Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Katinas
Seigmen rašė:Labai bijojau kažkokio poveikio pradžioje vartojimo, todėl gėriau nakčiai po pusę tabletės, paskui pradėjau gerti rytais po pilna. Tad nebuvom man nei galvos svaigimo, nei pykinimo ar kokių kitokių negalavimų. Kažkiek laiko tikrai labai gerai veikė ir padėjo, net atrodė kad viskas stojasi į savo vėžes. Vėliau taip nutiko kad kelis kartus pamiršau namie tabletes ir tas dienas likau be vaistų. Tą pačią dieną viskas gerai, bet kita kirsdavo su kaupu, tais pačiais verksmo priepuoliais. Va tada supratau kad nifigą niekas nesistoja į vėžes ir vėliau net geriant po dvi tabletes nebuvo stebuklų, tas pats kas valgyti mėtinius saldainiukus. Jų yra ar jų nėra tas pats efektas.

O kodėl nakčiai? Jį gi ryte reikia gerti jei neklystu. Ar taip psichiatrė paskyrę? Nakčiai geriau koks Valdoxan, skatina miegą ir pan. Beje kiek mg? Jei dvi po 5 tai glai neveikt, gal reikia 20mg :}
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
Kuroshitsuji rašė:Katinas, neburkim neturėdami med. išsilavinimo... B)

Aš neburiu, tik paklausiau. Juk nesakau, kad kažką neteisingai daro :}
Vartotojo avataras
Parašė Seigmen
Katinas rašė:O kodėl nakčiai? Jį gi ryte reikia gerti jei neklystu. Ar taip psichiatrė paskyĘę? Nakčiai geriau koks Valdoxan, skatina miegą ir pan. Beje kiek mg? Jei dvi po 5 tai glai neveikt, gal reikia 20mg :}

Nakčiai buvo pirmas gal 4-5 dienas, nes bijojau kad nepajėgsiu į darbą eit, kitaip tariant nežinojau kas man nuo jo bus, kaip reaguos organizmas. Čia galima sakyti toks įvesties metodas buvo. Paskui jau gėriau kaip reikia. Valdoxan irgi vartojau, dar prieš Cipralex, bet tas buvo gana greitai nurašytas pačios daktarės, nes nesukėlė poveikio.

Katinas rašė:Beje kiek mg? Jei dvi po 5 tai glai neveikt, gal reikia 20mg :}

Viena tabletė 10 mg.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#344784 Gal žinote, ar galima vartoti 30, 40 mg escitalopramą Lietuvoje? Nes kažkaip tokių dozių neskiria.
Niekur nerandu, kad būtų parduodamas po 40 mg. Gal 40 mg nekompensuoja?
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#344798 Elicea max tabletė yra 20 mg Lietuvoje, kitose šalyse nesidomėjau.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#344812 Escitalopramas, kaip ir kiti SSRI, gali buti pakeltas iki supraterapiniu doziu 40-60mg, dazniausiai tai daroma obsesiniam-kompulsiniam sutrikimui. Siaip, manau, galima butu kompensuotis kad ir ta 40mg, tiesiog ant recepto parasytu 20mg tablete 2 kartu dienoj, nebent yra nustatyta kazkokios direktyvos apie kurias nezinau
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#344843 Kiek zinau su raminamais ir antidepresantais yra grieztos dozes kuriu didint maksimuma negalima. Uzsitesia vaistu poveikis, atminti paveikia ir siaip negerai, pykint gali, jauciasi, kad per daug, tai daktarai niekad to nepasiulys, nebent nores prifarsiruot vaistais, kad uzslopinti zmogu, bet is to nieko gero.
O stai su neuroleptikais galim gert simtais miligramu :D
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#344854 biggie, ačiū už apšvietimą. Na man tiesiog paprasta depresija, sunki - kodas 33.2, tai nežinau, ar man tikrai tiks ta padidinta dozė. Teks kalbėtis su gydytoja. Nes man 20 mg mažai veikia, norisi didesnio emocinio stabilumo, mažiau pykčio, kad dingtų mintys apie savižudybę. Pvz. apie zoloftą tai žinau, kad geria net po 100 mg.
Radau straipsnį, kad escitalopramo užsienyje maksimali dozė yra 40 mg suaugusiam, vyresnio amžiaus (65 m.) žmonėms 20 mg ir mažiau.
Bet va ir neramina tas dalykas, kad gali kompensuoti tik 20 mg. Nors kitą tarkim 10 mg galėčiau su atskiru receptu nusipirkti, jei tik taip įmanoma.
Nes pamenu siūlė cymbalta gerti 90 mg, bet tokia dozė jau nekompensuojama ir atkrito šitas variantas.

