Moderatorius: signs

Parašė K2_fujative_K2
machosallad rašė:Man nuo šito nutirpo kairė ranka ir biški kairė koja. Adatėlių badymo jausmas, mažesnis jautrumas rankoj, silpniau kojoj, netgi nutirpimas iki nemažo skausmo buvo pirmus mėnesius metus vaistus. Nustojau vartot, jau 4 mėnesiai, bet nutirpimas, mažesnis jautrumas pasilieka. Lengvai galima pajaust kai puti orą į vieną ranką ir kitą. Dėl kojos nutirpimo tai man dabar reikia susikaupt kad tiesiai eičiau ir nepargriūčiau. Čia neurologiniai pažeidimai, gal bus pagerėjimas, bet bendrai jie visam laikui. Nerekomenduoju vaisto jei turi galūnes ir mėgsti jomis naudotis. Dar vienas žmogus kuriam tas pats nuo rispolept: http://www.crazymeds.us/CrazyTalk/index ... ndfingers/ , http://www.crazymeds.us/CrazyTalk/index ... risperdal/ . Čia nuo visų antipsichozinių gali būt šitas pašalinis poveikis, vadinasi parestezija.

nu man ir nuo sito vaisto buvo negerai, bet nutraukiau ir baigesi.
Vartotojo avataras
Parašė anglis
#336838 bjaurus vaistas tas rispoleptas daug salutiniu labai :oops:
Parašėwelbendy
#342267 Lapelyje rašo, kad šalutinis poveikis gali būti nosies užsikimšimas. Rispoleptą leidžiuosi ne vienus metus, ir kiek save atsimenu - visus metus sloga. Šienligę turiu nuo vaikystės, bet ji trukdavo panašiai nuo kovo/balandžio iki gegužės pabaigos. Šiemet išvis nekažką - iki liepos pradžios dar gėriau nuo alergijos vaistus vis manydama, kad čia šienligė taip užsitęsus, bet nė trupučio jie man nepadėjo. Dabar nebegeriu ir visiškai tas pats - nesibaigianti sloga + čiaudulys karts nuo karto.
Tad ar čia gali būti vaistų šalutinis poveikis? Ar gali jis tiek laiko trukti? Ir ką tokiu atveju daryti, kokių veiksmų imtis?
Parašėmolotov
#348364 Sveiki, geriu Risperidon 1.5mg , Quetiapine 6.25mg ir Asentra 25mg. Siaip mazai jauciu pasaliniu efektu, tik gal siek tiek kaustymo nuo Risperidon. Problema tame, kad visiska apatija ir emociju nebuvimas, kartais sedi ir nezinai tiesiog kur detis, ka veikt, nes viskas blanku ir vienoda. Miegas turbut pats maloniausias dalykas :D
Ar gali tas emociju blankumas ir apatija buti nuo vaistu? Sunku tiesiog norisi kad diena greiciau prasistumtu ir vel i lova...gal kam taip buve? :? :sos:
Parašė zazule
molotov rašė:Sveiki, geriu Risperidon 1.5mg , Quetiapine 6.25mg ir Asentra 25mg. Siaip mazai jauciu pasaliniu efektu, tik gal siek tiek kaustymo nuo Risperidon. Problema tame, kad visiska apatija ir emociju nebuvimas, kartais sedi ir nezinai tiesiog kur detis, ka veikt, nes viskas blanku ir vienoda. Miegas turbut pats maloniausias dalykas :D
Ar gali tas emociju blankumas ir apatija buti nuo vaistu? Sunku tiesiog norisi kad diena greiciau prasistumtu ir vel i lova...gal kam taip buve? :? :sos:

Man taip buvo, kai vartojau rispoleptą. Irgi nesinorėjo nieko veikt, tik miegot. Paskui perėjau prie Xeplion, tačiau vistiek jaučiausi apatiška. Pagerėjo tik kai skyrė papildomai antidepresantų. Viskas čia nuo vaistų priklauso. Risperidonas labai slopina. Kai reiškiasi pozityvūs šizofrenijos simptomai gal ir gerai toks poveikis, tačiau palaikomajam gydymui manau kad šis vaistas nelabai tinka.
Parašėmolotov
#348371 Aciu,gal teks keisti antidepresanta, bandysiu tartis su psichoterapiautu. Kaip paskyre gydymo pradzioj Risperidona tai taip ir geriu,kazkaip tiko. Nereikia dideliu doziu ir iki psichozes neatkrentu...bet jau pradeda atsibost gyvent su atbukusiom emocijom ir apatija. :song

zazule rašė:
molotov rašė:Sveiki, geriu Risperidon 1.5mg , Quetiapine 6.25mg ir Asentra 25mg. Siaip mazai jauciu pasaliniu efektu, tik gal siek tiek kaustymo nuo Risperidon. Problema tame, kad visiska apatija ir emociju nebuvimas, kartais sedi ir nezinai tiesiog kur detis, ka veikt, nes viskas blanku ir vienoda. Miegas turbut pats maloniausias dalykas :D

