Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#346557 O visi įperkate Seroxat gamintojo, nes yra pigesnių variantų?

40 mg matau yra Arketis gamintojo. O va Seroxat nerandu 40 mg. Ar jūs perkate 2 dėžutes po 20 mg?

Žinau, kad originalas sako yra geriau, bet aš naudojau ir tą ir kitos firmos, man poveikis tas pats. Dažnai dar pažiūriu sudėtis, pagalbines medžiagas, kartais mažai kuo skiriasi nuo originalo.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
HappyAngel rašė:O visi įperkate Seroxat gamintojo, nes yra pigesnių variantų?

40 mg matau yra Arketis gamintojo. O va Seroxat nerandu 40 mg. Ar jūs perkate 2 dėžutes po 20 mg?

Žinau, kad originalas sako yra geriau, bet aš naudojau ir tą ir kitos firmos, man poveikis tas pats. Dažnai dar pažiūriu sudėtis, pagalbines medžiagas, kartais mažai kuo skiriasi nuo originalo.

Man nekompensuojamas tai pigiausias variantas imanomas apie 9 eurus uz 20 mg. Daktare man duoda uz dyka vaistus jau antra menesi jai zmones atnesa.

Jei tau kompensuoja tai ir originalas nera brangu.. Man kol buvo kompensuojami as geriau 40 mg tai pirkdavau 2 dezutes originalo seroxato
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#346650 Gal kam teko vartoti tokį vaistą Lyrica (pregablinum)? Man siūlo pabandyti, tačiau nežinau, ar jis dera su paroxetinu?

Apskritai ar vertas dėmesio, nes dauguma nuotaikos stabilizatorių man netiko. Tik va tas žmogus, kuris pradėjo gerti Lyrica sakė, kad nuima visus nerimus kaip ranka, kad labai gera savijauta būna.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
HappyAngel rašė:Gal kam teko vartoti tokį vaistą Lyrica (pregablinum)? Man siūlo pabandyti, tačiau nežinau, ar jis dera su paroxetinu?

Apskritai ar vertas dėmesio, nes dauguma nuotaikos stabilizatorių man netiko. Tik va tas žmogus, kuris pradėjo gerti Lyrica sakė, kad nuima visus nerimus kaip ranka, kad labai gera savijauta būna.

Pradzioi jautiesi labai pavarges ir apsvaiges. Net euforija galim pajust, bet padeda numalsint nerima ir skausma. Dar nepatiko, kad 3 kartus i diena reikejo gert. Tinka su seroxatu.. Daug info internete jei moki angliskai arba biggie gal protingiau paaiskins :)
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:Gal kam teko vartoti tokį vaistą Lyrica (pregablinum)? Man siūlo pabandyti, tačiau nežinau, ar jis dera su paroxetinu?

Pregabalinas yra anti-epileptikas, bet kaip nuotaikos stabilizatorius jis nieko vertas, bent jau monoterapijai. Tai yra stipresne gabapentino (Neurontin) versija. Pagrindinis jo veikimas yra tam tikru kalcio kanalu blokavimas, kas sumazina glutamato kieki tam tikrose smegenu dalyse. Galima sakyt sumazina itampa smegenyse, tinka nerimui, nemigai ir skausmui. Teko daug skaityt bluelight.org forumuose, kad sukelia euforija ir megsta zmones juo papiktnaudziaut, bet jei yra glutamato hyperaktyvumas, gali net labai padet, net ir depresijai. Jei bandysi, butinai papasakok, kaip ejos ;)
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
biggie rašė:Pregabalinas yra anti-epileptikas, bet kaip nuotaikos stabilizatorius jis nieko vertas, bent jau monoterapijai. Tai yra stipresne gabapentino (Neurontin) versija. Pagrindinis jo veikimas yra tam tikru kalcio kanalu blokavimas, kas sumazina glutamato kieki tam tikrose smegenu dalyse. Galima sakyt sumazina itampa smegenyse, tinka nerimui, nemigai ir skausmui. Teko daug skaityt bluelight.org forumuose, kad sukelia euforija ir megsta zmones juo papiktnaudziaut, bet jei yra glutamato hyperaktyvumas, gali net labai padet, net ir depresijai. Jei bandysi, butinai papasakok, kaip ejos ;)

Išgėriau kapsulę 75 mg, tai tik apsuko galvą, t.y. pradėjo galva labai svaigti, bet jokios euforijos ar geros nuotaikos nesuteikė. Nutariau, kad nevertas dėmesio šis vaistas.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
HappyAngel rašė:
biggie rašė:Pregabalinas yra anti-epileptikas, bet kaip nuotaikos stabilizatorius jis nieko vertas, bent jau monoterapijai. Tai yra stipresne gabapentino (Neurontin) versija. Pagrindinis jo veikimas yra tam tikru kalcio kanalu blokavimas, kas sumazina glutamato kieki tam tikrose smegenu dalyse. Galima sakyt sumazina itampa smegenyse, tinka nerimui, nemigai ir skausmui. Teko daug skaityt bluelight.org forumuose, kad sukelia euforija ir megsta zmones juo papiktnaudziaut, bet jei yra glutamato hyperaktyvumas, gali net labai padet, net ir depresijai. Jei bandysi, butinai papasakok, kaip ejos ;)

Išgėriau kapsulę 75 mg, tai tik apsuko galvą, t.y. pradėjo galva labai svaigti, bet jokios euforijos ar geros nuotaikos nesuteikė. Nutariau, kad nevertas dėmesio šis vaistas.