Beje, ar teko girdėti apie naują vaistą, pavadinimas lyg iš p ar s raidės, psichiatrė sakė, bet pamiršau, neužsirašiau, o tada ne tas ir rūpėjo. Ji sakė, kad tai dar nekompensuojamas antidepresantas, kainuojantis litais mėnesiui maždaug 100 + Lt. Tai "išmanusis" vaistas, nes jis pats reguliuoja visus smegenų hormonus ir t.t., tiesiog pats vaistas mato, ko reikia smegenims ir ten prasiskverbia. Tai man patarė nenuleisti rankų. Ar esi apie tokį stebuklingą vaistą girdėjęs?

Vaiduk, mes kalbam apie antidepresantus. Nieks nekalba apie nelegalias dideles dozes, kalbam apie leistinas. Ir prisifarširuoti, bent jaustis taip, manau, galima tik ryjant raminamuosius. Nežinau, ką reiškia būti prifarširuotam antidepresantų, tiesiog to sau neleidžiu. Va raminamieji per atmintį tai kerta.
Be to dar iškyla klausimas. Ar geriau prisifarširuoti ir kažkaip dar gyventi, ar nusižudyti. Kas tau atrodo geriau?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:biggie, ačiū už apšvietimą. Na man tiesiog paprasta depresija, sunki - kodas 33.2, tai nežinau, ar man tikrai tiks ta padidinta dozė. Teks kalbėtis su gydytoja. Nes man 20 mg mažai veikia, norisi didesnio emocinio stabilumo, mažiau pykčio, kad dingtų mintys apie savižudybę. Pvz. apie zoloftą tai žinau, kad geria net po 100 mg.
Radau straipsnį, kad escitalopramo užsienyje maksimali dozė yra 40 mg suaugusiam, vyresnio amžiaus (65 m.) žmonėms 20 mg ir mažiau.
Bet va ir neramina tas dalykas, kad gali kompensuoti tik 20 mg. Nors kitą tarkim 10 mg galėčiau su atskiru receptu nusipirkti, jei tik taip įmanoma.
Nes pamenu siūlė cymbalta gerti 90 mg, bet tokia dozė jau nekompensuojama ir atkrito šitas variantas.

Beje, ar teko girdėti apie naują vaistą, pavadinimas lyg iš p ar s raidės, psichiatrė sakė, bet pamiršau, neužsirašiau, o tada ne tas ir rūpėjo. Ji sakė, kad tai dar nekompensuojamas antidepresantas, kainuojantis litais mėnesiui maždaug 100 + Lt. Tai "išmanusis" vaistas, nes jis pats reguliuoja visus smegenų hormonus ir t.t., tiesiog pats vaistas mato, ko reikia smegenims ir ten prasiskverbia. Tai man patarė nenuleisti rankų. Ar esi apie tokį stebuklingą vaistą girdėjęs?

Zolofto (sertralinas) terapine doze depresijai yra 50-200mg, kaip ir sakiau, obsesiniam-kompulsiniam sutrikimui galimas kelimas net iki 300-400mg, tik tokiu atveju reik ziuret ar neatsiranda psichoziniu pozymiu, nes sertralinas blokuoja ne tik serotonino bet ir dopamino transportuotoja (kas butent ir isryskeja didesnese dozese), todel padidejes dopamino kiekis gali sukelti maniakines busenas, jei yra kazkokie bipoliskumo pozymiai. Kita vertus, kazkiek pakeltas dopaminas padetu, jei yra ADHD pozymiu, kitaip sakant, kiekvienam skirtingai.