Man taip buvo, kai vartojau rispoleptą. Irgi nesinorėjo nieko veikt, tik miegot. Paskui perėjau prie Xeplion, tačiau vistiek jaučiausi apatiška. Pagerėjo tik kai skyrė papildomai antidepresantų. Viskas čia nuo vaistų priklauso. Risperidonas labai slopina. Kai reiškiasi pozityvūs šizofrenijos simptomai gal ir gerai toks poveikis, tačiau palaikomajam gydymui manau kad šis vaistas nelabai tinka.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#348387 risperidonas tarp atipiniu neuroleptiku kazkaip prasciau pasirodo studijose, kuriose matuojami ir negatyvus simptomai, pozityvius tikrai gerai nuima, nes labai stipriai kabinasi prie dopamino receptoriu.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
biggie rašė:risperidonas tarp atipiniu neuroleptiku kazkaip prasciau pasirodo studijose, kuriose matuojami ir negatyvus simptomai, pozityvius tikrai gerai nuima, nes labai stipriai kabinasi prie dopamino receptoriu.

ACIU tau biggie! Pagaliau man aisku kodel net atsakyt I mano klausimus jokie daktarai nenorejo galvojau kysio nori ar slepia :D Na man pozityviu beveik beveik nebera tai man to vaisto nereikia.
O kokie neuroleptikai ar ad nuima psichosomatinius simptomus ar cia tik sportas gali padeti?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#348412 Psichosomatiniai sutrikimai kazkaip lengviau gydosi vaistais, liecianciais noradrenalina, cia ypac Cymbalta zymi tuom, arba senesni tricikliai. Turbut ir paroxetinas cia tinka, nes kazkiek turi noradrenerginio poveikio. Gabapentinas/pregabalinas irgi daznai rasomas, nezinau nei kaip nei kodel, gal gliutamato blokada turi itakos
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
biggie rašė:Psichosomatiniai sutrikimai kazkaip lengviau gydosi vaistais, liecianciais noradrenalina, cia ypac Cymbalta zymi tuom, arba senesni tricikliai. Turbut ir paroxetinas cia tinka, nes kazkiek turi noradrenerginio poveikio. Gabapentinas/pregabalinas irgi daznai rasomas, nezinau nei kaip nei kodel, gal gliutamato blokada turi itakos

Aciu biggie ketvirtad varau pas daktara paprasysiu jo dar kad zymbaltos israsytu, dar man psichosomatika nuima ir clonazepamas.
Parašė zazule
edvinikito rašė:Sveiki. Gal kam rispoleptas, padidino nerimą ir nepagrįstą baimė/ nejaukumą?

Labas! Kai vartojau risperidoną, jaučiausi labai neužtikrinta. Bijojau, kad paimtas daiktas iškris iš rankų. Bijojau eiti į parduotuvę ir šiaip kur nors išeiti. Bijojau žmonių. Galvojau, jog iš mano elgsenos galima įtarti, jog aš nesveika. Užeidavo noras tiesiog pasivaikščiot po kambarį. Taip save nuramindavau. Dabar vartoju Xeplioną, tačiau juo nesu visiškai patenkinta, nes negaliu užmigti.
Vartotojo avataras
Parašė Lifelover
#349192 blemba, kaip po jo dreba kinkos, negaliu.. žiauriai norisi parūkyt nuo šito vaisto sukelto nerimo. :( tikrai žinau, kad jei parūkyčiau, praeitų, nes ir ankščiau taip buvo. bandau atsilaikyti vis dėlto. pinigų rūkalams specialiai neapsilikau.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Lifelover rašė:blemba, kaip po jo dreba kinkos, negaliu.. žiauriai norisi parūkyt nuo šito vaisto sukelto nerimo. :( tikrai žinau, kad jei parūkyčiau, praeitų, nes ir ankščiau taip buvo. bandau atsilaikyti vis dėlto. pinigų rūkalams specialiai neapsilikau.

Parkopano neraso salia risperidono ?