemazai laiko geriu :) nors pradzioj kaip ji dave kiek pamenu nebuvo sunkus salutiniai tai ka vertinu tik Olanzapina :girtas