Moderatorius: signs

Parašė Deode
biggie rašė:dviguba doze, tai cia 2x 150mg? 300mg nera dviguba doze, tai tiesiog doze, kuri veikia noradrenalina kartu su serotoninu. Dalis baltuju rases zmoniu turi per greita CYP450 2d6 virskinimo fermento veikla, todel prireikia dideliu antidepresantu doziu, kad pasiekti terapeutini efekta, man paciam taip yra

Supratau, na man sakė, kad dozes po truputi didinsiu. Tik bijau AD susilpnint savo širdį. Informacinijame lapelyje rašoma, kad reikia imtis atsargumo priemonių, jeigu turiu širdies ritmo ir aukšto kraujospūdžio sutrikimą. Įdomu ar daktarė išrašydama mano vaistus susipažino su mano būkle. Pastaruoju metu ypatingai skauda paširdžius ir padažnėjo permušimai. Bet galbūt čia su AD ryšio neturi...
Vartotojo avataras
Parašė saugokisvynies
#332598 Ech, naivuole... Pirmą kart Sertraline išgėriau - kepenys daužytis pradėjo.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Deode rašė:
biggie rašė:dviguba doze, tai cia 2x 150mg? 300mg nera dviguba doze, tai tiesiog doze, kuri veikia noradrenalina kartu su serotoninu. Dalis baltuju rases zmoniu turi per greita CYP450 2d6 virskinimo fermento veikla, todel prireikia dideliu antidepresantu doziu, kad pasiekti terapeutini efekta, man paciam taip yra

Supratau, na man sakė, kad dozes po truputi didinsiu. Tik bijau AD susilpnint savo širdį. Informacinijame lapelyje rašoma, kad reikia imtis atsargumo priemonių, jeigu turiu širdies ritmo ir aukšto kraujospūdžio sutrikimą. Įdomu ar daktarė išrašydama mano vaistus susipažino su mano būkle. Pastaruoju metu ypatingai skauda paširdžius ir padažnėjo permušimai. Bet galbūt čia su AD ryšio neturi...

Venlafaksinas kelia kraujospudi, nes didina neurotransmitoriaus noradrenalino kieki sinapsese. As pats turiu bedu su sirdim ir venlafaksinas tikrai pakele spaudima, bet siaip sirdziai nera toksiskas
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#333270 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8626348

ka pastebejau, tai demesis daug astresnis ir energirjos daugiau, grizus prie dideles dozes venlafaksino.
Parašėnemoku
pieva rašė:Labas, gal kas vartojate šiuos vaistus?:) Man kątik išrašė (kaip priedą nerimui malšinti dar ir Fluanxol po 0,5 tabletės vakarais), būtų įdomu išgirst, gal kas juos vartoja ir gali pasidalinti pokyčiais, savijauta, šalutiniu poveikiu..:)
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
masakra rašė:Sveiki, keista , kad neradau temos apie si ad...tad rasykite viska apie si vaista ir jo salutinius bei siaip poveikius .
Parašė Laimonas
Skaidra rašė:Nu taip, atėjau pasisakyt apie Efexorą, o žiūrau, čia diskusijos apie kauptuko ir plūgo terapijas. :) Mitas tai, kad sunkus fizinis darbas gydo depresiją. Bet kaip kompleksinis elementas gali būti naudingas (t. p. ir sportas).
Nu gerai, grįžtu prie temos. :)
Efexorą gėriau 4 mėn. Pradėjus šalutinių jokių nejutau, gydomasis efektas kelis mėnesius, kaip ir su kitais antidepresantais - buvo. Bet po kelių mėn. vėl eilinė duobė, nenoras gyventi, apatija ir ta pati dainelė.
Rugsėjį juos mečiau. Su gydytojos priežiūra, žinoma. Ji siūlė kelias savaites gerti kas antrą dieną, o tada nustoti visai. Dabar manau, kad toks metimas vis vien buvo per staigus. Juk gėriau 150 mg., buvo galima kurį laiką pagerti 75 mg., o tada jau kas antrą dieną ar pan.
Nes man tikrai sunkoka buvo nustojus juos gerti. Ne tragiška, bet nemalonūs potyriai. Skaudėjo galvą, skaudėjo skrandį, kelias dienas vargino nevaldomi viso kūno traukuliai ir drebėjimas. Lankė labai keisti potyriai kūne: tarsi trūkčiotų kraujagyslės dilbiuose, neaiškūs elektros išlydžiai - dilgčiojimas. Kažkoks keistas silpnumas ar nesvarumas. Emocinė būklė visiškai nestabili, verkiau kiekvieną dieną dėl visko iš eilės (verkti man nebūdinga). Na bet taip 2-2,5 savaitės buvo, o dabar jau fiziškai viskas gerai. Liko galvos skausmai ir šleikštulys kažkoks, bet čia gal psichosomatika reiškias, o ne dėl to, kad nustojau gerti vaistus.