Kas liecia escitaloprama, tai yra idomus vaistas, kadangi beveik neturi sasaju su jokiais virskinimo enzimais, todel jis praktiskai nesipjauna su kitais vaistais, todel kitu vaistu vartojimas neturi itakos kiek escitalopramo yra organizme, turi itakos tik doze, kuri yra vartojama. Taip pat tai yra grynas SSRI, tiesiogiai veikiantis tiktai serotonina, kiti neurotransmitoriai veikiami tik netiesiogiai. Jei problema serotoninas, jis labiausiai, tiketina, pades.

Galiu patikinti, kad jokio "stebuklingo" naujo antidepresanto nera. Arciausiai to turbut yra ketaminas (klubinis narkotikas, sukeliantis haliucinacijas). Skamba gal ir baisiai, bet nedidele jo doze leidziama i vena ar suuostoma per nosi, labai daznai visiskai panaikina ir rezistencines depresijos simptomus, nors tai ir padaro tik keliom dienom. Nezinau ar Amerikoj jau FDA patvirtintas toks metodas, bet jis veikia.

Kalbant apie labiau klasikinius antidepresantas, galbut gydytoja minejo vortioxetina (Brintellix). Jis neseniai atsirado Lietuvoje. Siaip tai yra multimodalinis antidepresantas, turintis SSRI mechanizma, taciau ir blokuojantis kelis serotonino receptorius, teoriskai gerinantis kognityvines funkcijas ir neturintis seksualiniu salutiniu poveikiu. Studijose jis nelenkia kitu antidepresantu pagal remisijos procenta, taciau yra dalis zmoniu, kuriem jis padeda, kai nepadejo kiti AD. Jei kalba eina ne apie sita, tai idomu butu suzinoti apie kuri :)
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#344858 biggie, paklausiu savo psichiatrės pavadinimo tų stebuklingų vaistų, bet vizitas tik spalio pradžioje. Nes apie vortioxetiną esu skaičiusi, nežinau, ar ji jau toks super vaistas. nesu vartojusi.
Parašė Mindaugas303
#347868 Iš savo patyrimo:

Neįsivaizduoju, kokiu stebuklu SSRI yra vadinami antidepresantais, nes mano atveju jie sukėlė depresiją.

10 mg - jausmas toks lyg visada būtum po vandeniu, arba kokiame nors kokone, atsijungęs nuo žmonių ir aplinkos, visada pavargęs, mieguistas, suprastėjusios kognityvinės funkcijos, jokių jausmų, viskas lėkšta iki pykinimo, svorio augimas. Gėriau šią dozę 4 mėn. pradėjo keistis asmenybė, veidrodyje mačiau kitą žmogų... nepakartojamas jausmas...

5 mg - Mažesnis aptirpimas, viskas tas pats kaip su 10 mg, tik gerokai silpniau, tuo pačiu lenda tikrasis "aš", kuris gana aiškiai jaučia kokį š.. jis čia vartoja.

3.25 mg - geriu dabar tiek. Slopinimas dar mažesnis.

Kelis kartus bandžiau nutraukti escitalopram'ą. Pirmą kartą nuo 5 mg, po 5 mėn. vartojimo (simptomai po 3 dienų: brain zapsai, stiprus galvos svaigimas, nemiga stipresnė nei pradėjus vartoti, košmarai, akatizija, akyse liejasi vaizdas, silpnumas, stiprus nuovargis, suicidinės mintys ir t.t.), teko atnaujinti "gydymą" po 1 mėn. Dar sykį bandžiau nutraukti sumažinęs iki 2.5 mg, vėl tie patys simptomai, tik silpnesni, bet po šio antro karto viskas pasidarė aišku - yra išsivysčiusi priklausomybė, o psichiatrai deja nieko nenutuokia apie š.. kurį duoda žmonėms. Beje visi tie simptomai, kuriuos išvardijau (išskyrus nemigą, kuri buvo ir anksčiau, tik žymiai silpnesnė) nebuvo mano pirminė problema, todėl tai nebuvo būsenos sugrįžimas.

