Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
K2_fujativeK2 rašė:
biggie rašė:
K2_fujativeK2 rašė:
biggie rašė:4 ar 5 metus, per 20 vaistu perejau

vistiek blogai ? kokia diagnoze ?

Na nera blogai, bet nera ir visai gerai. Dabar antidepresantu nevartoju tik stabilizatorius, tai kazkaip stabilus jauciuos. Diagnoze siaip sizoafektinis persipines su bipoliniu, nors siaip galima juos sujungti i viena

ka reiskia stabilus ? Tiek esi persksites info kodel neiseina pasveikti iki galo

stabilus tiek, kad nebuna nei labai blogu nuotaiku, nei labai geru. Kaip bipolikui, tai toks ir yra mazdaug tikslas, bet noretusi nuimti ta apatija, kurios esami vaistai nelabai sutvarko.
Na gal ir paskaites as siek tiek, bet yra zmoniu, kurie zino ir supranta daug daugiau uz mane ir vistiek nesusitvarko iki galo. As manau, kad pas mane kartu eina demesio sutrikimas, tas ADHD. Antidepresantai nelabai padeda tam dalykui, bet kai tik turesiu galimybe, pabandysiu atomoxetina ar stimuliantus, manau turetu duoti nemazai naudos, juolab, kad viena daktare yra aiskiai man pasakius, jog ADHD pas mane yra.
Parašė K2_fujativeK2
#324185 Atomoxetine kiek zinau hyper aktyviem vaikam skiriamas kur negali demesio sutelkti.

Man kazkas darosi, kad bijau tamsos man atrodo mane kazkas stebi ir nori uzpult. Su sautuvu ant salia stalo miegu. paciam keista kodel as taip bijau tamsos ir tylos
Vartotojo avataras
Parašė biggie
K2_fujativeK2 rašė:Atomoxetine kiek zinau hyper aktyviem vaikam skiriamas kur negali demesio sutelkti.

Man kazkas darosi, kad bijau tamsos man atrodo mane kazkas stebi ir nori uzpult. Su sautuvu ant salia stalo miegu. paciam keista kodel as taip bijau tamsos ir tylos

Tavo vietoje butinai pasakyciau tai daktarui, jei dar vis gydais. Man paciam buvo uzejes tas stebejimas, pagrinde po gero uzvartojimo visokiu nesamoniu. Cia gali rimtai psichoze kabintis, jei nesusiimsi, bus tik blogiau. Nesakau, kad butinai reik imti neuroleptikus, nes man paciam praejo viskas be ju, bet, manau, pats supranti, kad tai zenklai, jog kazkas negerai.
Parašė K2_fujativeK2
biggie rašė:
K2_fujativeK2 rašė:Atomoxetine kiek zinau hyper aktyviem vaikam skiriamas kur negali demesio sutelkti.

Tavo vietoje butinai pasakyciau tai daktarui, jei dar vis gydais. Man paciam buvo uzejes tas stebejimas, pagrinde po gero uzvartojimo visokiu nesamoniu. Cia gali rimtai psichoze kabintis, jei nesusiimsi, bus tik blogiau. Nesakau, kad butinai reik imti neuroleptikus, nes man paciam praejo viskas be ju, bet, manau, pats supranti, kad tai zenklai, jog kazkas negerai.

vakar prie kompo su peiliu sautuvu sedejau nes atrode, kad betkada uzpuls. diena as bijau tik saves ten nerimas baime jaudulys neviltis ir tt, o kai naktis ateina man kazkas pasidaro. as kai gryztu nskti is darbo drebedamas rakinu duris su peiliu rankoi
Parašė K2_fujativeK2
#324207 Niekam nesakau as kas man darosi. Nesigydau 2 metus, bet kaip tik einu rugsejo 5 po 2 metu pertraukos.. bijau toki dalyka sakyt, nes galvos isvis nesveikas kazkoks nors protauju as tikrai normaliai su zmonem darbe.. As kazkada narkotikus varydavau jaunas ecstasy ten koksa zole tai man kazkokia baime ateina is tu laiku kai vietoi ecstasy dave metamphetamino ir as 12 valandu buvau kosmare maciau vizijas ir haliucinacijas man po to karto tamsa yra kazkas baisaus
Vartotojo avataras
Parašė biggie
K2_fujativeK2 rašė:Niekam nesakau as kas man darosi. Nesigydau 2 metus, bet kaip tik einu rugsejo 5 po 2 metu pertraukos.. bijau toki dalyka sakyt, nes galvos isvis nesveikas kazkoks nors protauju as tikrai normaliai su zmonem darbe.. As kazkada narkotikus varydavau jaunas ecstasy ten koksa zole tai man kazkokia baime ateina is tu laiku kai vietoi ecstasy dave metamphetamino ir as 12 valandu buvau kosmare maciau vizijas ir haliucinacijas man po to karto tamsa yra kazkas baisaus

BUTINAI pasakyk, tik pakalbek ka galima padaryti be ligonines, nes bent as tai jokio efekto is ligoniniu negaudavau. Man panasiai budavo nuo zoles ir sintetiniu kanabinoidu, bet kazkaip viskas susitvarke. Esu skaites, kad bahureliui po metamphetamino vartojimo ilga laika, isikabino sizofrenija ir jis miegodavo po pagalve pasidejes ginkla, nes buvo isitikines, kad ji seka. Dabar nerandu do straipsnio ir nesakau, kad tau nuo to, nes kaip supratau jau kuri laika nevartoji, bet cia ne juokas.

