- 2015 02 23, 13:36
Man labai patinka žmonės, kurie teigiamai, optimistiškai sugeba žvelgti į gyvenimą. Tačiau aš jau taip nesugebu. Gyvenime dažnai aplankydavo mintys apie savižudybę, bet tai buvo daugiau savo blogos psichologinės savijautos išraiška. Daug metų kovoju su šiuo klausimu - gyventi ir kankintis ar pasitraukti. Labai daug įtakoja tai, kad nesugeba man padėti psichoterapijos, psichiatrai. Savo nelaimingumo priežastis matau labai kaip labai realius, apčiuopiamus dalykus, kurių neturiu ir taip tikiu,kad niekada neturėsiu...pvz. šeima, vaikas. Tai įsišaknijsi nuo jaunų dienų svajonė, nes pati neturėjau normalios šeimos, todėl svajojau, fantazavau, kad aš būsiu pati geriausia žmona ir mama. Metai bėgo, bet svajonė teliko svajone. Sekėsi visur tik ne šioje srityje. Galiausiai sulaukiau tokio amžiaus, kai tavo tėvai, artimieji dar labiau tave remia prie sienos su klausimais - ar turi draugą, kada padovanosi anūką. Tai taip skaudina. Nes tai juk nepriklauso nuo manęs, psichoterapeutas taip pat man vyro neatves prie durų. Tada gaunasi užburtas ratas. Ilgai kankinausi ir dabar kaip niekada anksčiau jaučiuosi, kad esu pasirengusi nusižudyti, nes pagrindinė gyvenimo motyvacija, tikslas man tolimas kaip...Dar koją kiša sunki depresija, kai metų metus nesugebu pasiekti remisijos. Kai kurie psichoterapeutai man sakė, kad mano išsigelbėjimas vyras, geras vyras. Bet kas iš tų patarimų, jei likimas tikriausiai sudėlioja gyvenimą kitaip. Tikiu, tikėjau Dievu, bet kuo toliau tuo labiau imu nusivilti, nes nepadėjo nei maldos nei konkretūs bandymai keisti gyvenimą, gyvenamą vietą. Dabar rašau atsisveikinimo laiškus ir vis galvoju apie būdą, kaip aš žudysiuosi, tą veiksmą aš įsivaizduoju kaip išsivadavimą iš savo kančių, nes koks skirtumas - dabar gyvenu kaip gyvas lavonas. Ta savižudybė, kurią pasirinkau, man atrodo netgi savotiškai graži, nes planuoju nuo....iki. Labai norėjau per savo gimtadienį tai padaryti, bet nesuspėjau, tai teks pasirinkti kitą datą. Tiesiog kiekviena diena vis sunkesnė. Ligoninės padeda tik kol jose guliu.
F.33.2 ir F.61
20 mg paroxetine, 3mg bromazepam, 25 mg quetiapinum ~18 val nerimui, 50-75 mg quetiapinum miegui.