Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
Prisikėlęs rašė:
Deode rašė:Žinau, kad Haloperidolis didina mieguistumą. Daktarė sako, kad tai natūralu. Bet...Pavyzdžiui vidury baltos dienos dirbu ar dar ką veikiu ir jaučiu kaip galva klinkt į kitą pusę. Pakratau save ir vėl. Tada susinervinus einu miegot pokaičio . Nesugebu kontroliuoti mieguistumo( nors dabar naktį miegu 8val). Tokie baisūs priepoliai trukdo veiklai. Jei kas susiduriate su šia problemėle, patarkit. Tik tiek. :)

Tai vadinasi vėlyvoji (tardyvinė) distonija. Nuo neuroleptikų. Metus neuroleptikus kartai praeina, kartais ne. Turėk galvoj, kad patys neuroleptikai nuslopina savo sukurtus judėsio sutrikimus (parkinsonizmą, vėlyvają distonija, diskineziją, raumenų trukčiojimus), metus vartoti jie išryškės. Jei vartoji ir anticholinerginį kaip Parkopan, jis irgi užslepia judesių sutrikimų apraiškas. Dystonia.org.uk rašo, kad tarp žmonių vartojusių juos kurį laiką, tik 1 iš 10 distonija praeina. Tai pat įtariu, kad turi distoniją ir kitus judesio sutrikimus ir kitose kūno vietose, veide ir pan. Už savo sveikatą ir kūną atsakinga esi tu, ir kentėsi pasekmes tu, ne gydytoja.

Nelabai suprantu as haloperidolio naudojimo, kai yra efektyvesni ir maziau ekstrapiramidiniu simptomu sukeliantys atipiniai neuroleptikai. Vienintelis risperidonas realiai gali sukelt parkinsonizma, kiti per viena ar kelis mechanizmus nuo sito apsaugo, olanzapinas ir su 60mg nesukelia tu tardyviniu diskineziju.
Vartotojo avataras
Parašė machosallad
#337028 Labai į temą yra šita knyga apie psichiatrinių ir pasilinksminimo psichotropikų šalutinius poveikius. Labai išsami ir mokliškai paremta, paskaitęs žinosi daugiau už savo psichiatrą: Meyler‘s Side Effects of Psychiatric Drugs
Vartotojo avataras
Parašė machosallad
#338513 Kiek man dar reiks kentėti vėlyvąją distoniją? Beveik pastoviai patiriu skausmingus nugaros raumenų spazmus. Vartojau Rispolept tik 1 mėn. Kiek laiko iki kol spazmai nuslops iki kol bus neskausmingi, ar iki išnykimo?
ParašėDramaComedy
machosallad rašė:Kiek man dar reiks kentėti vėlyvąją distoniją? Beveik pastoviai patiriu skausmingus nugaros raumenų spazmus. Vartojau Rispolept tik 1 mėn. Kiek laiko iki kol spazmai nuslops iki kol bus neskausmingi, ar iki išnykimo?