Šiuo metu bandau iš lėto mažinti po 10 %, bet neišvengiu visų išvardintų abstinencijos simptomų, aišku žymiai silpnesne forma.

Nerekomenduoju pradėt.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Mindaugas303 rašė:Iš savo patyrimo:

Neįsivaizduoju, kokiu stebuklu SSRI yra vadinami antidepresantais, nes mano atveju jie sukėlė depresiją.

10 mg - jausmas toks lyg visada būtum po vandeniu, arba kokiame nors kokone, atsijungęs nuo žmonių ir aplinkos, visada pavargęs, mieguistas, suprastėjusios kognityvinės funkcijos, jokių jausmų, viskas lėkšta iki pykinimo, svorio augimas. Gėriau šią dozę 4 mėn. pradėjo keistis asmenybė, veidrodyje mačiau kitą žmogų... nepakartojamas jausmas...

5 mg - Mažesnis aptirpimas, viskas tas pats kaip su 10 mg, tik gerokai silpniau, tuo pačiu lenda tikrasis "aš", kuris gana aiškiai jaučia kokį š.. jis čia vartoja.

3.25 mg - geriu dabar tiek. Slopinimas dar mažesnis.

Kelis kartus bandžiau nutraukti escitalopram'ą. Pirmą kartą nuo 5 mg, po 5 mėn. vartojimo (simptomai po 3 dienų: brain zapsai, stiprus galvos svaigimas, nemiga stipresnė nei pradėjus vartoti, košmarai, akatizija, akyse liejasi vaizdas, silpnumas, stiprus nuovargis, suicidinės mintys ir t.t.), teko atnaujinti "gydymą" po 1 mėn. Dar sykį bandžiau nutraukti sumažinęs iki 2.5 mg, vėl tie patys simptomai, tik silpnesni, bet po šio antro karto viskas pasidarė aišku - yra išsivysčiusi priklausomybė, o psichiatrai deja nieko nenutuokia apie š.. kurį duoda žmonėms. Beje visi tie simptomai, kuriuos išvardijau (išskyrus nemigą, kuri buvo ir anksčiau, tik žymiai silpnesnė) nebuvo mano pirminė problema, todėl tai nebuvo būsenos sugrįžimas.

Šiuo metu bandau iš lėto mažinti po 10 %, bet neišvengiu visų išvardintų abstinencijos simptomų, aišku žymiai silpnesne forma.

Nerekomenduoju pradėt.

Cia tik tavo potyriai. Man nuo jo isvis nieko blogo nebuvo ir meciau laisvai.
Jei vaistas netinka tai su daktare pakalbek mazink ir mesk. Bus sunku iskest, bet prakentesi.
O siaip geriau bandyk keist i kita ssri ir nebus nei brain zapsu nei nieko. Siulyciau i seroxata keist smegenys gaus serotonino ir nebus nutraukimo simptomu.
Parašė Mindaugas303
#347872 Ką reiškia čia tik tavo potyriai ? :)

Man atrodo, aš aiškiai parašiau, kad tai mano patyrimas. Nemanau, kad kiti SSRI yra kažkuom geresni šituo atžvilgiu, o paroxetine'as atvirksčiai pasižįmi tuo, kad jį sunkiausia nutraukti. O mano problema tikrai nėra serotonino nepakankamumas smegenyse, jo pas mane pakankamai ten, ačiū :)
Parašė Mindaugas303
#347873 Beje Phurriz kitoje temoje rašai "Ne. Man neuroleptikus nutraukt niekad nebuna problema, o va seroxato nutraukt be sansu isvis. Bandziau daug kartu nutraukt paxili, bet brain zapsai zudo tai geriu iki siol. Siaip ta kombinacija seroxat + remeron geriausia is visu isbandytu ir manau teks ja gert visa gyvenima."

Nežinau kokia čia šito forumo politika, bet kažkas iš adminų turėtų atkreipti dėmesį į tokias nesąmones...