Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Tuštuma rašė:Prisijungiau prie gausaus būrio, vartojančių šiuos antidepresantus. Pradėjau gerti po 75 mg Efexoro, šiandien, ketvirtą dieną, jau padidinau dozę iki 150 mg. Kol kas jokių šalutinių poveikių nejaučiu, tfu tfu tfu :) Tikiuos, taip bus ir toliau. Na, tiesą sakant, kankina šiokia tokia nemiga, bet ji kankindavo ir negeriant antidepresantų, tai nežinau, ar čia šalutinis, ar normali būsena, negeriant migdančių vaistų.

Puiku, matyt esi iš tų laimingųjų. Nes aš net nenoriu prisiminti savo patirties pradėjus juos vartoti. :bloga

Dažnam pradžioje tai būna šalutinis poveikis (nemiga arba sutrikęs miegas). Man buvo miegas sutrikęs į rytą, labai budriai miegodavau, kas 1-2 val. išbusdavau nuo kokių 3 val ryto. Vėliau susitvarkė. Nors aš be migdomųjų dar kol kas nemiegu jau kokie 2 metai gal :(

Aš sumažinau dozę iki 150 mg (gėriau 225 mg) ir jaučiuosi geriau. Kraujo spaudimas apmažėjo, nėra tokio dirglumo, nervuotumo, ašarų. Įdomiai čia man. Galvoju, gal 75 mg man būtų pats tas :super

Nes paskaičiusi apie Cymbaltą irgi pamačiau, kad gali kelti kraujo spaudimą, bet aš gerdavau 30 mg, vėliau 60 mg, tai gal tokia dozė nelabai veikia spaudimą. Čia gal dėl dopamino aktyvinimo tas kraujo spaudimas kyla nuo venlafaksino...
Parašė Agniete24
#319619 sveiki, turiu valgymo sutrikimu, man israse venlafaxine. Niekad neesu gerusi vaistu. Isgerusi tablete pasijutau svelniai tariant kaip nuo kokiu ratu...geriau litaris vandeni viskas plauke tik gulejau visa dien alovohe, pykino vimde..nezinau ar gerti toliau tablete? plusas kad apetita sumazino ir galvoima apie maista..bet kai pagalvoju kad reiks vel gert ta vaista, is baimes man net valgyt nesinori.. prasau paskaykit ka daryti, ar reik sukandus dantis iskentet siuos salutinius... :bloga
Parašė sophie
Agniete24 rašė:sveiki, turiu valgymo sutrikimu, man israse venlafaxine. Niekad neesu gerusi vaistu. Isgerusi tablete pasijutau svelniai tariant kaip nuo kokiu ratu...geriau litaris vandeni viskas plauke tik gulejau visa dien alovohe, pykino vimde..nezinau ar gerti toliau tablete? plusas kad apetita sumazino ir galvoima apie maista..bet kai pagalvoju kad reiks vel gert ta vaista, is baimes man net valgyt nesinori.. prasau paskaykit ka daryti, ar reik sukandus dantis iskentet siuos salutinius... :bloga

Siūlyčiau pabandyti pakentėti porą dienų, turėtų praeiti tokie ryškūs šalutiniai. Venlafaxinas yra panašus į amfetaminą, tiksliai dabar nepasakysiu, kuo būtent, tai tokie šalutiniai poveikiai nėra nieko nenormalaus.
Parašė Agniete24
#319622 Na bandysiu juolab kad sekmadienis dirbti nereikia. Gal zinote kas padetu salutinius nuimti? gal gerimas daug vandens ar panasiai?
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#319626 Kartais gyd. skiria tiems pašaliniams raminamų, jei nepraeis irdarbe bus sunku, būtinai kreipkitės į gyd. :)
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#323398 o kuo sis vaistas skiriasi nuo kokio paroksetino ar seroxato, juk ir jis is serotaninu grupes?
Parašė sophie
VVika rašė:o kuo sis vaistas skiriasi nuo kokio paroksetino ar seroxato, juk ir jis is serotaninu grupes?