Oi kaip viskas pažystama, tas nutraukimo periodas tikras kosmaras, toks išbadymas kad po atrodo basiau nieko negali būti. Buvau pats nusprendęs mesti be daktaro priežiuros, atkentėjau dvi savaites, kai psichologe pamatė mano emocine būsena, tiesiog išsigando. Daug kalbėjome apie vaistus galiausiai nusprendžiau gryžti prie vaistų. Dabar visa tai atrodo kaip patirtis kuri leido suprasti kodėl reikia gerti vaistus ir kodėl norėjau numesti. Toks numetimas pas manęs pasitaikydavo dažnai, vos pasijunti geriau ir iškarto noriu atsikratyti vaistų, praeina kelios dienos ir vėl gryžtu prie vaistų. Toks elgesys labai trugdo depresijos gydimui. Negalėjau susitaikyti kad esu sergantis ir kad gydimas tesis nežine kiek, gal net visą gyvenima. Pripažinti buvo labai sunku. Po to įvikio pradėjau gerti vaistus tvarkingai ir daug rimčiau žiurėti į ligą. Tokios ligos nesigydo per kelis menesius, mano gydimas jau tesiasi 8 metai, 4 iš jų su psichologo pagalba. Psichologas labai padeda bet brangus malonumas.
Vartotojo avataras
Parašė Skaidra
#340932 Na va matai, Laimonai, o man atvirkščiai :) Svarbu žiūrėt kiekvienam atskirai kas padeda. Ir labai gerai, kad radai sau tinkamus vaistus :) Daug kam vaistai padeda, bet man jie visiškai netiko.
Aš nutraukiau vaistus rugsėjį, buvo sunku, dar keli mėnesiai ne tik fiziniai simptomai, bet emociniai. Buvo sunku, taikiau visus alternatyvius būdus, terapiją padidinau iki dviejų kartų per savaitę, galiausiai išsivaliau ir viskas. Nuo kovo jaučiuosi visiškai gerai su normaliom normalaus žmogaus emocijom, ir paliūdžiu, ir papykstu, ir džiaugiuosi daug, bet pagal situaciją. Su vaistais tokios geros būklės nebuvau pasiekusi niekada. Buvo blogai, labai blogai arba stabilu. Kelis metus vis keitėm visokius derinius ir vis laukiau, kol pagerės, bet negerėjo. Laikinai kiek geriau, nors vis vien labai užslopinta buvau. O po to vėl duobė. Kol supratau - stop. O dabar viskas puikiai ir apie vaistus nenoriu nė pagalvot, kokia aš buvau juos vartodama :) Dabar gaila sugaišto laiko.
O grįžtant konkrečiai prie šio vaisto, prie anksčiau nepaminėtų dalykų Efexor man ir mėnesinių ciklą buvo sutrikdęs.
Kai pradėjau gerti, ėmiau kraujuoti, vėliau viskas OK. Ir kai mečiau irgi pradėjau kraujuoti kas kelias savaites.
Draugei tas pats buvo su šitais vaistais.
Aišku, tau neaktualu, bet moterims čia yra minima prie šalutinių ir realiai man jie pasireiškė.
Vartotojo avataras
Parašė Skaidra
#340933 Tiesa, aš niekad nemėčiau jų vos pagerėjus. Sąžiningai gerdavau tiek, kiek ir kaip reikia. Tik kad po labai trumpo pagerėjimo man greit vėl blogai būdavo nuo jų visų.
Vartotojo avataras
Parašė DDarijus
#340934 Man tai tinka šitie, bent kaip placebo tai tikrai :)
Vartotojo avataras
Parašė niktė
#342093 Nuo siandien gydytoja paskyre gerti venlafaksina. Gali but, jog nuo jo ima mieguistumas ir pykina? :/
Vartotojo avataras
Parašė Antitezė
#346193 Geriu pusę metų venlafaksiną. 225mg. Viskas gerai, daugiau energijos, dėmesys pagerėjo, tik rūgštys pradėjo graužt skrandį dažnokai. Gal ir pykinimas lengvas gali būt nuo jų kartais..
Tik blogai, kad net pora dienų be vaistų - baisiausios "lomkės". Bet mano ir dozė nemaža, gal dėl to.
Parašė sophie
#346220 O tai kam žaisti su liga ur dar su savo smegenim ir tas kad ir porą dienų praleidinėti?..
Parašė sophie
#346237 Nuoširdžiai nesuprantu tokio pa(si)teisinimo. Vartoju vaistus jau daugiau nei pusantrų metų, ir niekada nebuvo taip, kad baigtųsi, o dar neturėčiau. Visada pasižiūriu, iki kada užtenka, ir užsiregistruoju pas gydytoją naujam receptui. Ypač žinodama, kad venlafaksinas turi bjaurius nutraukimo simptomus. Ir šiaip žinodama, kad vaistus reikia gerti tvarkingai, jei nori, kad jie veiktų. Bet gal tiesiog man buvo labai svarbu jaustis geriau ir pasveikti, ir net suvokdama "naudą", kurią man duoda depresija, aš nenorėjau toliau murkdytis joje. Ne kartą poliklinikoj, kai registravausi pas gydytoją, esu pasakius "man kitą savaitę per vėlu, nes vaistai baigiasi", visada priimdavo laiku. Tai tikrai nesuprantu tokios situacijos...