prisiminiau, kad ir man tie skausmai buvo, tai truko gal apie mėnesį kokį, ir tai ne kasnakt. Bet daugiau nebepasikartojo. Nepamenu ties su kurio vaisto vartojimu tai atsirado...
Vartotojo avataras
Parašė Zaza
#338748 mieguistumas, apatija, girtumas, noras uzsiimti veikla sumazejimas ir tt, labai erzina sitie salutiniai, bet atradau kad rukymas ir minimum 2 puodeliai kavos apmazino situs salutinius.
Nuo depakino labai svoris augo, bet aciu dievui sito vaisto daugiau nebegeriu.
Parašė Miu
#342288 Geriu Flux'ą ir fluanxolį porą mėnesių (+nakčiai kvetiapinas 25mg), prieš porą savaičių prasidėjo drebėjimas, kuris vis stiprėja ir dreba jau ne tik rankos, bet visa virpu. Kaip manote, Flux'as ar fluanxolis tą gali sukelti? Jei tik susijaudinu nors kiek, rankos kalatojas stipriai. Artėjant vaistų gėrimo laikui drebulys irgi stiprėja. Kvetiapiną geriu jau senokai, o šiuos du pradėjau gerti vienu metu, tad nežinau nuo kurio toks šalutinis poveikis.
ParašėDramaComedy
#342299 Man irgi dreba, bet gal dėl to kad alkoholio pavartodavau dažnokai, kartu su visokiais ten vaistais. kelinta savaitė negeriu, tai dingsta drebėjimas. kvetiapino 4 dienas nebeturiu, tai naktys žiaurios tapo vėl, bet rankos, rodos, visai nedreba.. Ai, dar neberūkau, tai va, gal, kartu su alko ir rūkymu ir dingo drebėjimas. Flux'o neteko bandyti,.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#342304 Kavos salutinis poveikis yra tas, kad po jos is ryto varo i tustintis :D
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#342305 Neskaityčiau tai šalutiniu poveikiu :}
Parašė Linksmas
#342318 Esu vartojęs cipralexą, kventiaxą, cymbaltą, lorafeną, elontrilą, dar kažkokie leidžiami neuroleptikai buvo ir dar kažkokie raminamieji ir migdomieji.

Su cipralexu buvo taip, kad praėjus po pirmos dozės pusantros paros atsidūriau reanimacijoje, o vartojant dar porą mėnesių tapau totalia daržove.

Cymbalta man buvo sukėlus manijos epizodą. Jokio teigiamo poveikio nepajutau.

Kventiaxas šiaip daržovino ir atėmė jėgas bei bet kokią motyvaciją gyvenime. Tachikardija, Jokio teigiamo poveikio nepajutau.

Leidžiami neuroleptikai (kažkokie stiprūs) mane buvo labai smarkiai surakinę su traukuliais :D

Raminamieji ir migdomieji bukino ne ką mažiau kaip kas vakarą po porą trejetą alaus susikratyti ir taip kasdien. Smegenų žudymas. Jokio teigiamo poveikio nepajutau.

Elontrilas stipriai sukėlė libido ir šiek tiek agresiją, patiko man šitas labai. Realiai šitas labai stipriai pastatė ant kojų. Nuolat patirtdavau jėgų ir motyvacijos nebuvimą, tai nuo šito jausdavaus normaliu žmogum.
Parašėwelbendy
#342364 Ar gali būti vaistų šalutinis poveikis dantų prastėjimas? I mean, greičiau genda, minkštėja pats dantis? Ar čia toks užslėptas šalutinis poveikis gaunasi, kai vaistai blokuoja kalcio įsisavinimą?
Parašė Linksmas
#342370 Visai gali būti. Gal dar naktį dantimis grieži?
Parašėwelbendy
#342374 Kiek žinau - negriežiu. Bet kažkaip nelinksma, kai per nepilnus pusantrų metų keturiem dantim čiūt ne chana. Dantistė jau vos ne pakraupus buvo, kad tokie minkšti dantys pasidarė.
Parašė faithless
#343586 kam nors yra buves toks bajeris kad nebeiseina diena uzmigt? geriu valdoxana venlafaksina ir respiridona
Vartotojo avataras
Parašė Osvaldas
faithless rašė:kam nors yra buves toks bajeris kad nebeiseina diena uzmigt? geriu valdoxana venlafaksina ir respiridona

Man taip jau daugiau negu metus. Per mėnesį tik du, tris kartus užmiegu dieną, nors beveik kasdien noriu pamiegot dienos metu. Išeina tik pagulėt. Mintys, mintys ir dar kartą mintys. Galima išprotėt.

Iš vaistų dabar naudoju tik Xeplion'ą, kuris yra praktiškai tas pats, kas respiridonas. Skirtumas, kad jį leidiesi kas mėnesį.

Kažkada gėriau venlafaksiną, tai jį ligoninėj nuėmė, nes sakė, kad jis gali sukelti nenustygimą vietoje.