Kaip ir auksciau rasiau pradzioi jautiesi apsvaiges ir pavarges. Po to praeina.. Paskubejai mest
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#346784 Tiesiog esu pavargusi kęsti tokius šalutinius net neaišku, kada ir apskritai jie praeis, ar vaistas tiks. Ir dabar vakare toks vidinis nerimas užėjęs, kad nors kauk. Kaip atsibodo. Kiek dar teks laukti, kada tas paroxetinas įsivažiuos. Kiek mėnesių... Plius dar prisidėjo apatija. Norisi į žemę sulysti. Nors dar ne taip ilgai vartoju. Berods tuoj bus mėnuo. O su 40 mg tai dar trumpiau. Keisčiausia tai, kad kai didinau dozę, jaučiausi geriau. Dabar vėl ta pati kankynė. Nesakau, kad visą dieną. Rytai paprastai būna neblogi. Nerimas ima daugiau vakarėjant. :(
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
HappyAngel rašė:Tiesiog esu pavargusi kęsti tokius šalutinius net neaišku, kada ir apskritai jie praeis, ar vaistas tiks. Ir dabar vakare toks vidinis nerimas užėjęs, kad nors kauk. Kaip atsibodo. Kiek dar teks laukti, kada tas paroxetinas įsivažiuos. Kiek mėnesių... Plius dar prisidėjo apatija. Norisi į žemę sulysti. Nors dar ne taip ilgai vartoju. Berods tuoj bus mėnuo. O su 40 mg tai dar trumpiau. Keisčiausia tai, kad kai didinau dozę, jaučiausi geriau. Dabar vėl ta pati kankynė. Nesakau, kad visą dieną. Rytai paprastai būna neblogi. Nerimas ima daugiau vakarėjant. :(

Tai per tiek laiko kiek gydaisi buvo nors karta pagereje ?
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#346787 Dabar kenčiu sunkią depresiją jau 2,4 metus. Taip sakant tupiu gilioje duobėje išskyrus tuos pagerėjimus, kai uždeda naują antidepresantą ir kokias dvi savaites jaučiuosi visai gerai. Po to vėl dugnas. Per šitą laiką nebuvo remisijos, nebuvau nutraukusi vaistų. O depresija kankina mane jau kokie 8-9 metai, tik ji buvo vid.sunkumo ir su pritaikytais antidepresantais puikiai jaučiausi. Deja matyt su laiku liga progresuoja.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#347448 Galiu pasidžiaugti, kad būklė pagerėjo. Jaučiuosi darbinga, norisi imtis veiklos.
Tik dabar galvoju, ar tai paveikė paroxetino 40 mg, ar Abilify 7,5 mg? :dance

Beje, tikriausiai nuo paroxetino visiškai neįmanoma patirti O.... Nors man nėra aktualu tai, bet jei turėčiau vaikiną tai šakutės :(
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
HappyAngel rašė:Galiu pasidžiaugti, kad būklė pagerėjo. Jaučiuosi darbinga, norisi imtis veiklos.
Tik dabar galvoju, ar tai paveikė paroxetino 40 mg, ar Abilify 7,5 mg? :dance

Beje, tikriausiai nuo paroxetino visiškai neįmanoma patirti O.... Nors man nėra aktualu tai, bet jei turėčiau vaikiną tai šakutės :(

Seroxatas itin daznai sugadina seksualini gyvenima. Kam tai labai svarbu geriau jo ir nepradeti, bet yra tokiu kaip as kuriem seksas neidomu tai geriu ir vargo nematau.
Vartotojo avataras
Parašė Akvilė.
#348070 sveiki, ar yra kas, kam seroxatas būtų sukėlęs skrandžio, virškinimo problemų? Į ką tada rekomenduoja keist? šiaip, gal turit kokių patarimų? :/ jau metus vartoju šitą gėrį, ir atsirado perioralinis dermatitas, gydytoja sako, kad gali būt nuo skrandžio problemų ( plius dar pykina kartais), tai dabar tiesiog žiūriu ant ko čia užsikabint, kokia čia zaraza man sukėlė....
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Akvilė. rašė:sveiki, ar yra kas, kam seroxatas būtų sukėlęs skrandžio, virškinimo problemų? Į ką tada rekomenduoja keist? šiaip, gal turit kokių patarimų? :/ jau metus vartoju šitą gėrį, ir atsirado perioralinis dermatitas, gydytoja sako, kad gali būt nuo skrandžio problemų ( plius dar pykina kartais), tai dabar tiesiog žiūriu ant ko čia užsikabint, kokia čia zaraza man sukėlė....

Sunku pasakyti cia nuo ko, gali tokiu dalyku nekilt paemus kita SSRI. Gali buti nuo pacio antidepresanto, tiksliau nuo jo stimuliavimo serotonino 3 receptoriaus. Antidepresantai blokuojantys sita 3 receptoriu, sumazina skrandzio problemas. Tai, manau, arba keisti i kita SSRI, keisti i mirtazapina, prideti mirtazapina prie seroxato arba keisti i virtioxetina (Brintellix), kuris budamas SSRI blokuoja ta receptoriu.