Mažomis dozėmis venlafaksinas veikia kaip SSRI, vidutinėmis pradeda veikti ir kaip SNRI, o didžiausiomis kabina ir dopamino receptorius.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#323403 As jau nezinau kokio vaisto prasyti, kad nuimtu nerima ir panika. Jau lyg ir buvo aprime pastarosios su paroksetinu, bet ir vel atsinaujino. Ar venlafaksinas panaikina panika, nerima ir baimes, mintis ir kokia doze? Tema perskaiciau visa.
Parašė K2_fujativeK2
VVika rašė:As jau nezinau kokio vaisto prasyti, kad nuimtu nerima ir panika. Jau lyg ir buvo aprime pastarosios su paroksetinu, bet ir vel atsinaujino. Ar venlafaksinas panaikina panika, nerima ir baimes, mintis ir kokia doze? Tema perskaiciau visa.

Nerimas nedings jei nepanaikinsi priezasties, kad ir sakysi jos nera taip nebuna. O del vaistu tai geriau su gydytoja pasitark nueik i privacia juk pasikalbet jei nesulauki pas savo gydytoja.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
K2_fujativeK2 rašė:
VVika rašė:As jau nezinau kokio vaisto prasyti, kad nuimtu nerima ir panika. Jau lyg ir buvo aprime pastarosios su paroksetinu, bet ir vel atsinaujino. Ar venlafaksinas panaikina panika, nerima ir baimes, mintis ir kokia doze? Tema perskaiciau visa.

Nerimas nedings jei nepanaikinsi priezasties, kad ir sakysi jos nera taip nebuna. O del vaistu tai geriau su gydytoja pasitark nueik i privacia juk pasikalbet jei nesulauki pas savo gydytoja.

Nerimui priezasciu turim visi, bet kai jau perdetas nerimas su panikos atakos, tai reikia gydyti vaistais. Vaistai ir nuima perdeto nerimo ir panikos atakas. Buvau praeita savaite privaciai, suplojau 180 ir nieko nepatare, teisrase neuroleptika vietoj olanzapine, kuris neva veikia depresija. Kaip pasiskaiciau tema apie ta vaista, tai baisu ir pradeti gerti. Gal as palauksiu savo daktares is po atostogu, savaitele beliko laukti.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#323433 ar venlafaxinas, ar paroxetinas jie labai panasus yra, abu kaip ir SNRI. Nerima gerai veikia mirtazapinas, cia neatsilieka ir paroxetinas, o ypac jie abu:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2040276/
Panikos sutrikimus aisku ir benzodiazepinai veikia, bet kol antidepresantai turi teigiama poveiki, galima apsieiti ir be ju
Vartotojo avataras
Parašė biggie
VVika rašė:
K2_fujativeK2 rašė:

Nerimui priezasciu turim visi, bet kai jau perdetas nerimas su panikos atakos, tai reikia gydyti vaistais. Vaistai ir nuima perdeto nerimo ir panikos atakas. Buvau praeita savaite privaciai, suplojau 180 ir nieko nepatare, teisrase neuroleptika vietoj olanzapine, kuris neva veikia depresija. Kaip pasiskaiciau tema apie ta vaista, tai baisu ir pradeti gerti. Gal as palauksiu savo daktares is po atostogu, savaitele beliko laukti.

olanzapinas irgi gerai veikia panikos sutrikimus
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15470803
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#323435 Tuomet turetu susitvarkyti, nes butent ir geriu paroksetina ir olanzapine, nors ir maza doze. Aciu.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#328010 venlafaxino 300mg daug daugiau energijos dave, nei 60mg paroxetino
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
biggie rašė:venlafaxino 300mg daug daugiau energijos dave, nei 60mg paroxetino

:bloga Su 300 mg. Labai džiugu, kad padeda. Man 225 mg nedavė jokios energijos, tik, jau minėjau, kėlė kraujo spaudimą ir pulsą. O vaikščiojau kaip zombis. Man dabar su escitalopramu 20 mg dauuug energijos. Bent jau kol kas.