Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė malonas
#335380 Kaip manot, ar būtų protinga pabandyt nutraukt olanzapiną? Geriu po 5 mg. Bėda ta, kad su olanzapinu turiu išmiegot minimum 10 val., dažniau išmiegu 12-14 (čia atsakymas į anglis klausimą). Jei išmiegu mažiau, jaučiu stiprias pagirias: pykina, svaigsta galva, skauda sąnarius ir purto šaltis. Jei olanzapino iš vakaro negeriu, galiu išmiegot 8 val. ir visą dieną jaustis gerai. Šiaip olanzapinas man buvo skirtas nuo šizinių simptomų, bet dvejus metus nebuvo atkryčio (tik protarpiais silpna depresija ir nerimas). Turbūt nebuvo todėl, kad gėriau olanzapiną, bet gal dabar išvis nebebūtų? Labai daug kas pasikeitė mano gyvenime: nebegeriu, nerūkau, sportuoju, laikausi dietos. O jei vėl kas nors užplauktų, aš dabar turiu patirties tą atpažįstant, atpažinčiau, nubėgčiau pas psichiatrą ir vėl to olanzapino išsirašyčiau.

Esmė ta, kad nebegaliu gyvent miegodama po 12 val. Visai nelieka laiko gyvenimui. Gal pabandyt nutraukt?

(ir dar norėčiau suplonėti)
Vartotojo avataras
Parašė biggie
malonas rašė:Kaip manot, ar būtų protinga pabandyt nutraukt olanzapiną? Geriu po 5 mg. Bėda ta, kad su olanzapinu turiu išmiegot minimum 10 val., dažniau išmiegu 12-14 (čia atsakymas į anglis klausimą). Jei išmiegu mažiau, jaučiu stiprias pagirias: pykina, svaigsta galva, skauda sąnarius ir purto šaltis. Jei olanzapino iš vakaro negeriu, galiu išmiegot 8 val. ir visą dieną jaustis gerai. Šiaip olanzapinas man buvo skirtas nuo šizinių simptomų, bet dvejus metus nebuvo atkryčio (tik protarpiais silpna depresija ir nerimas). Turbūt nebuvo todėl, kad gėriau olanzapiną, bet gal dabar išvis nebebūtų? Labai daug kas pasikeitė mano gyvenime: nebegeriu, nerūkau, sportuoju, laikausi dietos. O jei vėl kas nors užplauktų, aš dabar turiu patirties tą atpažįstant, atpažinčiau, nubėgčiau pas psichiatrą ir vėl to olanzapino išsirašyčiau.

Esmė ta, kad nebegaliu gyvent miegodama po 12 val. Visai nelieka laiko gyvenimui. Gal pabandyt nutraukt?

Dr.Phelps'as is psycheducation.org kai kuriem pacientam ir 1.25mg duoda. Arba galima keisti i maza doze neslopinancio neuroleptiko, ziprasidonas arba aripiprazolis. Jei nutraukinesi, pirma pabandyk bent 2.5mg kuri laika.
Vartotojo avataras
Parašė malonas
#335396 Tai aš vis tiek ketinu pasitart su gydytoju. Bet jis, aišku, bus prieš. :(
Vartotojo avataras
Parašė malonas
biggie rašė:Arba galima keisti i maza doze neslopinancio neuroleptiko, ziprasidonas arba aripiprazolis.

Negalima, nes Zeldox kaina virš 300, Abilify - virš 400.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
malonas rašė:
biggie rašė:Arba galima keisti i maza doze neslopinancio neuroleptiko, ziprasidonas arba aripiprazolis.