Jei kazka i ta tema, tai numesiu citata viena:

I am getting many referrals for youth and adults having anger issues, mind racing at night and fragmented sleep. They also complain of extreme anxiety around crowds with suspicion of been watched. Occasionally they report trust issues and believe they have heard their name when someone is not around. At times, they see some vision at the corner of the eyes which disappears. These issues have dramatically affected their school and/or job performance. There are no major depressive symptoms, delusions or clear hallucinatory experiences. All of these individuals claim experimental and recreational use of marijuana. Family physicians have tried SSRIs to treat these symptoms without any benefit. Some individuals have been placed on olanzapine with good results.

My question is: are we dealing with psychotic features related to marijuana or should these symptoms be treated as an anxiety disorder.

The differential diagnosis should also include psychotic illness, bipolar spectrum disorder and ultra high risk prodromal state preceding onset of schizophrenia. Non-response or worsening to SSRIs/SNRIs plus good response to an antipsychotic is suggestive that this is not a major depressive episode nor social anxiety disorder, but something in the psychotic or pre-psychotic spectrum or bipolar spectrum. Whether a functional psychosis like schizophrenia or a toxic psychosis from drugs is not knowable from the symptoms alone. As you know, marijuana is actually a higher risk substance to precipitate schizophrenia in a vulnerable individual than is a stimulant, although high-dose long-term stimulant abuse in those without high risk prodromes can make anyone psychotic (amphetamine psychosis, for example). All you can do is monitor, and keep an open mind. In answer to your specific question about marijuana, these symptoms can be caused by marijuana but if so, I would be extremely worried that the individual might go on to get schizophrenia. These symptoms I have seen with very bad anxiety disorders/social anxiety so intense that patients almost look psychotic and they improve with SSRI/SNRI plus short-term benzodiazepines, and reconstitute and look very nonpsychotic when they do, a reassuring outcome. However, if they require antipsychotics to quell symptoms, you might be concerned that this is a prodrome of schizophrenia over the coming years.
Vartotojo avataras
Parašė Opaque
#325724 Nuo 2011m. Buvo atkritis, po to , kai pradėjo mažint vaistų dozę, tai paguldė į ligoninę. Dabar geriu Kentipinor dvi tabletes po 200 mg.
ParašėDramaComedy
#337137 jau puse metų. labai greitai laikas pralekė. atrodo tiek įvyko, nors nieko nedariau, tik tas 6 tabletes prisimenu per dieną, kasdien. nei švenčių nei nieko neliko prisiminimuose.
Vartotojo avataras
Parašė anglis
#337151 6 metai eina kaip geriu vaistus
Vartotojo avataras
Parašė Doratela
#337153 3 metai :oops:
Parašė Deode
#337176 jei su pertraukom tai nepilni 5 mėnėsiai, o taip man atsinaujina pastoviai. Metai esi sveika, po to vėl save nuodiju...
Vartotojo avataras
Parašė Adiavi
#337178 5 metus.
Bent dieną pamiršus išgert venlafaksino, svaigsta galva, linksta kojos.
Ir nuotaika vis tiek visada prasta. Egzistuoju, negyvenu. Jei ne vaistai, tai ir nebeegzistuočiau.
Vartotojo avataras
Parašė Vėjo
#337193 aš jau 10 m. su savavališkais ir nesėkmingais nutraukimais vartoju... Baisu.
Vartotojo avataras
Parašė Doratela
Vėjo rašė:aš jau 10 m. su savavališkais ir nesėkmingais nutraukimais vartoju... Baisu.

Vis bandau surasti kažkokį motyvą, galėsiantį padėti pasakyti, vsio gana, nutraukiu bent trim mėnesiams... bet kaip ????
Vartotojo avataras
Parašė Vėjo
Doratela rašė:
Vėjo rašė:aš jau 10 m. su savavališkais ir nesėkmingais nutraukimais vartoju... Baisu.

Vis bandau surasti kažkokį motyvą, galėsiantį padėti pasakyti, vsio gana, nutraukiu bent trim mėnesiams... bet kaip ????

Manau, kad motyvu turėtų būti pasveikimas. Aišku tos ligos skirtingos ir kiekvienas atvejis kitoks. Nežinau kuo tu sergi, bet mano liga - paranoidinė šizofrenija. Per tiek metų, kiek sirgau jau pastebėjau, kad su vaistais blogai, jie slopina, kausto, augina svorį, ir tai yra blogai, bet dar blogiau kai nutraukiu vaistus, sukyla psichozė, mąstymas ir socialiniai įgudžiai sutrinka ar tiesiog kažkur dingsta, ir tada reikia kelių metų kol pasijunti vėl bent kiek geriau.
Tai aš jau geriau vartosiu vaistus ir vilsiuos, kad kada nors bus geriau, nei vis juos nutraukinėsiu ir būsiu amžinoje duobėje.
Bet! Manau, kad būna ir lengvesnių atvejų. Gal tada kaip nors ir su valios pastangom ir psichoterapija kaip nors galima išbristi. O gal ir ne, nežinau. Reikia su gydytojais tartis.