Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
biggie rašė:Benzodiazepinu Dievas, maziau slopina, nei kai kurie kiti, pakankamai greit suveikia, veikimo laikas pakankamai ilgas, kad imanoma prasisukti netgi ir su tik naktine doze, bet nesikaupia organizme ir nesukelia toksiskumo, kaip diazepamas.

Laukia sunki operacija sia savaite tai nerimas nemazas. Isgeriau kelias cloziko tai ramus guliu. Jei ne klonezepamas tai nezinau kaip reiktu gyvent. Vienintelis vaistas kuris padeda 100 % ir be jokiu salutiniu <3
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Phurriz rašė:
biggie rašė:Benzodiazepinu Dievas, maziau slopina, nei kai kurie kiti, pakankamai greit suveikia, veikimo laikas pakankamai ilgas, kad imanoma prasisukti netgi ir su tik naktine doze, bet nesikaupia organizme ir nesukelia toksiskumo, kaip diazepamas.

Laukia sunki operacija sia savaite tai nerimas nemazas. Isgeriau kelias cloziko tai ramus guliu. Jei ne klonezepamas tai nezinau kaip reiktu gyvent. Vienintelis vaistas kuris padeda 100 % ir be jokiu salutiniu <3

Man, deja, pasireiske. Kazkaip per laika truputi depresija pagylejo, tai dabar su lorazepamu bandau ir visai normaliai, 2.5mg ryte ir 2.5mg nakti. O siaip tai gal ir teisingai, pries operacijas, bent jau JAV, daznai duoda benzodiazepinu del nerimo.
Vartotojo avataras
Parašė Antitezė
#348208 Aš nuo nerimo anksčiau vartojau Xanax 0,5mg (Alprazolam) . Dabar kurį laiką vartoju Clonazepamą 2mg (vartoju dažniausiai po 1,5mg) ir šiaip visai gerai veikia. Ir dabar kai vaistai eina į pabaigą galvoju, kurių geriau prašyti daktarės. Kuris iš jų stipresnis? Ir nuo kurio mažesnė priklausomybė?
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
Anitezė rašė:Aš nuo nerimo anksčiau vartojau Xanax 0,5mg (Alprazolam) . Dabar kurį laiką vartoju Clonazepamą 2mg (vartoju dažniausiai po 1,5mg) ir šiaip visai gerai veikia. Ir dabar kai vaistai eina į pabaigą galvoju, kurių geriau prašyti daktarės. Kuris iš jų stipresnis? Ir nuo kurio mažesnė priklausomybė?

Clonazepamas geresnis manau visais atzvilgiais
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Anitezė rašė:Aš nuo nerimo anksčiau vartojau Xanax 0,5mg (Alprazolam) . Dabar kurį laiką vartoju Clonazepamą 2mg (vartoju dažniausiai po 1,5mg) ir šiaip visai gerai veikia. Ir dabar kai vaistai eina į pabaigą galvoju, kurių geriau prašyti daktarės. Kuris iš jų stipresnis? Ir nuo kurio mažesnė priklausomybė?

Mazesne priklausomybe turbut nuo klonazepamo, jis ne taip greit iseina is sistemos, todel, prireikus, galima nutitruoti. Xanax'as daugiau tinka panikos atakom, trumpam apmazinti nerima. Jei nerimas generalizuotas ir jis buna nuolat, naudos is klonazepamo daugiau
Vartotojo avataras
Parašė Antitezė
biggie rašė:

Mazesne priklausomybe turbut nuo klonazepamo, jis ne taip greit iseina is sistemos, todel, prireikus, galima nutitruoti. Xanax'as daugiau tinka panikos atakom, trumpam apmazinti nerima. Jei nerimas generalizuotas ir jis buna nuolat, naudos is klonazepamo daugiau

