Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
biggie rašė:pakele nuo 10mg iki 20mg, tai skirtumas jaucias, nuotaika geresne :super

Aš geriu dabar 20 mg ir jaučiuosi tikrai gerai. :))) Nuotaika gera, kažkoks lyg ir pakilimas, energijos daugiau, noro kažką veikti. Tik viduje kirba baimė, kad nebūtų tai laikinas poveikis, nes taip norisi jaustis gerai kaip kad dabar yra. Vartoju dar tik 2-ra savaitė.

Man pašaliniai buvo nemažas mieguistumas, silpnumas, bet greitai praėjo, gal per 2 - 3 dienas. Dozes didino palaipsniui.
Vartotojo avataras
Parašė LaumeRaganele
#327664 nauduju tris savaite ir keles dienas cipralex. viskas butu gerai, bet kankina baisi nemiga. verta dar palaukti? po 2 savaiciu buvau pajutus pagerejima
Vartotojo avataras
Parašė biggie
LaumeRaganele rašė:nauduju tris savaite ir keles dienas cipralex. viskas butu gerai, bet kankina baisi nemiga. verta dar palaukti? po 2 savaiciu buvau pajutus pagerejima

ar pries cipralexa buvo nemiga?
Vartotojo avataras
Parašė LaumeRaganele
biggie rašė:
LaumeRaganele rašė:nauduju tris savaite ir keles dienas cipralex. viskas butu gerai, bet kankina baisi nemiga. verta dar palaukti? po 2 savaiciu buvau pajutus pagerejima

ar pries cipralexa buvo nemiga?

buvo, bet dabar praktiskai nemiegu. nebent kazko miegui isgeriu..
Parašė Manų košė
#327777 Sveiki visi. :) Jau antrą mėnesį geriu escitalopramą, po pirmo mėnesio lyg ir buvo apmažėjęs nerimas, baimės, su lexotanilio pagalba galėjau išsimiegoti, kaip žmogus. Bet gydytoja padidino antidepresantų dozę iki 20 mg ir savijauta pablogėjo, ašaros upeliais pastoviai, vaikštau kaip zombis nieko nesuvokdama, viskas kaip per rūką. O dar žmonių baimė nesvietiška. Tai norėjau visų paklausti, ar savijautos pablogėjimas galėjo atsirasti dėl dozės pakeitimo? Ar čia jau galima su gydytoja kalbėti apie vaistų keitimą? :bloga Dar lankaus pas psichoterapeutę, labai daug su ja analizuojam esamą situaciją, tai, sakau, gal dar šis procesas užaštrina viską. Bet kokiu atveju, ačiū visiems už atsakymus iš anksto. :)
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Manų košė rašė:Sveiki visi. :) Jau antrą mėnesį geriu escitalopramą, po pirmo mėnesio lyg ir buvo apmažėjęs nerimas, baimės, su lexotanilio pagalba galėjau išsimiegoti, kaip žmogus. Bet gydytoja padidino antidepresantų dozę iki 20 mg ir savijauta pablogėjo, ašaros upeliais pastoviai, vaikštau kaip zombis nieko nesuvokdama, viskas kaip per rūką. O dar žmonių baimė nesvietiška. Tai norėjau visų paklausti, ar savijautos pablogėjimas galėjo atsirasti dėl dozės pakeitimo? Ar čia jau galima su gydytoja kalbėti apie vaistų keitimą? :bloga Dar lankaus pas psichoterapeutę, labai daug su ja analizuojam esamą situaciją, tai, sakau, gal dar šis procesas užaštrina viską. Bet kokiu atveju, ačiū visiems už atsakymus iš anksto. :)

Gali buti, kad su psichoterapeute palietet kokiu skausmingesniu temu ir tas isprovokavo. O siaip, kodel daktare didino doze, jei jauteis gerai?
Parašėnemoku
#327819 Dažnai psichoterapijos pradžioje savijauta pablogėja, gali būti ir dėl to.
Parašė Manų košė
#327849 Biggie, iš pradžių rašė 15 mg, o po mėnesio pasakė, kad yra tik du pasirinkimai - arba 10 mg, arba 20 mg. Tai išrašė 20 mg, kad "užtikrintai būtų". Tai vat ir geriu tuos 20. O dėl psichoterapijos tai taip, daug rimtų temų narstom, jautri esu daug kam dabar. Tik vis lyginu situaciją su pirmu sirgimu, kai pas psichologę ėjau ir taip blogai nesijaučiau. Matyt, tas ėjimas buvo kaip nuo žąsies vanduo. :D Aš pas psichologę per keletą metų tiek neišsakiau, kiek per 2 mėnesius pas psichoterapeutę. :oops: Pavargstu kiekvieną dieną su savim kovot, noriu beprotiškai, kad viskas pasitaisytų į gerą. ;vokie
Parašė Dominyka
Manų košė rašė:Biggie, iš pradžių rašė 15 mg, o po mėnesio pasakė, kad yra tik du pasirinkimai - arba 10 mg, arba 20 mg. Tai išrašė 20 mg, kad "užtikrintai būtų". Tai vat ir geriu tuos 20. O dėl psichoterapijos tai taip, daug rimtų temų narstom, jautri esu daug kam dabar. Tik vis lyginu situaciją su pirmu sirgimu, kai pas psichologę ėjau ir taip blogai nesijaučiau. Matyt, tas ėjimas buvo kaip nuo žąsies vanduo. :D Aš pas psichologę per keletą metų tiek neišsakiau, kiek per 2 mėnesius pas psichoterapeutę. :oops: Pavargstu kiekvieną dieną su savim kovot, noriu beprotiškai, kad viskas pasitaisytų į gerą. ;vokie

