Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
Tomas88 rašė:60mg cia jau lb daug manau.. o tu pries miega tiek geri?

taip, pries miega. As irgi sportuoju su papildais, bet jei ne vaistai, tai tikrai nesportuociau, tiesiog antidepresantai duoda pakankamai energijos nusivilkt i sale
Parašė Tomas88
#335068 o ka tau nustate?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Tomas88 rašė:o ka tau nustate?

Bipoline depresija
Parašė Tomas88
#335126 .. cia kaip per ta homeland seriala? tos Kerry liga :)
Vartotojo avataras
Parašė Doratela
Tomas88 rašė:as sergu jau metai ir menuo kaskur, pres tai dar teko saujom vaistu ryt, bet sportas padejo sumazint tuos vaistus, meciau gert meciau rukyt, sutvirtejau fiziskai, galiu patart del mitybos ka valgau, kad nevirst bomba, nes jei sita vaista geriat ir nesportuojat arba bent neziurit maisto tai busit nutukeliai

Pilnai sutinku, mirtazapinas super vaistas, bet svoris labai auga, vos ne an mieliu... :( Per 3 menesius buvau prisiauginus vos ne 10 kg svorio... teko ilgai vargti, kol griztu i sava.. zodziu gerti galit-bet kontroliuokit zmones svori, nes tikrai nejuokai. Ir is kitu pasakojimu zinau, kad daugumai svoris auga. Todel tik sportas ir stipri valia isgelbeti tegali :))
Parašė Tomas88
#335978 Tik nezinau kaip ki teks nustot vartot, ir kiek laiko galima ji vartot?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Tomas88 rašė:Tik nezinau kaip ki teks nustot vartot, ir kiek laiko galima ji vartot?

Esu daug kartu nustojes vartot mirtazapina ir be jokiu nutraukimo sindromu. O veikti jis gali ir daug metu. Man, asmeniskai, svoris nuo jo neaugo, augt pradejo pridejus olanzapina
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#335984 Aš įtariu, kad man nuo mirtazapino skauda raumenis, nes susimažinau vaistų dozę ir dabar mažiau skauda. Kam nors buvo taip? Ką tokiu atveju daryti?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
insomnia rašė:Aš įtariu, kad man nuo mirtazapino skauda raumenis, nes susimažinau vaistų dozę ir dabar mažiau skauda. Kam nors buvo taip? Ką tokiu atveju daryti?

neteko, bet esu girdejes panasiu atveju apie mirtazapina. Greiciausiai keisti ji, jei kazkas netinka, bet sunku mirtazapinui surast alternatyva, nes jo veikimas labai unikalus
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
biggie rašė:
insomnia rašė:Aš įtariu, kad man nuo mirtazapino skauda raumenis, nes susimažinau vaistų dozę ir dabar mažiau skauda. Kam nors buvo taip? Ką tokiu atveju daryti?

neteko, bet esu girdejes panasiu atveju apie mirtazapina. Greiciausiai keisti ji, jei kazkas netinka, bet sunku mirtazapinui surast alternatyva, nes jo veikimas labai unikalus

Na taip. Reikės su daktaru pasitari, nes pastoviai jaučiuosi lyg vakar sportavęs būčiau.
Parašė Artur
#335992 Vartojau Mirtozapiną gan trumpą laiką ir tarp kitko šis buvo mano pirmas ir paskutinis vaistas. Pradėjau nuo 15 mg dozių. Pakeitimu iš esmės ne pajučiau. Miegot pradėjau po 12 valandų. Vartojau prieš pat miegą. Gydimas truko vieną menesį . Nei nuotaika, nei fizinė buklė nepasikeitė iškirus tuos atviejus kai prieš miegą kojų raumėnys pradedavo žiauriai skaudėti. Tik tiek. Jokio rezultato. :bloga Gydytojas patarė kaip padidinti iki 30 mg. Tuo metu sumažėjus leukacitų skaičiui organizme pradėjau dažnai sirgti. Peršalimai, sloga, kosulys. Praejus dar 2 mėn supratau, kad jokio tolko iš vaisto ir kitų vaistų aš negausių( iš kurių dauguma veikia placebos efektu( poveikiu ). Ką dar teko pastebėti?!? Nuotaikų dažnas svyravimas. Veikia kaip depresantas... :death
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Artur rašė:Praejus dar 2 mėn supratau, kad jokio tolko iš vaisto ir kitų vaistų aš negausių( iš kurių dauguma veikia placebos efektu( poveikiu ). Ką dar teko pastebėti?!? Nuotaikų dažnas svyravimas. Veikia kaip depresantas... :death

Jei yra latentinis bipoliskumas, antidepresantas ir nera pirmas vaistas, kuri reikia naudoti, o jei nuotaiku kaita, tai antidepresantas ja dar labiau ir padidina. O kad mirtazapinas tolygu placebui, tai yra totali nesamone. Triuskina jis placeba visose studijose ir apskritai yra vienas efektyviausiu antidepresantu.
Parašė Artur
#336000 Kiekvieno žmogaus organizmas yra skirtingas. www.medscape.com/ statistškai yra mažai efektevus sunkios depresijos atviejais. Bet iš kitos pusės tu teisus.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Artur rašė:Kiekvieno žmogaus organizmas yra skirtingas. www.medscape.com/ statistškai yra mažai efektevus sunkios depresijos atviejais. Bet iš kitos pusės tu teisus.

Sunkiais depresijos atvejais vienas antidepresantas apskritai retai remisija kada pasiekia. Cia dazniau naudojamos gudriai sudarytos antidepresantu kombinacijos arba lamotriginas, jeigu depresija yra bipoline, kuri daug sunkiau pagydoma. Be to, trecdalis ypatingai sunkia depresija serganciuju turi ir psichoziniu simptomu, tai padeti gali ir neuroleptikas. Vienas nesekmingas bandymas su vaistu nereiskia, kad niekas jau nebegali padeti ;)
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#336019 Na va, pašnekėjau su gydytoju, bandysiu nebegerti mirtazapino ir žiūrėsim kaip bus.
Jis man buvo reikalingas miegui, bet dabar gėriau itin mažą dozę tai lūždavau taip pat sėkmingai kaip ir didesnę. Tai galvoju gal susitvarkė mano miegas.
Na bet kuriuo atveju daktaras jo išrašė ateinančiam mėnesiui, kad jei staiga pasirodytų jog vis tik miegas dar nesusitvarkė.
Truputį baisoka. kad tas miegas vėl sutriks :)