:))) Ačiū labai už atsakymus. Man irgi kažkaip pasirodė, kad xanax'as nors greit suveikia, bet greit ir išgaruoja. Efektas kokiai valandai.
Vartotojo avataras
Parašė anglis
#348357 katras geresnis ar rivotrilis ar clonazepam? :?
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#348359 Aš gėriau clonazepam ir rivotril . Jie vienodi . Geriau pasitark su daktaru .
Vartotojo avataras
Parašė anglis
#348360 rivotrilis man toks svelnesnis o lenkiskas clonazepamas astresnis :)
Parašė Fred
#348632 Draugauju su juo maždaug 15 metų jau. Jaunystėje užsiėmiau savigyda socialinės fobijos mėgindamas visus iš eilės benzodiazepinus, keista, tačiau tada manęs neveikė nei vienas jų, aš galėjau suryti minėto klonazepamo 4-6 mg, ir nepajausti jokių subjektyvių požymių. Greičiausiai gavosi taip, kad bežaisdamas su visais Lietuvoje tuo metu buvusiais benzais, aš įsivariau jiems pripratimą, tada aš nežinojau, kiek pavojingas ir baisus yra pripratimas ir atpratimas nuo jų. Kažkuriuo momentu metus vartoti kažkurį iš jų, aš pradėjau jausti nuolatinį gumulą gerklėje, galvos svaigimą, koncentracijos trūkumą, mano raumenys buvo nuolat įtempti, refleksai labai padidėję, koja šokdavo vos lengvai pirštu stuktelėjus girnelę. Nesuprasdamas, kas tai yra, tokioje būsenoje aš gyvenau apie 3 metus. Vienintelė laimė buvo tai, kad būsena normalizuodavosi į vakarą, ir aš beveik tapdavau normaliu žmogumi, todėl mano režimas labai pakriko, nes eiti miegoti tada, kai tampi normaliu, atrodė absurdiška. Per tą laiką aš mėginau gerti benzodiazepinus įvairiomis dozėmis, įtardamas, kad tai gali būti nuo jų, tačiau ne vienas nepadėjo. Gavosi taip, kad atsitiktinai vieną kartą aš išgėriau 2 mg klonazepamo, ir pastebėjau, kad po valandos kitos man dingo simptomai kaip nuėmus ranka, nors tai buvo rytinė dienos pusė. Netrukus pastebėjau, kad tas pats nutiko ir išgėrus panašia alprazolamo dozę. Gavosi taip, kad aš atradau, jog iš maždaug 15 tuo metu Lietuvoje esančių benzų alprazolamas ir klonazepamas man totaliai ir momentaliai nuėmė simptomus. Dabar, turėdamas daugiau žinių, mėginu suprasti, kad tai galėjo įvykti dėl to, kad pastarieji benzodiazepinai yra itin stiprūs ir kad 2 mg klonazepamo tabletė atitinka net 40 mg diazepamo, 100 mg chlordiazepoksido ir 80 mg oksazepamo (šie vaistai buvo daugiausiai mano mėginami vartoti) todėl, tikėtina, kad jei aš būčiau dasigalvojęs tada gerti 40 mg diazepamo (8 tabletes), ar 100 mg Eleniumo (10 tab.), greičiausiai aš bučiau išvengęs tų kelių metų simptomų. Tačiau common sense man sakė, kad gerti 8 tabletes yra absurdiškai daug. Bet atbuline data visi mes protingi.
Taigi, aptikęs kad klonazepamas visiškai pašalino man šiuos simptomus, aš ilgą laiką geriau jį po 2 mg (laikas nuo laiko kaitaliodamas su panašia alprazolamo doze). Šie du vaistai tapo mano palydovais, iš kurių aš pasirinkau klonazepamą, kokiai 10 metų. Aš tiesiog jį gerdavau ir gerdavau, aš visiškai nejaučiau jokio anksiolinio, sedatyvinio ar kitokio poveikio, bet ilgesnį laiką neišgėrus, grįždavo minėta simptomatika. Pamažu aš stabilizavausi ties 0,5 mg dozę, kurią vartojau kokius 5-7 metus. Nuo jos nulipti buvo sunkiausia, aš tada vėlgi dar neturėjau žinių, kad nulipimas nuo benzodiazepinų gali trukti ir metus laiko, todėl mažindamas dozę ir po mėnesio neištverdamas grįžusių simptomų, aš vėl grįždavau prie pradinės stabilios 0,5 mg dozės.
Noriu atkreipti savo subjektyvius pastebėjimus į tai, jog NMDA antagonistai (aš sukuriau paraleliai temą), o konkrečiai ketaminas, mane privertė jausti tiek klonazepamo, tiek ir kitų benzodiazepinų mažas dozes. Moksliniai tyrimai rodo, kad ketaminas nuresetina toleranciją daugeliui preparatų, ir subjektyviai dabar aš jaučiu 0,5 mg klonazepamo, jo anksiolitinį poveikį, gana ryškiai. Jaučiu ir visus kitus benzodiazepinus dozėmis, kurios yra 10 kartų mažesnės, nei yra tekę vartoti. Atrodo paradoksaliai!
Taigi, neapsigaukite tuo, kad tai viso labo viena tablete (kalbu apie 2 mg) - tai yra didžiulė benzodiazepino dozė lyginant su "įprastiniais silpnais", tokiais, kaip diazepamas, oksazepamas, chlordiazepoksidas, medazepamas ar kt.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#349941 Per kelias dienas isgeriau visa clonazepamo pakeli. Tikrai vaistas super, bet dideles jo dozes labai pagilina depresija.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Phurriz rašė:Per kelias dienas isgeriau visa clonazepamo pakeli. Tikrai vaistas super, bet dideles jo dozes labai pagilina depresija.

Nelabai isivaizduoju kada butu poreikis gert daugiau nei 6mg i diena, nebent rezistencines epilepsijos atveju..
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#350011 Buvo visiskas ragas. Nerimas baime psichoze ir tt. Sugeriau po 3 po 4 per karta kol nuluzdavau. Zodziu nereikejo taip daryt, bet jau velu