Vaje, kaip norėčiau ir as, kad viskas pasitaisytų. Atiduočiau viska, kad tik galėčiau atsipalaiduot ir mąstyt racionaliai :oops: būsena tragiška ir svarbiausia nelabai su kuo gali apie tai kalbėtis, nes daugeliui tai nesuprantama. Ir bent jau man labai labai gaila savo vyro, kuris tikrai labai norėtu kad man butų gerai, vis paklausia kaip dabar jauciuosi, o as vis taip pat. Kaip jus su savo artimiausias gyvenat? Kaip jie i visa tai reaguoja? Palaiko?
Parašė Manų košė
#327867 Kaip čia pasakius: artimieji su manim vengia šnekėt šia tematika, anądien pradėjau pasakot mamai, kaip jaučiuosi, tai gavau tokį moralą iš serijos "tai ar dabar reikia mane užkraut tokiais dalykais". Aš suprantu, kad jai irgi sunku, nes turi problemų su fizine sveikata, bet jaučiuos nelabai kam reikalinga iš tikro. Vidurinioji išklauso, bet jos pamokymai, kaip reikėtų elgtis irgi nelabai padeda. Vyro neturiu, ir gal šiuo metu net nereikia, nes jei turėčiau, manau, jis tą pačią dieną pabėgtų nuo tokios ligonės. :( Gelbsti mažoji sesuo, nors dabar dažniausiai būna taip, kad nenoriu nei matyt ko nors, nei su kuo nors šnekėtis. Atrodo, kad visi žmonės galėtų dingt iš akiračio, nes viskas labai labai erzina. :bloga
Parašė Dominyka
Manų košė rašė:Kaip čia pasakius: artimieji su manim vengia šnekėt šia tematika, anądien pradėjau pasakot mamai, kaip jaučiuosi, tai gavau tokį moralą iš serijos "tai ar dabar reikia mane užkraut tokiais dalykais". Aš suprantu, kad jai irgi sunku, nes turi problemų su fizine sveikata, bet jaučiuos nelabai kam reikalinga iš tikro. Vidurinioji išklauso, bet jos pamokymai, kaip reikėtų elgtis irgi nelabai padeda. Vyro neturiu, ir gal šiuo metu net nereikia, nes jei turėčiau, manau, jis tą pačią dieną pabėgtų nuo tokios ligonės. :( Gelbsti mažoji sesuo, nors dabar dažniausiai būna taip, kad nenoriu nei matyt ko nors, nei su kuo nors šnekėtis. Atrodo, kad visi žmonės galėtų dingt iš akiračio, nes viskas labai labai erzina. :bloga

O pas kokia psichoterapeute tu lankeisi? Galbut tu is Kauno?
Parašė Manų košė
#327890 Deja, aš ne iš Kauno, aš vilnietė.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#328032 Ateinu su labai rūpimu ir nerimą keliančiu klausimu-problema.

Ar kam nors buvo sutrikęs menstruacijų ciklas geriant šį vaistą?

Geriu vaistą 20 dienų. Sakyčiau šalutinis poveikis būtų gal anksčiau pasireiškęs...Nežinau, ką galvoti, nes anksčiau nieko panašaus nebuvo. Visada mano ciklas kaip laikrodis. O dabar anksčiau laiko kažkoks neaiškus silpnas kraujavimas pasirodė :(

Šalia šio antidepresanto geriu dar Eglonyl, bet ten nerašo prie šalutinių, kad gali kažkas panašaus nutikti.
Parašė Manų košė
#328245 Nežinau, ar būtent vaistą reikia kaltint dėl sutrikusio ciklo, ar prastą savijautą, įtampą ir stresą, bet taip, man sutriko ciklas, iš daugiau mažiau reguliaraus jis tapo neprognozuojamu. :bloga Reikės paklaust gydytojos, kame čia reikalas.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
biggie rašė:
Manų košė rašė:Sveiki visi. :) Jau antrą mėnesį geriu escitalopramą, po pirmo mėnesio lyg ir buvo apmažėjęs nerimas, baimės, su lexotanilio pagalba galėjau išsimiegoti, kaip žmogus. Bet gydytoja padidino antidepresantų dozę iki 20 mg ir savijauta pablogėjo, ašaros upeliais pastoviai, vaikštau kaip zombis nieko nesuvokdama, viskas kaip per rūką. O dar žmonių baimė nesvietiška. Tai norėjau visų paklausti, ar savijautos pablogėjimas galėjo atsirasti dėl dozės pakeitimo? Ar čia jau galima su gydytoja kalbėti apie vaistų keitimą? :bloga Dar lankaus pas psichoterapeutę, labai daug su ja analizuojam esamą situaciją, tai, sakau, gal dar šis procesas užaštrina viską. Bet kokiu atveju, ačiū visiems už atsakymus iš anksto. :)

Gali buti, kad su psichoterapeute palietet kokiu skausmingesniu temu ir tas isprovokavo. O siaip, kodel daktare didino doze, jei jauteis gerai?

biggie, gal galėtum pasakyti, su escitalopramu 20 mg, kas labiausiai į derinuką tiktų?

Apskritai galvoju apie vaistų koregavimą - domina Elontril, Fluoxetine, Seroxat. Šių dar nebandžiusi. Bet ar jei tinka labiau vieni ar deriniuose?

Dar tiko cymbalta (toleravo organizmas labai gerai). Kažkur skaičiau, kad derina ir geria Cymbalta + Elontril. Arba Cymbalta + Escitalopramum.

Būčiau dėkinga už atsakymą :aciu