Negalima, nes Zeldox kaina virš 300, Abilify - virš 400.

zinau as ju kainas, galvojau gal kompensuoja tau ;)
Parašė K2_fujative_K2
#335669 Sportuoju valgau sveikai ir svoris nebeauga. Uzaugo 30 kg ir sustojo :super
Parašė dobiliuke
malonas rašė:Kaip manot, ar būtų protinga pabandyt nutraukt olanzapiną? Geriu po 5 mg. Bėda ta, kad su olanzapinu turiu išmiegot minimum 10 val., dažniau išmiegu 12-14 (čia atsakymas į anglis klausimą). Jei išmiegu mažiau, jaučiu stiprias pagirias: pykina, svaigsta galva, skauda sąnarius ir purto šaltis. Jei olanzapino iš vakaro negeriu, galiu išmiegot 8 val. ir visą dieną jaustis gerai. Šiaip olanzapinas man buvo skirtas nuo šizinių simptomų, bet dvejus metus nebuvo atkryčio (tik protarpiais silpna depresija ir nerimas). Turbūt nebuvo todėl, kad gėriau olanzapiną, bet gal dabar išvis nebebūtų? Labai daug kas pasikeitė mano gyvenime: nebegeriu, nerūkau, sportuoju, laikausi dietos. O jei vėl kas nors užplauktų, aš dabar turiu patirties tą atpažįstant, atpažinčiau, nubėgčiau pas psichiatrą ir vėl to olanzapino išsirašyčiau.

Labas, aš gėriau olanzapiną 5mg, paprašiau kad pakeistų, pakeitė į quetiapine, gal ir tau tiktų?
Vartotojo avataras
Parašė malonas
#335694 Nea, kvetiapinas man labai numušdavo ir taip žemą kraujospūdį, ir tada tik numirt ir tesinorėdavo. Bandžiau prie jo pereit keletąkart, labai prastai jausdavaus. Bandysiu prašyt psichiatro, kad leistų nutraukt olanzapiną niekuo nekeičiant. Jei nepavyks, visada galėsiu prie jo grįžt. Be to, atsirado generiniai įperkami Abilify... Reik palaukt, ir jų bus vaistinėse. Norėčiau pereit prie Abilify.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#335696 Man irgi pakeite i quetiapina. Ziuresiu kaip seksis
Vartotojo avataras
Parašė Crazy
#336092 Man pasireiske toks keistas salutinis, sunku slapintis, taip sutraukia raumenis, ir negaliu... ar kazkam yra panasiai buve? Prirase kartu parkopano, nes keisti nelabai norim..
Parašė K2_fujative_K2
Crazy rašė:Man pasireiske toks keistas salutinis, sunku slapintis, taip sutraukia raumenis, ir negaliu... ar kazkam yra panasiai buve? Prirase kartu parkopano, nes keisti nelabai norim..

man jokiu salutiniu nebuvo
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#336108 crazy man buvo nuo kito NL sitaip... su nospa leidziama slapinausi :bloga
Vartotojo avataras
Parašė malonas
#336335 Sumažinom su psichiatru olanzapino iki 2,5. Tai lyg ir visai neblogai. Gerai miegasi, o dieną esu mažiau mieguista. Tačiau, jei tik neturiu ką veikt tą dieną, iškart gulu į lovą ir užmiegu. Ir tai labai užpisa, nes veltui bėga laikas. Bet, man rodos, viskas visai neblogai. Nes be olanzapino labai nesisekė naktimis miegoti.
Parašė K2_fujative_K2
malonas rašė:Sumažinom su psichiatru olanzapino iki 2,5. Tai lyg ir visai neblogai. Gerai miegasi, o dieną esu mažiau mieguista. Tačiau, jei tik neturiu ką veikt tą dieną, iškart gulu į lovą ir užmiegu. Ir tai labai užpisa, nes veltui bėga laikas. Bet, man rodos, viskas visai neblogai. Nes be olanzapino labai nesisekė naktimis miegoti.

kaip tau sekasi su olanzapinu ? nutraukei ? as ir galvoju jy nutraukt , nes gerai jauciuosi nebera reikalo jy gert
Vartotojo avataras
Parašė malonas
#337165 Geriu, nes kitaip nemiegu. :( Bet ir šiaip bijau šizinių simptomų, tai gal ir gerai, kad psichiatras nenutraukė jo.